Göransson Arena!

Eftersom det inte blev någon invigning av Göransson Arena för oss igår så var vi där i dag och tittade oss omkring. Öppet hus från 11-16. Vi kom dit precis innan Idol-Alice skulle börja sjunga några låtar. Bygget är imponerande stort. Ganska enkelt invändigt dock.

    
    
    
    
    
    

CD-Spelare!

Den rosa cd-spelaren är köpt på ICA-Maxi!


Lördagskvällen!

På kvällen blev det grillning hemma hos oss med Anna, Jocke, Julia, Monika och Emilio. Premiär grillning på nya elgrillen. Funkade hur bra som helst det blev jätte gott. Över förväntan. Ser fram emot fler grillkvällar även här hemma nu.

          

Kalas nr 2!

Vissa dagar hinner man göra hur mycket som helst andra knappt något alls. Våran lördag var fullspäckad från morgon till kväll. Vid 15.00 började kalas nr 2 för Ella. Denna gång kom våra vänner på besök. Med sig hade dom jätte fina presenter. Sommarkläder, som Ella verkligen behöver och en leksak som spelar massor av olika ljud och melodier. Blev slagsmål där ett tag när alla ville leka med den samtidigt haha. Lite fler barn denna gång, Tobias, Wilmer, Emilio och Ella. Skoj att se dem tillsammans.

                      Tobias och Ella...
    
                     Ella och Emilio...
    
                         Emilio...
    
                        Wilmer...
    
           
                    Tack allihopa! Kram

Cruising!

Vi kunde titta på cruisingen från våran loftgång fast liiite långt ifrån blev det ändå. Så vi var ner och kikade ett par ggr lite närmare. Kanon väder och mycket fina bilar. En del renoveringsobjekt fanns där också. På dagen var det perfekt att ha så nära till allt. På kvällen önskade jag att vi bodde långt bort från stan. Det var livat kan jag lova.

                Ella spanar på brum brum...
    
    
    
    
    
    

Mora Träsk!

Svårt att planera så mycket med barn ibland. Dom gör ju i slutändan nästan alltid som dom vill. Ella kände sig lite trött och slocknade en halv timme innan Mora Träsk skulle börja på stan. Men...vi väckte henne och drog iväg iaf :-) Tror hon tyckte det var ok trots att hon kanske inte var det piggaste barnet av dem alla. Det ryckte lite i benen på henne då och då. En vink här och där vart det också.

     
    
    
    
    

Sandvikendagarna 29-30 Maj!

Vaknade idag till kanonväder som lovat. Tomt i kalendern för en gångs skull. Rastlös. Frågade Monika om hon och Emilio ville ta en fika på stan med mig och Ella. Träffades i tolvtiden. Fikade på Aldos. Shoppade blus och trekvartsbyxor på Lindex. Åt stoooor mjukglass med saltlakritsströssel. Jätte mycket folk på stan. Kommer förmodligen vara det hela helgen då det är Sandvikendagarna med cruising och en massa annat. Invigning av Göransson Arena sker imorgon. Hade gärna vart där men vi saknar biljetter. Dom gick åt som smör i solskenet. 
En fika på stan tog som vanligt ca 4 timmar för mig och Monika. Tiden bara rinner iväg liksom. 

                         Blusen...
    

 


Ellas 1 Års Dag!

Ellas första födelsedag blev väldigt lyckad. Fick henne att sova i ca en timme innan gästerna skulle komma och jag tror det gjorde susen. Pigg och glad liten ettåring. Jag fixade och donade hela fm när San var på jobbet. Bar upp köksbord och stolar på övervåningen så att alla kunde få plats. Bakade muffins som blev riktigt goda. Dukade m.m

När San kom hem öppnade Ella sina presenter. Hon fick prinsesstält som vi satt upp kvällen före när prinsessan sov :-) sen fick hon mycket uppskattade maraccas, en sittsäck och
cd-spelare eftersom hon älskar musik.

Vid 5-6 tiden började det plinga på våran något trasiga ringklocka. Tycker vi har stor lägenhet men den kändes ganska snabbt liten. Fick massor med fina presenter bla lära-gå-vagn, trehjuling som kan användas från 10 månader, 2 st dockor,
kläder m.m

                         Ellas tält...
    
    
    
                     Nalle Puh kalas...
    
                 Mina muffins i mitten :-)
    
                    Morfar och Ella...
    
                         Ebba...
    
                       Tårtan...
     
                       Tårtpremiär...
    
                    Ella och Skidoo...
    
                Julia lånar Ellas sittsäck...
    

