Tema!

Börjar närma sig treårskalas här hemma och jag funderar på tema. Lutar åt Mimmi i år :-)




Sista April!

Grillade korv vid Svartviksstugan i Högbo på fm. Något blåsigt vid vattnet men skönt så länge solen var framme. Fick påhälsning av några orädda framfusiga änder som tyckte dom också borde få ta del av vår mat.














BTW!

BTW så gick det ju super när kidsen sov hos mormor och morfar :-) Dom skötte sig jätte bra. Nova sov ca 12 timmar på natten. Så någon brist på sömn blev det inte för Anki och Lennart. Fast dom var ju tvungna att titta till henne lite då och då eftersom hon sov så länge haha. Skönt iaf att det gick bra. Sällan vi har barnvakt. Alla behöver ett break ibland. Men ändå har jag svårt att ta till den hjälpen som faktiskt finns att få. Något att tänka på...

Avenged Sevenfold - Nightmare!


Samsung Galaxy S 2!

Jag vill ha nu!



Foten!

Foten gör fortfarande ont och det gör mig så fruktansvärt less. Vem har tid att sitta och vänta på att den ska bli bra. Var ut och trallade lite till idag. Blir riktigt fint. Frågade Ella om hon tyckte vi skulle måla hennes sandlåda. Fick till svar att hon ville måla den rosa??? Allt ska vara rosa enligt henne. Jag tänkte mig mer vit kanske...

Sitter själv!

Nova har nu lärt sig att sitta själv. Fast det är fortfarande något svajigt och det gäller att vara med så hon inte slår på näsan.
Dagens outfit har hon fått av moster Anna :-)


Favorit dagis!

Denna vecka gick det jätte bra att hämta Ella på dagis...även dom gångerna jag gjorde det själv. Brukar ju kunna vara ett problem ibland när hon inte känner för att gå hem just när jag kommer och säger att vi ska det. Men nu hoppade hon i kläderna. Yes! Känner mig annars ganska maktlös när jag har Nova med och E sätter sig på tvären. Tur att N alltid är så pass lugn som hon är. Även jag är cool lugn...NOT! Kanske på utsidan men inte på insidan. Gäller att bryta hennes mönster.

Så här kan det se ut. Svårt att tävla mot en jätte rutschkana.


Sökt dagis plats till Nova nu också så det är gjort och inte glöms bort.



Lights - Saviour!


Babymassage!

I veckan startade babymassagen med Novis på Vallhovsgården. Något jag inte gjorde med E. Började med fötter och ben. Tror hon tyckte om det. Lyckades kissa på mig två ggr också :-) Mysigt!

Novas plats

På väg hem


Haltar!

Två ggr hann jag gå ut och gå innan jag sen fick jätte ont i foten och nu tar mig fram haltandes. Amatör...ja visst! Antar att jag gick ut lite för hårt. Fel skor också. Hoppas foten bara är överansträngd men att den snart blir bättre. Gått så här i tre dagar nu :-( jäkla fot att ställa till det. Inte så lätt att vila den heller samtidigt som jag ska ta hand om två små barn. Bita ihop börjar bli min grej...



Annandag Påsk!

Tog min första välbehövliga långpromenad. Med musik i öronen går det hyffsat men nog var det jobbigt allt. Kanske inte skulle ha valt en sån varm dag. Finns alltid något att skylla på...för varmt, för kallt...regn. Saknar motivationen men ska göra ett försök ändå :-)

Kullarna bakom vårt hus





Påskdagen!

Badminton i Kungsgården.

Påskafton!

Biljardtävling på Eight Ball.

Frågor?!

Hur väl känner du din partner? I samband med att Tv4 börjat sända Herr och fru så hittade jag dessa frågor på Aftonbladet...kanske inte så lätt att svara på ändå :-) Nr 1 är jag säker på iaf.


1. Vad har din partner för ögonfärg?



2. Vad är din partners älsklingsmat?



3. Vilken är din partners favoritställning (japp, vi snackar sex)?



4. Vilken är din partners favoritbit i godispåsen?



5. Vilken är din partners värsta hatsyssla i hushållet?



6. Om din partner har en fobi eller är rädd för något - vad är det i så fall?



7. Vad gillar din partner bäst med sitt eget utseende?



8. Vad blev din partner senast sur för, när du var med?



9. Vilken parfym är din partners favorit - på sig själv?



10. Vilken är din partners största last?



11. Vilken av dina släktingar har din partner bäst relation till (om släktrelation finns)?



12.Vad stör din partner sig på hos dig - om något (behöver inte vara något jättestort)?



