Kill Besök!

På Lördags kvällen fick Ella fint killbesök av Emilio. Länge sedan dom sågs och Emilio har nu nästan vuxit i kapp henne. Duktiga killen kan redan gå vid 11 månaders ålder. En massa bus blev det här hemma innan dom båda slocknade.

Busungarna-så söta!

Frukost på Donken!

Började Lördagen med en frukost på Donken. Ella mycket nöjd när hon fick en ballong som hon kunde slå i huvudet på mamma. Åkte sen vidare på sängjakt. Men vilken djungel. Lutar åt en kontinental säng men vilken ska man välja? Den ska var skön så klart och inte för dyr. Sängar är helt sjukt dyra. Hittade en fin soffa också på Mio som det kan tänkas bli. Vi behöver nämligen en extra soffa. Många rum att fylla. Inga problem :-)

Ella på McDonalds







Killer Queen!

Barnfri kväll hade jag och San i torsdags. Ellas farmor och farfar agerade barnvakt så att vi kunde åka till Gävle och gotta oss i god mat på Church Street och sen gå på konserthuset och se Killer Queen. Mysigt att komma ut lite och göra något bara vi. Händer ju inte så ofta nu för tiden men det kan behövas ibland. Slog på stort när det gäller maten :-) beställde in 10 st kyckling vingar till förrätt. Kanske inte så genomtänkt när man vet hur mycket mat man sen får till huvudrätt. Men gott och kladdigt var det. Showen var bra trots att jag inte kan titulera mig som världens största Queen fan. Många bra låtar har/hade dom. Vi var väl inte på vårt rockigaste humör efter en lång vecka med jobb men jag har alltid roligt i älsklingens sällskap.

Church Street



Förrätt=Glazerade Kycklingvingar

Min mat

Sans Cowboy Dinner

Killer Queen




Trevlig stund!

Hade en trevlig stund på stan igår med mor min och Ella. Ella vill inte längre sitta så mycket i vagnen. Vill mest springa runt vilket inte är fullt möjligt i alla affärer. Risk för att man får en rejäl nota med sig hem. Letade en tröja till mig. Skön mjuk stickad tröja med stor polokrage att mysa i. Men jag hittade inte alls någon. Så det blev shopping till Ella istället...som vanligt. Lite mer dagis kläder. Två mjukisbyxor och fyra långärmade tröjor samt en pyjamas och ett par fleecevantar. Fikade gjorde vi såklart. Morotskaka och kanelbulle (delade på bullen).

Väl hemma igen hade jag en hög med kläder att märka. Börjar bli riktigt haj på att sy nu :-)
Lagade mat och fick lite tid med San innan han for iväg till jobbet. Nätter är botten.

Lunch på jobbet!

Passar på att blogga lite på lunchen :-) Väckte Ella strax efter 06.00 imorse. Hon ville inte alls vakna. Lotsades att hon inte hörde mig. Borrade ner huvudet i kudden. Precis som jag brukar göra när hon väcker mig haha. Tyckte jag hade gott om tid men plötsligt hittade jag inte hennes skor så då blev det stress tillslut ändå. Hm... Full rulle på jobbet. Mycket att göra. Mina tankar seglar mest iväg till huset. Bara 4 veckor kvar nu. Blir ev en tripp till Mio idag. Får se om San kan övertalas. Godis sugen. Varför måste vi ha en godislåda på jobbet?! Jag saknar karaktär. Måste finnas en magnet mellan mig och den lådan...eller?


Back to work!


Musik och böcker!

Ellas största intresse är musik och böcker.



Vad gör man?

Vi har ett svårt beslut att fatta här hemma. Katten och Ella går verkligen inte ihop :-( tyvärr. Vår Melodie är nämligen en ganska tjurig honkatt som inte vill bli störd. Detta blir bara ett större och större problem. Antalet ggr Ella blivit klöst bara ökar. Senast idag farligt nära ögat. Trots att jag tycker om katten jätte mycket så känns det just nu ohållbart. Vad gör man? Blir ledsen när jag tänker på det. Melodie är ju också en familjemedlem. Men vi måste passa dem HELA tiden. När vi flyttar till hus får naturligtvis katten vara ute...om hon nu vill det? Kanske vi ska vänta och se hur det går. Tråkigt när något man hållt så kärt bara blir till ett problem i tillvaron.

Kleptoman!

Vi har en liten kleptoman här hemma. Nu är det borsten som är spårlöst borta. Så jag får slita som ett djur med kammen när jag ska få någon ordning på mitt hår. Dessutom saknas just nu balsam gr8 :-) Allt borde ju komma fram så småningom när vi ska packa för flytt. Men borsten vill jag gärna hitta nu!

P3!