Tårtan blev lite av en besvikelse. Vi hade beställt en gästriketårta men fick en prinsess. Inte mycket att göra åt just då men ett stort MINUS till Hansens bageri! Där kommer vi aldrig mer köpa tårta. Rätt ska vara rätt! Jag vill ha sylt i tårtan!

Ella 1 År!

                GRATTIS Ella på din 1-års dag!
    

Tjoho!

Här hemma planeras det och fixas för fullt. Imorgon är det inte vilken dag som helst, nej det är nämligen Ellas 1 års dag. Tänk att det redan gått ett helt år sedan lilltjejen våran kom. Gjort lite chokladbollar idag. Till och med dom fick jag problem med haha som måste vara det enklaste att göra. Bakning är långt i från min starkaste sida...får se hur det går med muffinsarna jag tänkte göra imorgon. Vill så gärna vara en riktig bullmorsa men jag tror jag ger upp och inser att man inte kan vara bra på allt :-)

    

 För övrigt har dagen bestått av städning och åter städning.


Eminem-Beautiful!

 

En dag på soffan!

Spenderat några timmar på soffan idag. Skönt att få vila ut men ack så tråkigt. Tycker synd om mig själv och då kommer sötsuget tillbaka...

Kristi Himmels Färds Dag!

Ella är redan bättre, snorar inte alls lika mycket. Skönt! Tror det var tanden. Jag däremot känner mig lite halv taskig. Den riktiga orken finns inte där. Svettas av minsta lilla ansträngning puh. Tog en promenad iaf. Men det var nog inte det bästa. Måste dricka mycket vatten. 

Fredag imorgon. Planer för helgen saknas. Kanske lika bra då jag inte vet hur pass pigg jag kommer att vara. Vädret verkar bli helt ok, 16-17 grader och sol.
                      
                       Dagens lunch...
    
                           

Liten Ella sjuk!

Ella har blivit förkyld :-( Tror det kan vara tand nr 5 som spökar. Hon känns lite varm också. Dags att torka snor igen då. Hoppas det går över fort. Stackars liten...

10 dagar i rad!

Jag är duktig yes I am! Har tagit en promenad på ca 1 timme 10 dagar i rad nu. Inte för att jag märker någon skillnad men det måste väl komma snart eller?
 
              Dagens prommis kl 07.30...
    
    
    
    

Marangoni!

Längesedan jag träffade Linda från jobbet. Men igår em fick vi till en fika på Marangoni. Jag beställde en jätte pastasallad med pepparlax eftersom jag var så hungrig. Orkade knappast äta upp den, kan någon undrar jag?
Ella var också med. Hon satt så snällt och lyssnade på vårt prat. Intresserade sig mest för människorna runt omkring. 
             
              Kanon god, rekommenderas...
   

Kanalkyrkan!

Snart tar öppnaförskolan ett sommaruppehåll, tror det är två ggr kvar. Ev hinner vi gå någon mer gång efter sommaren men sen ska Ella börja på dagis. Har fortfarande inte hört något om vart hon ska få gå? Kanske måste ringa ändå. Vill veta nu. Verkar som att öppnaförskolan på Kanalkyrkan får lägga ner efter hösten. Mycket tråkigt. Det behövs verkligen. Hoppas på att hålla kontakten med några mammor därifrån.

Åt jätte god sallad igen. Ella lekte på för fullt. Tog en promenad med Tessan & Emma och Susann & Tim efteråt. Fick jag röra på mig även denna dag. 

                        Kanalkyrkan...
    
         
    
                    Ella och Tim...
    
    


Grillning i Kungsgården!

Igår bjöds det på grillat i Kungsgården. Försökte hålla igen med intaget men det är helt omöjligt när det gäller mamma och pappas mat. Fint väder men en aningen blåsigt för att sitta ute. Det får vi ta en annan gång i sommar.

    

A walk in the park 090516!

      

Ella och Emilio 090515!

    

Eurovision Song Contest!

Får se hur det går för Sandvikens Malena Ernman ikväll då...Jag gillar Arash låt Always som tävlar för Azerbaijan. Men vill såklart att Sverige ska vinna. Tror vi har en liiiten chans iaf. Fram med chips och dipp.


Alias!

Monika och jag tog hem en Alias vinst igår mot San och Nino.
Shit vad bra vi var ;-) Tror att vinet hjälpte oss lite på traven...        

    

Fredag!

