Solning!

Jo...igår kväll hade jag ett Benjamin Button moment...när man funderar på vad som hänt om man kommit till ett ställe lite tidigare eller lite senare. I det här fallet pratar jag om när jag klev in på solariumet igår vid 18 tiden. Jag gick in, tittade mig omkring en sväng och såg att det var helt tomt, bara jag där. Kunde välja vilket solarium jag ville. Valde nr 1...stoppade i mina 4 tior...gick fram till dörren och drog ner handtaget och upptäckte att det var LÅST!. Trots att det visade grönt. Tog ett steg tillbaka och tänkte hm...vad ska jag göra nu? Säkert någon som solat klart och inte fått på sig kläderna än...jag väntar en stund men vet i bakhuvudet att man måste vara snabb att få av sig kläderna innan solariet slår igång. Mycket riktigt så startar det strax efter...och jag hör hur någon lägger sig i MITT solarium! Jag blir så paff att jag blir helt handlingsförlamad. Står där som ett fån. Vad ska jag göra nu??? Banka på dörren? Tankarna börjar skena iväg om vem som kan vara där inne. Alla möjliga förslag dyker upp. Blir mer och mer förbannad...ingen ska då få sola upp mina dyrbara tior inte! Ställer mig snällt och väntar 12 min...mesigt som fan men men. Ut kommer en förvirrad tjej...Jag...sur och grinig säger...nu har du solat för MINA tior :(  Hon...åh förlåt jag har aldrig vart här förrut...visste inte hur man gjorde...trodde man skulle stoppa i tiorna här inne vid solariet...hade redan tagit av mig alla kläderna?! Då undrar jag hur man kan ta av sig KLÄDERNA innan man vet hur skiten fungerar? Jaja alla är vi olika. Försökte dämpa min ilska, visade henne vart hon skulle stoppa pengarna till nästa gång. Fick tillbaka tiorna av henne och gjorde ett nytt försök. Snacka om att jag kom precis i rätt tid så att hon kunde börja sola...hade jag kommit tex lite tidigare så hade vi vart där samtidigt och då hade jag kunnat visa henne med ens hur det gick till. Så kan det gå...

Besvär med magen!

Ella har vart lite hård i magen ett tag, förmodligen för att vi börjat med mer fast mat...men nu har det ordnat till sig. Börjat dricka mer vatten så det är nog det som gjort susen. Lagom tills hon blivit bra så har det blivit något knepigt med min mage istället. Fick helt galet ont i magen i går kväll. Det var som om hela magen knöt ihop sig. Usch jag blev lite orolig. San tyckte vi skulle ringa sjukrådgivningen men envisa jag sa nej. Tog ipren så då vart det lite bättre. Men helt bra är det fortfarande inte. Känns konstigt. Som att jag har håll hela tiden typ. Jaja har det inte blivit bättre på måndag får jag väl ringa till hälsocentralen. Hatar när man får ont någonstans och inte vet alls vad det kan vara. Jag tror alltid det värsta :(

En mat dag med Ella!

08.00-09.00 Vaknar go´biten våran...hör hur hon ligger i sängen och pratar för sig själv...dadada...Vi går upp och Ella får välling.

12.00 Dags för en burk purée, gärna favoriten pasta med grönsaker + frukt + vatten.

16.00 Mer purée + Frukt + vatten.

19.00 Gröt med äpple och päron ev. lite vatten om hon är törstig.

20.30-21.00 Välling och sedan stup i säng.

Äter 5 gånger om dagen nu...försöker klämma in något mellanmål ibland men hon verkar nöjd ändå. Annars skulle hon nog inte sova hela natten. Ska försöka få henne att äta lite av vår mat snart, men det är väl ingen brådska. Svårt att veta vad man ska laga??? Jag som är så dålig på mat i vanliga fall hm...

Klipp & Sling!

Beställt tid för klippning och slingor på Effect! Jippiiii!

Sallad till Let´s Dance!

Kyckling och skinksallad till Let´s Dance...så såg fredagskvällen ut. Tråkigt att ingen åkte ut.

Svartviksstugan!