Sista jobbdagen för veckan gick jätte fort. Avnjöt fredagsmackan vid halv 10 rasten och spenderade större delen av dagen vid kuverteringsmaskinen med P3 i lurarna. Mycket bra musik och roligt prat.

På kvällen blev det pizza och Idol med
Michael Jackson tema.



Det går undan!

Redan Fredag imorgon. Det går undan. Vilket betyder att vi närmar oss huset också. Haft en bra vecka på jobbet. Börjar känna mig mer hemma igen. Skönt att sluta 14.30 varje dag. Det är lagomt. Ella har vart hemma från dagis pga förkylning och en jobbig hosta. Mindre sömn för mig då hon vaknat många ggr under natten. Men nu verkar det som att hon är på bättringsvägen.

Ser fram emot helgen. Då blir det ev säng jakt.

Ison & Fille - Jag skrattar idag!


Helgen!

Efter att ha jobbat en vecka blir helgen så mycket mycket mer...nästan helig. E och jag var på stan en sväng igår innan vi gick till lekparken. Dock började hon snora och hosta så pass mycket att vi var tvungna att gå hem igen. Stadsparken är väl ett trevligt ställe, dit vill man gå med sina barn...NOT! Det första vi möts av är en herre i mindre bra skick som ska till att uträtta sina behov i parken :-( så där är det ständigt. Tragiskt och trist för oss som vill gå dit. På kvällen åt vi mat från Malaysia och tittade på fotbollen, som blev en besvikelse. Entrade sängen tidigt, redan vid 22 tiden. Lika bra att försöka få så mycket sömn som möjligt inför jobb vecka.

Fick besök av Anna och Julia idag som vart på babysim. Mysigt :-) Har nu inhandlat kanelbullar och mazarinkaka med dumle från Marangoni. Mamma och Pappa dyker snart upp.

Hunnit med att packa lite smått också. Men det går segt. Behöver en massa kartonger. Tur att man jobbar på ett ställe där det ligger kartonger i varje hörn typ :-) haha.

Hoppas ni alla haft en bra helg / Marie





Lars Winnerbäck


Uppskattad Fredag!

Så har man avklarat en veckas jobb. Skulle ljuga om jag sa att det var lätt som en plätt. Men det går bättre och bättre. Idag bjöds det på både smörgåstårta och vanlig tårta då företaget firade 20 år här i Sandviken. Grattis! www.strd.se
Länge sedan man uppskattade en fredag så här pass mycket. Såg fram emot helgen också tills jag kom på att San jobbar. Inte lika skoj då. Men Ella och jag får hitta på något på egen hand. Kanske skulle börja packa lite :-) men ack så tråkigt.

Fick jaga Ella på dagis idag när jag hämtade henne. Hon hade hittat en tom ketchupflaska som var mycket intressantare än mamma.

Ikväll blir det eventuellt en pizza och lite mys framför Idol.




Matta!

Funderar på den här mattan till Ellas rum. Tycker det är fina färger. Dessutom lite mer diskret för att vara en IKEA matta. Planerna i mitt huvud surrar vidare :-)


Jisses!

Men jisses vad många ggr jag fick springa upp och ge Ella nappen i natt. Blev inte mycket sömn för mig. Vet inte vad det var för fel. Kanske hon drömde. Trött var jag sen när klockan ringde. Hoppas på mer sammanhängande sömn i natt.

My place!

När jag strosar runt på jobbet inbillar jag mig hela tiden att detta är något tillfälligt...this is not the place for me to be. Har bara inte fattat det än...att detta ÄR my place nu. Dag ut och dag in. Det är inte alls så att jag vantrivs, jag skulle bara vilja vara i lekparken med Ella istället :-) haha.

Till er som är mammalediga...Njuuuut!

Ella verkar vara den som sitter längst kvar vid matbordet på dagis. Vare sig det gäller lunch eller mellanmål. Hon tar god tid på sig. Undrar vad det kan komma ifrån? Jag tippar på pappsen. Han har samma beteende. Lite knasigt att det blir hämtning mitt i mellis men så är det. Jag får vackert sätta mig på en stol och vänta in lilla fröken.

Väl hemma blev det ett dopp i badkaret för både mig och Ella. Sen lagade jag kyckling, ris och currysås. Fixade matlådor och tog reda på disk. En dam från gävle kom och köpte min Bruno Zaragoza skinnjacka från MQ för 400 kr. Yes då blev jag av med den också. Sen skyndade vi oss hem till Anna P på Me&I party. Köpte en tröja åt Ella med dinosar på. Tycker om deras kläder men ett litet minus måste jag nog ändå dela ut när det gäller faktura och frakt kostnader. Det läggs på 66 kr på redan dyra kläder. Det känns inte bra :-( En helt vanlig tröja landar på 266kr!