13. Vilket plagg i garderoben tar din partner på sig när han/hon vill vara lite extra snygg?



14. Vilken är din partners största talang - enligt din partner?



15. Vad är din partners stora mål i livet?



16. Vem är din partners idol?



17. Vad är din partners stjärntecken?



18. Vad väger din partner?



19. Vilket parti röstade din partner på i senaste valet (eller röstade blankt)?



20. Vad tjänar din partner?



21. Vilken är er gemensamma låt (någon ni förknippar med ett fint minne)?



22. Vad föll din partner för - hos dig?


FACIT

Er gemensamma maxpoäng av rätta svar blir 44. Var hamnar ni i relationskoll?

0–11 poäng

Är ni nykära? Har ni just träffats - och för upptagna med att tumla runt mellan lakanen och se varandra djupt i ögonen för att ha koll på detaljerna hos varandra? Nej, så här kan vi inte ha det. Nu stundar snart semestern, så se till att få tid att bara vara ni två och gör djupgående undersökningar av varandra - som inte eeeenbart innefattar sex.

12–22 poäng

Nåja, än finns det många kunskapsluckor att fylla. Men det är bra! Det är positivt! Buss på utforskandet! Laga genast till en romantisk middag, turas om att fråga - och ta reda på ALLT ni är nyfikna på hos varandra.

23–34 poäng

Snubblande nära succé! Det är ju inte helt fel att ha några frågetecken kvar att klura ut. Släng fram en fråga då och då när ni delar kudde. "Vad tycker du om...?" "Vilken är din värsta...?" "När var du senast...?".

35–44 poäng

Oooo... (plats för imponerat sus). Bra gjort! Vilket dream team! Ni har verkligen lärt känna varandra, och har antagligen varit ihop ett tag. Heja er! Nu gäller det bara att fortsätta dela en massa fina och spännande erfarenheter ihop - och utforska varandra.



* Och självklart är det här testet bara en kul grej. Ni kanske har koll på allt annat - utom just detta?



Snoop!


Bula!

Är man klantig får kroppen (knoppen) lida! Skulle plocka ut Nova från bilen och slår då huvudet i överkanten på bilen. Böjer mig en aningen för lite. Tittar mig snabbt omkring och konstaterar att näää ingen såg mitt lilla misstag...börjar gå mot vagnarna vid Rusta och hör då en röst på riktig sandviken mål...dä där måste ha gjort jääävligt ont...hm...hörde jag rätt...jo där står en gubbe och minst sagt hånar mig för att jag klantat till mig. Vill inte riktigt ge sig heller haha. Men det bjuder jag väl på då...eller?



Glad Påsk Till Er Alla!


Påskägg!

Ella fick sitt påskägg idag Långfredagen till ära. Med Hello Kitty. Tyvärr fanns det ingen choklad i...och E älskar ju choklad :-( ibland lyckas man inte...men det går nog åt ändå. Det smaskas här bredvid iaf.



Fondvägg!

Funderar på fondvägg...hittade den här tapeten på rusta. Tycker den är fin. Frågan är bara till vilket rum???



Danko Jones!


Donken!

Tvungen att prova McDonalds nya hamburgare 1955. Måste säga...
I like it a lot! Dock en aningen för stor för mig som fortfarande envisas med att beställa 90 grammare när tillfälle ges. Hot wings är ett måste. Synd att man alltid måste vänta så länge på dem :-(



Rösta!

Dags att rösta på Theo från Kungsgården igen. Han är nämligen en av dem 20 semifinalisterna i Vi Föräldrars omslagstävling. Från början var dom ca 5500 st. Hur coolt är inte det! Rösta nu på denna länk http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/finalisterna/index.xml

Optimist!