Kände mig lite bättre så vi åkte ut till Svartviksstugan igår och grillade korv och drack varm choklad. Kan inte påstå att jag är någon friluftsmänniska direkt men ett tag kan jag vara ute utan att frysa ihjäl :) Största felet man gör är att man tar på sig för lite kläder, fel skor osv. Orutinerade. Blir alltid kallare när man vart ute ett tag. Sen oroade vi oss för att det skulle bli för kallt åt Ella. Men hon verkade klara sig bättre än oss. Skönt ändå att få frisk luft och mysigt med grillning.






Vill inte!

Fan fan fan vaknat med ont i halsen...vill inte bli sjuk. Har inte tid med det nu. Det är ju träning som gäller. Känt att det är något på gång men det har inte brytit ut. Nu är det hosta och mosigt i huvudet :( fan fan fan. Smittar jag säkert Ella också. Äh vi får hoppas på det bästa... ( kan fortfarande inte gå i trappen heller haha )

Sofie & Lotta!

Idag har vi haft besök av syster Sofie och snällaste Lotta. Ella fick sin första docka...tyckte den var sååå söt. Hon fick även en mjuk och go´ nalle och en fin klänning. Vi bjöd på te och mackor. Försökte vara lite nyttig så jag sprang iväg till Hansens bageri och köpte bröd med lågt GI. Hoppas det gjorde någon skillnad. Svårt att alltid äta nyttigt. Har vart så jäkla sugen på El Maco från Donken hela veckan. Kanske blir en sån till helgen.

Ella 8 Månader 090128


Provar gunghästen...

Pappa dammsuger...

Trött...

BIO!

Igår hade vi barnvakt åt Ella för första gången....ja jag vet att vi väntat lite länge. Har inte blivit av. Trodde aldrig att jag skulle ha något problem med det, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vet inte i förväg hur man ska reagera på vissa situationer. Nu var det iaf dags att ta tag i det, måste börja någon gång. Inte bra att vänta för länge.
Så Ella fick vara hos farmor och farfar när vi gick på bio. Farmor hade väntat länge på denna dag :) Vi gick i Sandviken...lika bra att hålla sig i närheten om hon skulle bli otröstlig. Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Den var lång...men helt fantastiskt bra tycker jag. Måste ses. Mycket välgjord film. Gråten var inte långt borta.

Filmen var slut strax före 18. Hämtade Ella då. Allt hade gått bra. Hon hade somnat en stund, grinade lite när hon vaknade. Visste väl inte riktigt vart hon var. Det gick bra för mig också. Filmen fick mig att tänka på annat ett tag.

Mammaträning!

Precis som jag trodde så vaknade jag med en träningsverk from hell i dag! Var på mammaträning igår på parkbadet. Kan knappt gå upp och ner för trappen. Tränat muskler jag knappt visste att jag hade :) Ella var naturligtvis med också, nämligen det som är tanken med mammaträning att barnen ska kunna följa med. Hon satt vid kanten och lekte med sin giraff. Gungade i takt med musiken och var jätte duktig hela tiden. Lade huvudet på sned ibland och såg lite fundersam ut över vad vi höll på med.

Trevlig dag!

Gick upp tidigare än Ella idag :( för att hinna fixa lite grejor innan hon vaknade. Bla betala några räkningar blää. Pengar in på konto...pengar lika fort bort från konto. Sedan packade jag ned allt vi skulle ha med oss till öppnaförskolan. Gick dit vid halv 11. Mycket barn där. Ella stod på näsan...inte att lita på än när hon sitter själv. Börjat kasta sig lite hit och dit. Gäller att vara med men jag har inte alltid den bästa reaktionsförmågan. Aja det gick bra ändå. Efter lunchen knatade vi vidare till stan där vi träffade Rosie och hennes kusin Maria + deras barn. Följde med dem till Jensas och drack en ramlösa...ja jag hade ju redan ätit soppa på öppna så jag var fortfarande mätt. När dom ätit klart gick vi en sväng på stan, råkade köpa lite mer kläder till Ella...och sen vidare ut på promenad. Ella sov mestadels i vagnen. Hamnade på Dollarstore och Rusta också, köpte bla nya spislock då jag lyckats bränna upp dem vi har genom att sätta på fel platta. Kom hem strax efter 16. Vart en lång men trevlig dag.