08.00 Promenad 50 min.

10.00 Barnrytmik. Ella på topp.

14.00 Malin, Wilmer, Marie och Eddie kom på besök. Åt lite nyttiga mackor och drack te. En chokladboll råkade också slinka ner men det var jag värd. Vart lite stolt när jag lyckades få Wilmer att somna i min famn :-) go´grabben. Så skoj att träffa tjejerna och Wilmer såklart.

19.00 Väntar på att Monika, Nino och Emilio ska komma hit. Tror bestämt att Monika och jag ska dricka lite vin tihi. Även om jag på senare dar har gått och blivit en öl tjej :-)


Limpa!

Saik fiket:

- Hej! Har ni något mörkt bröd, GI bröd?

- Nej vi har bara en kvar ( visar mig en fralla, typ )

- Jaha men dom som ligger där uppe då...på hyllan ( fanns massor )

- Ja du menar LIMPA! Dom är precis lika som dom små.

- Ja men då tar jag en LIMPA tack!

Limpa är tydligen inte bröd?!
Något att komma ihåg till nästa gång :-)


Rabatt!

San gick upp med Ella idag så jag fick sova lite längre. Klev upp 08.30 iaf. För ljust i sovrummet, måste skaffa rullgardin. Tog en promenad...bara jag och min telefon, som bjöd på en hel del bra musik. Kom hem och käkade frukost med mina älsklingar.

Strax efter 11 bar det av till nyöppnade Biltema. Varför vi skulle dit på öppningsdagen och sloss med alla människor kan jag inte svara på, trodde kanske inte att det skulle vara så många där haha. Köpte sandlådegrejor till Ella. Lite liten för det än men det var billigt och då måste man passa på.

Efter det åkte vi till Valbo. Köpte vit solhatt åt Ella. Åt lite buffé. Försökte plocka ut det nyttigaste jag kunde hitta.

Kl 15.30 hade jag och Ella date med mamma på stan. Shoppade två par bodys, en klänning, ett par byxor och två par strumpor åt Ella. Var tvungen att använda rabatten på Lindex som gick ut i dag. Handla för 300...få 100 kr rabatt. Tyckte jag fick mycket för pengarna :-) Yes!


Taggad!

På morgonen är jag taggad till tusen...motivationen på topp...på kvällen brottas jag med sötsuget...


Morgon promenad 08.00!

Ännu en tidig morgon med Ella, hon vaknade runt 06.00. Vilket betydde att vi lätt hann med en promenad innan frukost. Skapligt väder imorse. Hamnade i en uppförsbacke from hell i Klangberget. Trodde jag skulle svimma. Kikade mig omkring i hopp om att ingen såg mig. Ev någon som fick sig ett gott skratt på min bekostnad. Det gick tok sakta uppför. Kändes som att jag stod still där ett tag. Men rumpa och lår jobbade på bra :-) Träningsverk är att vänta...Bring it on! 
  
     
    
    
          Tagit på mig rollen som naturfotograf...

Keri Hilson feat Kanye West & Ne-Yo-Knock you down!

    

Öppnaförskolan!

Passande nog hade dom en jätte god pastasallad idag på öppnaförskolan. Massa gottigt i som melon och skinka m.m Ella provade på lära-gå-vagnen för första gången och det gick riktigt bra. Några vurpor här och där. Lite grin. Bra 1-års present kanske. Gillar rutschkanan starkt också. Känns som att jag vill bromsa utvecklingen lite ibland. För min del får det gärna gå lite saktare. Hon blir så stor lill tjejen våran.

Blev en mammor med barnvagns karavan sen på stan. Inte så mycket shopping. Vi tog mest plats och spanade in allt vi vill ha...

    
    


Dyster dag!

Dyster dag i Sandviken. Totalt ska 550 personer lämna Sandvik varav 90 med avtalspension. 08.00 fick San veta att han får ha sitt jobb kvar. Det var en nervös morgon. Hade en stor klump i magen. Ett jobb betyder ju så mycket på alla sätt och vis. Kunde dra en lättnadens suck. Men samtidigt började sms och samtal droppa in och sakta förstod man vidden av det hela...många vänner och bekanta har fått sparken och på något sätt kommer aldrig något bli sig likt.
Att säga..."Det ordnar sig"...känns bara som ett hån. Vad ska alla göra...

Nä fy fasiken nu får det ta och vända!


Herer we go again!

Here we go again...för 1275:e gången ska jag börja mitt nyttiga liv. Känner på mig att det kommer gå sååå jäkla bra den här gången haha...

Efter Ellas välling kl 08.00 begav vi oss ut på lång promenad. Inget vidare skönt väder, blåsigt. Svängde in på ICA Maxi på vägen hem och handlade lite fukost. Tomt i kylskåpet på måndagar. Köpte lite ägg och lingongrova m.m Pastasallad som ska göras till em. Väl hemma igen fixade jag frukost och väckte älsklingen.