Bums ned med Ella i säng när vi kom hem. Glömde bort att det var Äntligen hemma på Tv som jag ville se. Intresset för inredningprogram har ökat markant.

Väntar nu på att få pussa lite på min älskling som måste cykla hem i regnet från jobbet. Sen styr jag mot sängen.

God natt mina vänner!

På jobbet

SÅLD!

Me&I Tröja beställd



Ok!

Första dagen på jobbet gick helt ok. Hade som sagt glömt en massa men det ska väl ordna till sig. Trucken kunde jag fortfarande köra :-) tog ner en pall från 4:e våningen. Packade lite ordrar. Lyssnade på Vinyl. ( Ingas val ). Åt choklad. Pratade. Vips så var dagen över. Saknade mina älsklingar där hemma. Ella går på dagis 11-15 denna vecka. Satt och smaskade smörgås för fullt när jag hämtade henne. Åkte direkt och handlade, sen hem och lagade mat. Vidare till Kungsgården för att gratta mamma på födelsedagen. Åt smörgåstårta. Mums. Hem och titta på Hollywoodfruarna. Ja jag måste se ändå. Hm.

Nu väntar sängen. Natti natti.

Lunch på jobbet!

Har haft Erik Hassles låt Hurtful på hjärnan sedan jag kom till jobbet idag. Varför? Vet ej. Det rullar på här på Strömberg iaf. Glömt en massa som sakta men säkert börjar komma tillbaka. Minne som en guldfisk har jag. Har snart avklarat en hel jobbdag :-) 07.30-14.30

Nu jobba Marie...slut på lunchen!


Hektiskt!

Börjar inse vilken hektisk höst/vinter vi har framför oss. All packning inför flytt och städning av lägenhet. Komma tillrätta i huset. Jobba. Julklappar måste inhandlas. Jag fyller 30 år. Sen blir det Nyårsafton. Känns lite mycket för mig just nu. En sak i taget. Vilket jag inte är så bra på haha.

Divas Boning!

Hej och hå så mycket fint det finns på Divas Boning. Skulle kunna handla hur mycket som helst. Verkligen den stil vi vill ha. Dessa kökshanddukar, grillvante och grytlapp från Lexington hittade jag i Gävle sist jag var där. Nice!


Höstdag 091003!





Klädväg!

Spelar ingen roll hur mycket vi köper i klädväg till Ella så tycker jag ändå att det är något som fattas. Har jag köpt tunna vantar behövs det plötsligt tjockare, ja det är ständigt något hon måste ha. Letat raggsockor nu som hon ska ha på sig när hon sover ute i vagnen på dagis. Sen skulle hon behöva ett par överdragsbyxor i vagnen...gärna fleece. Ja listan kan göras lång ständigt. Fattas väl bara att hon snart byter strl igen haha. Det blir lite annat nu när hon börjat på dagis, behövs plötsligt dubbelt av nästan allt. Många ggr är det nog jag som överanalyserar det hon behöver. Är man så här som förstagångs mamma? Det finns ett behov av att allt ska bli så perfekt?! Jag vill ha allt uttänkt långt i förväg så att jag inte missar något. Men det är sällan något/någon är perfekt...

Även solen har sina fläckar :-)

Gula Huset!

Vårt fina hus! Som vi längtar. Men tiden tar tid på sig (om man kan säga så :-)



Gävle!

Efter att jag hämtat Ella på dagis och familjen Törngren/Sammalisto hade ätit så släpade jag med Ella till Gävle medans San tog sig ett tupplur på några timmar :-) Letade höst/vinter jacka till Ella. Men lilla fröken var inte på humör för att prova jackor alls. Fick jaga henne i affärena. Satte jag sedan ner henne i vagnen igen blev det stortjut. Sååå trevligt. Köpte tillslut en fleecejacka och vanlig jacka att ha över i cerise/rosa. Var in på Åhléns och insåg hur mycket jag saknar den affären i S-viken. Köpte nytt diskställ, hushållspappershållare och toaborste, allt i svart. Enkelt och snyggt och inte alls dyrt.

Varje gång jag ska ta mig ut från parkeringshuset står jag alltid där med hakan ner till backen...vart det så dyrt...40 kr!!! Kanske för att jag tycker att jag redan spenderat så mycket pengar att nu får det vara nog. Parkeringsavgift är botten!

Nya mössorna!

Ellas två nya mössor som jag beställt från www.madebycarran.blogspot.com. Helt ofrivilligt ser hon nu ut som en riktig SAIKARE hahaha. Inte min tanke från början :-)






Libero!

Råkat ut för en hel förpackning med dåliga Libero Up&Go blöjor. Dom spricker i sidan :-( Har aldrig hänt förrut?! Borde reklameras men vem har ork till det? Not me!

RSS 2.0