Ella på öppna...

Shopping åt Ella!

Tack vare min älskling San kan jag gå till Lindex och få totalt shopping fnatt :) Puss

Pulkatur genom stan!

Så kom det en massa snö igen...rädd för att det inte var sista gången heller :( börjar längta efter våren nu men det gör man alltid för tidigt. Får liksom för sig att den står och gläntar på dörren efter nyår men men...Fick vi lite mer användning av pulkan iaf. Turen gick genom stan, jätte skönt väder ute.
Ella och pappa...


Härliga Lördag!

Nyss hemkommen från mamma och pappa. Det blev nyttig lunch, lax och grönsaker. Lite fika efter det :) gott gott.
Nu sitter jag och väntar på att San ska komma hem med pizza åt oss. Härliga lördag. Tyckte det var helt fel som åkte ur Let´s Dance, Blondinbella var ju långt ifrån sämst. Vissa har ju bara noll taktkänsla... som Aro, Scott, Hello Kitty och Calle-Jan. Min favorit just nu är Laila Bagge. Hon kan dansa den tjejen. Körslaget börjar strax. Dags för Magnus kör att åka hem nu då...jaaa.

Vägning!

Väga sig på morgonen är ganska missvisande men super bra för sitt ego :) Sååå nu har jag gått ner 3 kg sedan start för ca 2 veckor sedan. Väger jag mig igen ikväll ser det nog inte lika bra ut...men just nu är jag glad. 1 kg till så är jag nere på samma vikt som innnan vi fick Ella. Men det stoppar ju inte där :( behövde gå ner innan graviditeten också haha.

Barnens Hus & Valbo!

Igår var vi först till Barnens Hus och köpte grind till trappen så att lilltjejen våran inte ska dratta ner för med gåstolen. Sen var vi in till Valbo en sväng...eller det blev lite längre än väntat. Timmarna rusar iväg när man är där. Dom hade 50% på hela Name It butiken men jag hittade inget klockrent så då fick det vara...vill inte handla bara för att. Köpte inget åt Ella faktiskt :) Köpte en topp åt mig själv på Lindex. Behöver lite mer vardagskläder. Men det blir alltid lite samsamma när jag ska handla...men man har väl en stil man gillar. Skulle ändå vilja ta ut svängarna lite och köpa något som inte är så typiskt mig. Ändra stil lite...


Sång!

10.00 igår infann vi oss på kanalkyrkan för lite barnsång. Tyvärr tappade Ella sitt goda humör på vägen dit. Gnällde sig igenom varje sång :) tror hon var lite trötter och då kan man ju förstå om hon inte blir överlycklig av att höra en trumma dåna. Det enda som gick hem var maraccas...för dom kunde hon stoppa i munnen. Vi får hoppas att det går bättre nästa gång.
En tveksam Ella...

Vill inte titta in i kameran...



Kvälls promenad i Sandviken 090122!


Jensas!

Kyckling sallad och mycket shitchat blev det igår på Jensas med Monika och Emilio. Inget prat dock för Emilio...han orkar inte ens lyssna på oss :) bättre att sova, sötisen. Ella däremot höll låda...men somnade när det gått 2 timmar haha. Svängde in på Crispins på vägen hem. Fyndade ett par nya skor för 150kr. Glad!

Promenad!

Ella och jag tog en promenad med Monika och Emilio igår...Monika hade lovat sol ;) men den uteblev. Lika bra gick det ändå. Det känns när man går med barnvagn. Jobbigt som tusan. Emilio sov hela turen och Ella satt som ett ljus och lyssnade på när vi pratade, intressant. Kunde ju inte låta bli att avsluta promenaden på Lindex...otippat, stamkund där. Tycker det finns mer fint åt småkillarna nu än tjejerna...hm...


Träning!

Billigt alternativ till träning...haft denna dvd länge...tröttnar ibland men den är ändå inte så tokig och man behöver inte ens lämna hemmet. Bra när man har barn :)

REA!