Jag är en riktig optimist som tror att det är sååå lätt att gå ut på tomten och fixa lite målning och krattning med två små barn. Jag damp ganska snabbt ner på jorden med en duns. Det blir inte alltid som man tänkt sig och allt tar så lång tid. Ella fick för sig att hon skulle dra runt Nova i vagnen. Visst det var kul ett tag tills hon inte lyckades ta sig dit hon ville. Nova tröttnade på att sitta i vagnen trots att jag premiär bytt till sittdelen. Kanske just därför haha vem vet? Fick lite gjort iaf...typ hälften av vad jag tänkt. Roligast var att fixa med lekstugan och blommorna. Trallmålning och krattning börjar jag bli lite mätt på nu.





Julia 2 år!

Den 19:e April blev Julia 2 år. Hon fick en toppen dag med fina paket, kompisar och strålande sol! Vi fick träffa nya tillskottet i familjen Hedlöf, Ellen. En riktig godbit. Så liten. Nova kändes genast jätte stor i jämförelse. Brukar vara så. Tror vi kom dit först och åkte hem sist :-) åt förmodligen mest fikabröd också. Kändes som att jag gick upp några kilo innan hemfärd. Skyller på Anna som bakar en massa jag inte kan motstå. Nova provade på majskrokar och jag hade visst glömt eller förträngt exakt hur kladdiga dom är. Faktiskt ingen hit att ha med sig.

Julia och Ella
Julia
Ella
Nova provar majskrokar

Tränar att sitta själv
Och somnar
Ella, Julia och Ebba
Lilla Ellen




The Script - The Man Who Can´t Be Moved!


The Script - For the first time!


Sköna Söndag!

Var ute hela förmiddagen och krattade, rensade och målade trall. Sen bjöds det på mat i Kungsgården.
Gilla gilla gilla vädret just nu!

Ella fick hjälpa till lite

Vilket ledde till att hon blev så här trött



Dr. Dre ft Eminem - I need a doctor!


P Diddy - Coming home!


Grekiska jumboköttbullar!

Favorit maträtten just nu är grekiska jumboköttbullar med potatis, champinjoner, paprika och rödlök. Sååå gott och lätt som en plätt!

Ella hjälper gärna till i köket



Köttbullar:
400g köttfärs
100g fetaost
2 st ägg
En halv tesked salt
1 krm peppar

Potatis, champinjoner, paprika och rödlök blandas med 1 msk olivolja, 1 msk timjan och 1 tsk salt. In med det i ugnen ca 30 min. Servera ev med kantarellsås.

Duktig tjej - Maria Aragon!

MY MAMA TOLD ME WHEN I WAS YOUNG
WE ARE ALL BORN SUPERSTARS

SHE ROLLED MY HAIR AND PUT MY LIPSTICK ON
IN THE GLASS OF HER BOUDOIR

”THERE’S NOTHIN WRONG WITH LOVIN WHO YOU ARE”
SHE SAID, ”‘CAUSE HE MADE YOU PERFECT, BABE”

”SO HOLD YOUR HEAD UP GIRL AND YOU’LL GO FAR,
LISTEN TO ME WHEN I SAY”

I’M BEAUTIFUL IN MY WAY
‘CAUSE GOD MAKES NO MISTAKES
I’M ON THE RIGHT TRACK BABY
I WAS BORN THIS WAY

DON’T HIDE YOURSELF IN REGRET
JUST LOVE YOURSELF AND YOU’RE SET
I’M ON THE RIGHT TRACK BABY
I WAS BORN THIS WAY!


Glass i stora lass!

Det fina vädret gjorde mig sugen på glass idag så efter att jag hämtat Ella på dagis så bar det av till Donken. E lyckades spilla ut nästan hela sin glass på golvet. Hm. Men med lite tårar och charm :-) fick hon en ny av den snälle killen som jobbade där. Svabbat golv och en stor skylt med varning för halka fick vi också bredvid oss. Svårt att dölja vad som hänt där haha.







Våren!

Så kom våren lika hastigt och lustigt som den alltid gör. Nästan all snö plötsligt borta. Liknar Ella vid en ko på grönbete. Springer hit och dit på tomten. Vet inte vad hon ska ta sig för först. Härligt iaf att få sätta sig en stund i solen och samla på sig energi.








Aftonbladet!