Buzz!

Lördagskvällen var vi bjudna till Sans bror Viktor och hans flickvän Maria på mat. Maria visade sig vara en mäster kock. Vi fick jätte god kyckling och hasselbackspotatis. Jordgubbar, banan och kiwi med smält choklad och glass till efterrätt. Vet inte hur många ggr jag sa att det var super gott. Efter maten blev det Buzz för hela slanten. Tycker jag var bäst på musik och film frågor. Sämst på allmänbildning. Låg i toppen ända tills finalen då sjönk jag som en sten. San lyckades vinna några ggr. Får skylla på att jag inte hade brillorna med mig. Borde börja använda dom lite flitigare men jag trivs inte alls med glasögon. Ella blev lite kinkik innan hon tillslut somnade. Trött efter en lång men trevlig dag.

              Ella med Maria och Viktor...
    
                       Maria och Ella...
    
                       Efterrätt...
          
     
                 Busar på golvet...                   
    


Emilio Nino Tollbrant!

Igår döptes Emilio i Hammarby kapell. Han var så söt i sin skjorta och slips, lill plutten som nu börjar bli stora grabben (5 månader). Trots att vi var ute i god tid lyckades vi komma sist av alla dit...lite problem med gps:en ;-) HammarBY blev en stor stad helt plötsligt. Dopet gick jätte bra och huvudpersonen var på strålande humör, trots vatten på huvudet.
Fikades i mängder. Jag är inte den som håller igen om man säger så haha.
                   Hammarby kapell...
    
               Dagens huvudperson Emilio...
    
    
                       Ella och pappa...
    
            Jag och Ella (toppen fotograf :-)
    
                  En utav dom fina tårtorna...
    


Sandviken City 090508!


    
      
    
    
    

I brist på annat!

Ella vaknade kl 06.00 i morse :-( Lagom tills San kom hem från jobbet. I vanliga fall kan vi låta henne ligga och gnälla lite så somnar hon om, men det är inte så lätt när San samtidigt ska försöka sova. Hm...kände att det var lika bra att jag gick upp. Förmiddagen blev dock sååå lång när jag steg upp så tidigt. Tittade på Vakna med The Voice men det är inte lika bra när Jakob och Paul båda är borta. Något fattas hos dom andra snubbarna. Kanske gammal vana som spökar. Trivs bäst med trion Josefin, Jakob och Paul.

Vid 09.00 började jag krypa efter väggarna. Var tvungen att hitta på något. Ella och jag åkte in till Valbo. Där gick vi och strosade. Lugnt och skönt. Träffade på Anna och Isak en sväng. Fikade jätte god morotskaka. Bamba stor bit. Ella tappade (kastade) en av sina leksaker ur vagnen. Spenderade lite tid med att leta på den igen. Hittade den upplagd på en hylla inne på Lindex haha.

Vid halv ett tiden var det någon som saknade oss där hemma så då styrde vi kosan mot Sandviken igen...

    
                      Jag saknar karaktär...

Bröllop!

Inbjudan till sommar bröllop i Gagnef den 8 Augusti damp ner i brevinkastet igår. Inte ofta man får äran att "övervara" ett bröllop. Men det ser jag fram emot...
    
     
             Mia och Markus heter dom lyckliga :-)


Miele Diskmaskin!

                   Sötaste reklamen... 
   

Före och efter!

Visste att jag INTE skulle ha kikat på före och efter bilder på tidigare gravida kändisar på Aftonbladet. Genast ser jag framför mig min geisharulle jag åt i dag och ångesten kommer smygande... Men hej och hå vad glad jag är ändå :-)

     
      http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article5075090.ab

36:a eller 37:a?

Mina fötter är inte alls roliga. Så tråkigt när man ska prova skor och 36:an är för liten och 37:an för stor. Vad väljer man? Trånga skor som skaver vill man inte ha, men det finns en möjlighet att dom går ut sig med tiden. Men den tiden kan bli plågsam. Trampa runt i glappande skor är ingen hit. Iläggsulor är ett alternativ men av egen erfarenhet inget vidare bra alternativ. Köpte tillslut dom aningen stora skorna. Rädd för att jag kan ha gjort bort mig nu...

Nasi Goreng!