Köpte denna kreation på Lindex Rean :) 34,75kr Fynd!

Kan stå själv i soffan...

Helt galen frisyr haha

Händelserik Tisdag!

Vid 10.30 knatade vi iväg till Öppnaförskolan, som startade igen efter allt juluppehåll. Ella mycket road av att träffa alla barnen igen. Tänk att dom redan vid 7-8 månaders ålder börjar rycka saker ur händerna på varandra :) ska ha samma grejor. Vid 12 åt vi lite mat, Ella favoriten pasta och grönsaker (bäst att ta med ett säkert matval när man går bort) och jag soppa. Visste inte riktigt hur hon skulle reagera efter maten då hon alltid börjar bli trött och grinig, men det gick bra...inget skrik och grin bara en mindre aktiv Ella. Gick hem strax efter maten. Tog en sväng på stan.
Ella och Isak...

Klockan 14.00 hade vi tid på BVC. Spännande att gå dit när vi inte vart där på ett tag.
Vikt: 8480g
Längd: 69,6cm
Huvudomf: 44,5cm
Allt såg jätte bra ut...följde fortfarande kurvan. Då vet jag att hon inte får i sig för lite mat iaf.

BVC...


På kvällen var vi hem till syster Anna och Jocke. Sofie och Kim var även där. Vart bjuden på en hel massa godsaker...men jag tackade nej till alltihopa...kanske inte så vidare kul. Känner sig ganska osocial när man inget äter. Bullarna såg helt sjukt goda ut. En regel jag ev borde ändra på :) Hemma igen ca 21.30 då var både Ella och jag helt slut. Inte van vid så mycket aktiviteter på  en dag.  


Vi Föräldrar!

Sista numret av Vi Föräldrar damp ner i brevinkastet...sen är det tack och hej med den...

Promenad!

Ganska händelselös Måndag, hade lite planer men dom gick i stöpet. Råkade väcka San lite för tidigt (ooops) för att jag hade tråkigt. Vi var och handlade på Ica Maxi...sen åt vi lax och potatis. Vid 18.00 tog jag en promenad hem till Sans mamma i Stensätra. San och Ella åkte bil dit :) trodde det skulle ta en evighet, men det var avklarat på 40 min. Fick kämpa en hel del i snön. Men det var skönt ute...

Kyssbron...ingen vacker syn...behöver en makeover!




Helgen!

Klockan är 23.30 och Ella har sovit sedan klockan 21.00. Jag sitter vid datorn.....har lite tråkigt. San jobbar natt. Kommer sakna min älskling denna vecka. Ensamma nätter. Har haft lite svårt att sova på senaste tiden. Vrider och vänder på mig. Vi har haft en riktig hemmahelg, bara lilla familjen. Försökt hållt i träningen...lyckats ganska bra. Fredag bestod av thaimat och Let´s Dance. Tyckte ändå att rätt person fick lämna...jag menar...hur kul var hon egentligen den där Linda. Mungiporna ner till tårna. Nästa gång är det dags för Kitty, hennes attityd suger. Började Lördagen med en promenad, som råkade ta mig till Lindex en sväng :) men bara en snabbis innan jag bar iväg ut i kylan. Träffade Malin och hennes växande mage, kul kul.  Bäst att röra på sig lite då lördag är min ätardag som jag bara måste få ha. Det blev som synes pizza och Körslaget....nåja jag kollar på allt nu för tiden :) Fel kör åkte ut... Magnus kör borde packat ihop redan förra veckan. Söndag började jag med core, sen ett rejält pass i tvättstugan. Sen fick jag nå fel i huvudet och körde lite aerobics i ca 40 min också. Jo jag vet...jag går ut för hårt och kommer tröttna snart, det var ju inte riktigt min plan. Hoppas inte Blondinbella läser min blogg...haha...för här är det bara bantarsnack som gäller just nu. Inget hon gillar. Vänta tills du fött barn säger jag. Vid 15.00 kom mamma och pappa och hälsade på, då hade jag även hunnit springa iväg till Ica och handlat lite lingonbröd och pålägg mums som vi bjöd på. Roligt att dom kom....förstår att dom vill träffa go´biten våran. Ibland blir det lite långt mellan gångerna. Tiden flyger iväg. Dags att ta hand om tvätten kanske...sover jag bättre :) när jag vet att jag slipper den imorgon. Kram

Sötaste fröken våran...


Solarium!

Lite mot min egen vilja gick jag iväg och solade igår :) låter ju jäkligt dumt men men.... Brukade sola ganska ofta förr men nu är jag så nojig över att jag ska få cancer så jag hade bestämt mig för att sluta helt. Sen tittar jag mig i spegeln och ser en blek och glåmig Marie. Vill se lite fresch ut. Kostar en massa pengar gör det också..... 40 kr för 12 min :( Fast dom där stekarkistorna är ju lite effektivare nu för tiden. Testade ett nytt...eller nytt för mig. Lagom tills mina 12 min var över hade jag fattat hur allt funkade. Går väl bättre nästa gång...om det blir någon nästa gång.


Pizza!

Lördag = Ätardag = Hellas!

Trevlig Helg!


Tidningar!

Funderade just vart mina tidningar tagit vägen??? Men så idag fick jag två! Igår vart jag lurad när San fick Illustrerad Vetenskap :(  Har dock sagt upp några prenumerationer nu, ibland måste man inse sina begränsningar. Fast det inte alls är roligt... Men Mama behåller jag :)

Ella 15:e Januari

Busar i soffan...

I Gåstolen...

Väntar på mat...

Ont ont ont!

I Tisdags ramlade jag i trappen och slog svanskotan riktigt illa. Gjorde skit ont. Blev så förvånad dock att det inte kom ett ljud från min mun. Men ack så många svordomar det for runt i mitt huvud...alla jag kunde komma på. Har lite ont fortfarande men jag trodde det skulle bli värre. Kört på med lite träning iaf denna vecka:
Måndag: Fundering på träning (mental förberedelse)
Tisdag: Core på morgonen 30 min, Promenad på em 1 tim
Onsdag: Core på morgonen 30 min, Promenad på em 50 min
Torsdag: Core på morgonen 30 min
Duktig Marie :)
Upptäckte igår när jag skulle ta eftermiddags promenaden att kattjäveln käkat upp sladden till mina hörlurar till telefonen så att bara den ena öronpluppen fungerade. Skit piss fan! Råkat lämna dem på köksbordet, trodde inte att hon skulle vara på dem. Dumt av mig men dummare av katten. Vilket litet monster.

Detta är vad vi har hemma efter Jul och Nyår....så nu förstår ni vad jag har att kämpa emot...hm...

En är helt oöppnad och någon hjälp av San får man inte då han knappt äter godis!

Vykort!

Igår fick vi vykort från min kusin Tomas och hans familj som firat nyår på soliga Teneriffa. Hej hej på er allihopa, kul att ni hittat på min blogg. Kramar också till Lena med familj.
Avundsjuk blev jag :) men mest glad över att få höra ifrån dem. Dom bor i Boden och det var länge sedan vi sågs.
Började genast drömma mig bort till när San och jag var på Kreta....åh vad skönt det var. Vill ut och resa igen....

Jag på Kreta...

Motiverad!

Känner mig sådär grymt motiverad nu till att försöka bli lite sundare i mitt leverne. Ta långa promenader, träna core, äta bättre mat, mindre godis. Men.... jag hoppas min motivation håller i sig. Lyckades gå ner 15kg en gång :) har aldrig mått bättre rent fysiskt än då. Nu har jag ca 9kg jag skulle vilja bli av med. Vet hur svårt det är.... men att sluta helt med godis och tex pizza som jag tycker om liite för mycket är inget alternativ. Ibland måste jag få gotta mig. Försöker att inte äta så stora portioner med mat men....shit vad hungrig jag blir, magen skriker. Men det gäller att bita ihop och vänja sig vid mindre. Efter ett tag blir det ju bättre. Tyvärr har det ju hänt tusen gånger tidigare att man vaknat och motivationen varit som bortfblåst. Så varför ska denna gång vara annorlunda???
Har ett paket med kakor i skåpet, som jag ser varje gång jag ska hämta Ellas gröt eller välling.....sådana där med smultronkräm emellan. Ska kasta dom nu! Det är som ett beroende....sockerpundare brukar vi säga på jobbet :)
Kanske skulle läggas in på rehab. Små återfall kan man ha men inte så långa som en vecka haha.
Nä...nu ska Ella och jag lägga oss på soffan och vila lite...drömma om en Hellas....