Innan jag träffade San hade jag aldrig smakat Nasi Goreng. Men eftersom jag bodde nästan granne med Österns Pärla så blev det att vi köpte med oss mat därifrån en hel del och oftast just Nasi Goreng. Tyckte från början att det var lite starkt, vilket jag inte alls tycker nu. San vräkte alltid på så mycket soya och jag kunde aldrig förstå varför haha. Så fick jag helt plötsligt, efter några år av Nasi Gorengande, för mig att jag också skulle prova att ha på soya...Shit...nu förstår jag :-) vart ju mycket godare. Som en uppenbarelse. Ibland ska man inte vara rädd för att ta ut svängarna och prova något nytt. Sätta lite soya på tillvaron...

    


Mer tänder!

Upptäckte idag att Ellas 4:e tand är på gång. Så nu har hon snart 3 st nere och en uppe. Haha lite ojämt.


Vår Söndag!

    
    
    
    
Testade kameran på nya telefonen. Funkade bra trots "endast"
3,2 megapixlar. Mycket nöjd!

Grillkväll!

Lördags kvällen blev betydligt bättre än fm. Vi grillade ute i Bro hos Anna och Jocke.  Kotletter, kyckling, champinjoner, lök, tomat och majs. Allt fick knappt plats på tallriken. Gott gott! Första kvällen man kunde sitta ute hyffsat länge. Tror vi gick in vid halv tiotiden. Spelade lite spel och hade det trevligt.

    
                        Ella och Skidoo...

    
                          Glad Ella...
    
                         Skidoo...
    


Snurrig Lördag!

Var in till Valbo i Lördags och köpte ny telefon. Efter många om och men blev det en Nokia 5800. Velat hit och dit då jag haft sådan otur med telefoner på senaste tiden. Får se hur det går med denna nu. Hoppas på att kunna ha den ett bra tag. Nöjd än så länge. Lite nya tekniska grejor att sätta sig in i bara. Länge sedan jag hade en Nokia också.

     
Turen till Valbo gick inte smärtfritt. Trodde jag skulle få en hjärtinfarkt på kuppen. Efter att jag köpt telefonen åkte Ella och jag till Elgiganten en sväng. Väl där upptäckte jag att min plånbok var borta. Förstod direkt att jag måste ha tappat den på parkeringen vid köpis då jag fällde ihop vagnen. Panik panik panik!!! Fort in i bilen igen. Snurrig i kolan försökte jag leta på exakt vilken plats jag stått på :-( Parkerade bilen IGEN och behövde konstigt nog inte leta länge så hittade jag plånboken där på backen. Ibland kan även jag ha lite tur. Passade på att tacka gud också haha. Lika bra att styra toytan hem sedan.


Flo Rida-Right Round!

Ellas favorit låt just nu...

1 Maj!

Mamma och pappa ställde gladeligen upp som barnvakt när vi bestämde oss för att ta en mat och bio em/kväll. Lämnade go´ tjejen våran vid fyra tiden. Hon märkte för övrigt inte ens att vi åkte. Hade fullt upp med att leka med mormor. Höll oss för enkelhetens skull till Sandviken, vi tar Gävle nästa gång. Käkade på Tonys och gick sedan på Wolverine. Hade inga höga förväntningar på filmen men blev glatt överraskad. Tyckte den var bra, helt klart sevärd. Mycket action, lite kärlek. Hugh Jackmans bror såg ruskigt elak ut. Snacka om hånflin. 

Fick nöja mig med cola som vanligt, men ölen hade lätt slunkit ned i 1 Maj solen. Nästa gång får San köra :-)
       
        
       

                 X-Men Origins: Wolverine
    

Hämtade Ella strax för åtta på kvällen. Gick nämligen på tidig bio. Allt hade gått jätte bra. Hon hade vart så snäll hela tiden och inte grinat en ända gång. Sovit i morfars famn. Vaknat och fått gröt. Verkade helt oberörd när vi kom haha. Någon tid till att sakna mamma och pappa verkade det då inte ha funnits. Skönt att det funkade så bra. Hon verkar trivas som fisken i vattnet hos mormor och morfar.


Sista April!

Sista April firade vi hos Malin och Henrik i Klangberget. Lisen, Micke och Tobias var också där + Marie och Eddie. Bjöds på jätte goda pajer m.m. Betydligt lugnare fester nu, kan man säga, sedan vi börjat sätta små knoddar till världen :-) bara skönt tycker jag. 
             På väg till Malin och Henrik...
    
                   Myser med pappa...
    
                     Tobias...
    
                Wilmer sover sött...
    
                Väntar på gröt i nya stolen...
    
    
                    Tobias busar...
    
                    Marie och Ella...
    
                          Eddie...
    


RSS 2.0