Gardiner!

Efter att ha slitit med att få ner det mesta av julsakerna så fick jag helt plötsligt för mig att köksgardinerna skulle ner också, illa kvickt. Ut med allt rött. Kikade efter vad jag hade för gardiner i skåpet men det var bara tråkigt tråkigt tråkigt. Så när San kom hem från jobbet gick jag iväg till Nya Trivsamt och skulle ha tag på gardiner. Jätte stort och fint dom fått när dom bytte lokal med Arkens Zoo....vilket betyder att det tar destå längre tid att spana igenom butiken. Först funderade jag på lila/grå gardiner....men nu har jag ju haft grått så länge innan jul så då började det luta åt grönt. Hittade ett par fina som det dessutom var nedsatt pris på....me like. Köpte en ny grön duk också, då det måste matcha...som Lisen brukar säga :) Kram


Nöjd med resultatet iaf... Skönt med lite nytt.
På kvällen fick San äran att bära ner gran och hela köret i källaren, jag var assistent...höll upp dörrarna.

Dexter!

Följer serien Dexter ganska flitigt och läste igår en rolig grej i Aftonbladet.... Han som spelar Dexter i serien, Michael C Hall har gift sig med Jennifer Carpenter, som förövrigt spelar hans syster i serien. Svårt att se dem som ett par när dom i min värld är syskon :)


Pa..pa..pa!

Ella har lärt sig P-ljudet.... låter som att hon säger pappa ibland :) Något M-ljud har jag då inte hört....ska tjata mamma mamma mamma nu.

Julen dansas ut!

Ja då var det bara det roliga kvar att plocka bort alla julsaker.... Vilket mörker... Blir trött bara jag tänker på det. Granen ser inte så inbjudande ut längre. Blundar och hoppas att den ska vara borta när jag öppnar ögonen igen men den är kvar. Funderar på hur jag ska få ner alla 80 julgransljusen utan att få ett psykbryt. Vill även skona mig från ett breakdown nästa år när ljusen ska upp igen. Blir inte bättre av att sitta och fundera på eländet. Lika bra att ta tag i det hela.... Här ska dansas :)


Grattis Farmor!

Igår var vi till Ellas Farmor och grattade henne. Blev bjuden på mat. God morotskaka efteråt :( det här med att äta mindre godsaker funkar inte så bra för mig. Men idag är det Måndag och nya tag. Tråkigt väder ute...grått och trist...med en ihärdig blåst på det. Jag som tänkte dra ut på en lång promenad....

På väg till Farmor...

Väntar på sin mat...

Gott gott...

Trött efter en lång dag...

Overall!

Trodde jag skulle slippa köpa en ny overall till Ella för denna vinter men så blev det inte....lill tjejen växer jätte fort. Sååå jag har nu letat i alla affärer efter en ny men där bet jag i det sura äpplet då det knappt finns några kvar att köpa... och när man väl hittat någon så finns det inte rätt storlek. Tycker dom borde få in fler då vintern inte är slut på långa vägar :(  jaja det slutade iaf med att jag köpte en lite för stor overall från Lindex. Köpte strl 80 då 74 lyste med sin frånvaro överallt. Tvungen att köpa mössan också eftersom den var så söt :)

Lycklig!

Förlovade 10 Januari 2009 San och Marie

Puss älskling!


Filmer!

Vill se:
The Curious Case Of Benjamin Button

Changeling

Australia

The Wrestler


Månadsängel!

Idag har vi vart till Storvik på Blomsterhandeln och köpt present åt Ellas farmor som fyllde år igår men vi ska dit på Söndag. Köpte en Månadsängel av Christina Schollin, då jag tycker att dom är så fina. Dessutom säljs änglarna till förmån för behövande barn. Vet ingen annan stans dom säljer dem här i närheten än i Storvik. Jag har ju alltid gillat änglar. Sen åkte vi till Kungspizzerian och åt innan San var tvungen att skynda sig till jobbet. Ikväll siktar Ella och jag in oss på Let´s Dance 20.00. San jobbar sin sista em, nästa vecka blir han hemma mer med oss.

www.christinaschollin.com

Hm...

Hm...nu när Ella börjat somna tidigare så vaknar hon lite tidigare också...vid 7. Det betyder att mattiderna vi haft ett tag inte riktigt stämmer lika bra??? Ja ja vi får väl ändra lite på dem. Inte första gången :) och säkerligen inte sista.
Tråkigt bara att ändra när man tycker det funkar så bra. Börjat bli så grinig på kvällen också...för att hon är trött redan vid sju. Men hon försöker kämpa på och hålla sig vaken. Sötis....
Längtar till Lördag....

Arken Zoo!


Lite Nytt!

Lite nytt från Lindex...Tag 3 betala för 2. Finns många olika färger.

Besök!

Åh ikväll har vi haft lite besök av Linda. Skojsigt att träffa henne. Det blir inte så ofta nu för tiden. Förr träffades vi ju varje dag på jobbet. Bjöd på lite kanelbulle och chokladboll...precis vad jag behövde...NOT! Dessutom Cola till det :( Hade en hel del att prata om. Mycket tjejsnack blev det. Ella glad över att få hänga lite med någon anna än bara mamma.

Ella sover!

20.30 Ella har nu somnat :) Får se om det blir till att springa och stoppa in nappen om ett tag. Händer att hon vaknar till och då är det bäst att vara redo.

Rutiner!

Igår somnade Ella redan kl 19, sov två timmar till 21, vaknade och fick välling. Sedan sov hon till halv 7 dagen efter. Detta hör inte till vanligheten då hon alltid somnat sent. Men det är skönt att rutinerna med mat och sömn börjar falla på plats. Vanligtvis somnar hon nu mellan 21-22 på kvällen med vissa undantag :) och vaknar 8-9 på morgonen. Skulle vilja skjuta lite på det där men behöver inte känna att jag får för lite sömn, snarare för mycket. Hur ska man komma upp på morgonen när man börjar jobba igen? Går jätte bra med maten nu också, hon är en glupsk liten tjej. Hinner knappt med, det ska vara tempo på  matandet. Äter gröt morgon och kväll, puréer och frukt (vatten eller mjölkersättning till) två ggr/dag, välling innan läggdags. Sen försöker jag klämma in lite mellanmål men hon verkar ganska nöjd tycker jag. Äter mer och mer olika sorters puréer, tycker om det mesta dock inte fisk. Slutat amma helt nu vilket är skönt. 
Får se när hon somnar ikväll då. Somnar hon tidigare får man lite mer egen tid, men det är rättså tråkigt när San jobbar em. Ikväll får vi besök iaf :) Kram


Let´s Dance!

Vad ska man tro om Världens starkaste man Magnus Samuelsson som deltagare i årets Let´s Dance? 150 kg tung 200 cm lång. Ja det lär ju bli en syn man sent glömmer. Hans danspartner stod på en stege när dom skulle fotas haha. Hon såg ganska liten ut.
Premiär 9 Januari...

Expediten!

Om...låt säga...jag går in på en affär och hejar på expediten som om vi känt varandra i ex antal år trots att vi inte har det...betyder det att jag är där på tok för ofta???...
Ja det var väl det jag trodde....

Melodie!

Melodie: 50% Main Coon 25% Norskskogskatt 25% Ragdoll


Mat i Kingsgarden!

Igår när San jobbade var Ella och jag till Mamma och Pappa och åt lite god mat. Roligt att träffa alla. Annas mage blir större och större för varje gång jag ser henne :) Glömde kameran hemma, naken utan min fiiina kamera. Så mycket man ska komma ihåg att ta med nu för tiden. Puréer och gröt och leksaker och en massa annat. Blir helt snurrig. Alltid något man glömmer. Inte så rutinerad men det kommer väl. Sen när vi väl ska åka hem gäller det att samla in allt man strött ut haha. Mamma säger att jag ALLTID glömmer något hos dem :) åh det har hon rätt i. Jag är lite yr.
San kom och hämtade oss när han slutat jobbet.
Kungsgården...

Ovansjö kyrka...

Cooling!


Dadadada!

Dadadadada....Ella har börjat prata för fullt. Det är så roligt att lyssna på henne. Hon verkar ha något viktigt att säga och mamma fattar ingenting :) Händer så mycket nu. Ett tag kunde jag känna mig lite nedstämd av att bara vara hemma hela tiden. Finns för och nackdelar med allt. Ibland vill man vara hemma, ibland jobba. Just nu känns det som att jag aldrig vill börja jobba. Vill inte missa något med Ella. Märker hur hon blir en egen liten individ med mycket egen vilja kan jag lova. Ska ha allt som vi håller i, som mobiltelefon och kamera. Får hon inte det så blir det tok grin. Då får man förhandla lite och göra ett byte till en leksak istället. Trodde nog aldrig att det skulle vara så här roligt att få barn. Bättre än jag någonsin kunnat hoppats på. När man är mammaledig levar man i sin egna lilla bubbla. Vet knappt vilken dag det är. Men verkligheten kommer i kapp och jobba måste man ju. Jag är glad att jag har ett jobb att komma tillbaka till.

Igår jobbade San hela dagen. Ella och jag gick på stan en sväng men det fanns inget nytt att kika på.
Köpte två par strumpor åt Ella ändå, bara för att stilla mitt köpsug. Knatade till Ica MAxi och handlade lite mat och en påse ostbågar råkade slinka med, vet inte hur det gick till. Glad åt den var jag iaf när jag kom hem, mindre glad när jag ätit halva påsen :( Men det är ju helg...eller.... Tittade på Guldkompassen igen på kvällen, den är ju så bra. Vem skulle inte vilja ha en egen daimon????


Pink!

Gillar Pinks nya skiva Funhouse!

Bäst: I Don´t Believe You... och Please Don´t Leave Me...

H&M!

Söta kläder från H&M....

Kim 9 År!

I går fyllde min systers son Kim 9 år. Börjar bli stora killen nu. Vi köpte en tröja, mössa och ett halsband. Rädd för att det är hårda paket som gäller men han har ju så mycket leksaker så jag tyckte det var bättre med kläder denna gång. Fikade en massa onyttigt :( måste bli ett slut på det nu, annars kommer jag rulla fram snart. Har liksom inget att skylla på längre nu när det gått 7 månader sedan Ella kom. Måste börja gå ut och gå igen. Men just nu är det ju sååå kallt ute haha alltid är det nåt. Tycker inte om nyårslöften....men nu ska några kilon bort. Lyckades förrut så det ska nog gå igen hoppas jag. Gäller att minska det där ruskiga sötsuget jag har. Det är nästan värre nu än när jag var med barn. Ska göra en mjukstart, och öka på, tror det är bäst för just mig annars tröttnar jag bara. Sen får man äta lite onyttigt ibland men...bara ibland. Äh vad tråkigt bantningssnack det här blev...dags att äta upp godispåsen från nyårsafton innan jag börjar mitt nya liv tjohoo!
Kims presenter...

Kim spelar Guitar Hero...


Gott Nytt År!


Nyårsafton!

Nyårsafton firades hos Nino & Monika i Stensätra. Lagade lite god mat och hade det trevligt. Kidsen var också med så klart. Dom somnade och vaknade om vartannat. Ella var vaken vid tolvslaget :) så då fick hon hänga med ut och kika på när pappa tände sina bomber. Riktigt fina fyrverkerier. Tur vi hade hörselskydden på henne för det small från alla håll.


Lånar Emilios babysitter...

Emilio

Giraffen (som pappa döpt till Affe) var naturligtvis med.

Jag och Ella

RSS 2.0