Nu har dom börjat sälja Aftonbladet + bilaga direkt hem till dörren. Får dåligt samvete när jag tackar nej till den stackars pojken men samtidigt känns det ju helt onödigt att köpa när jag kan läsa det mesta på nätet :-(



MQ!

Skulle verkligen behöva en ny väska. Inte ALLTID man vill släpa runt på skötväskan. Hittade den här på MQ och blev kär! Vill ha!



Pipmugg!

Novas första pipmugg inhandlad på Kronans Droghandel.



Har man lovat så har man!

Vårmarknad i Sandviken denna helg. Trots att jag kanske inte mådde jätte bra idag så hade jag ju lovat Ella att vi skulle ner på stan och åka karusell. Så då får man ta sig i kragen och hålla det man lovat. Yes! Tror hon blev lite snurrig i kolan. Räckte med EN gång. Jag tyckte karusellen snurrade lite väl fort för att vara ämnad åt småttingar. Metade en påse med en nalle i också sen var hon nöjd.




Bowling!

Bowlade och åt tacobuffé igår på Trebekohallen med jobbet. Blev inget topp resultat för mig. För svag för bowling. Släpper/tappar klotet för tidigt. Riktigt kass, vilket jag har lite svårt att förstå ;-). Gick sedan vidare till Lobby/Livingroom där September spelade. Evigheter sedan jag var ut. Det var som vanligt...inget jag saknat. Men ibland behöver man komma ut lite. Då uppskattar man hemma kvällarna desto mer sen. Galet mycket folk ute och trångt så in i ....... ja ni vet. Behövs inte mycket alkohol nu för tiden innan man får ångra det bittert nästa dag.



Besök!

Anna och Julia var det som kom på besök i Torsdags. Full fart när små tjejerna träffas.



Mary Kay!

Fick hem min första produkt från Mary Kay i veckan. En foundation som jag nu hoppas ska göra underverk för mig haha. Bra att få lite hjälp med att välja ut vilken nyans som passar. Kan vara något svårt att hitta rätt i affären.
Blev Ivory 200.



Tilde!

Grattis till Malin och Henrik som fått en liten Tilde. Stolt storebror är Wilmer som nu fått en egen liten syster att pussa och krama på. Med tanke på hur kärvänlig han vart med Nova så blir det nog en hel del ;-)



Allergi!

* 08.30 lämnade Ella på dagis.

* 10.00 Föräldragrupp. Handlade om sjukdomar. Fick något att fundera på när det gäller Nova. Inte helt omöjligt att hon är allergisk mot katten :-( ev därför hon kliar sig i ansiktet och låter förkyld. Enda sättet att ta reda på det är att separera dem två ett tag för att se om hon blir bättre. Frågan är bara hur det ska gå till. Kanske dags att säga adjö till Melodie. Har ju vart på tapeten förr.

* 11.45 In på Lindex.

* 12.30 Lunch på Jensas med San och Nova.

* 13.30 Hämta Ella på dagis.

* 13.45 Handla på Coop

Nu : hemma och inväntar besök. Vem? Det får ni se sen.

Nova 6 Månader!


Tand på G!

Novas första tand börjar komma upp och jag hoppas att den är orsaken till att hon vaknat två nätter på rad nu. Ovant att behöva gå upp. Inget jag vill göra till en vana! Men i det fallet är man ju ganska maktlös och får ta det som det kommer.

Ella & Nova!

ELLA

NOVA


Systrar!

Var upp på vinden och hämtade ner lite kläder till Nova som Ella haft tidigare :-) roligt att jämföra.

ELLA

NOVA


Panik!

Känner mig som tjejen i youtube klippet som skäller på sin pojkvän att hon inget har att sätta på sig! Hon kan inte ha på sig DEN inte DEN inte DEN! Skulle också behöva avreagera mig på soffan haha. Jag har verkligen inget att ha på mig!

Min tur!

Min tur att fräscha upp håret på Effect idag! Blev ingen radikal förändring men jag känner mig nöjd. Bort med ful utväxt. Önskar att min lugg kunde växa bara. Vill ha den lite längre.





Barnrytmik!

Sista barnrytmiken med Barbro på biblioteket idag. Får se när hon dyker upp igen. E var mer intresserad denna gång. Kanske för att Julia också var med. Lite svårt ibland när man har två barn men bara en famn att sitta i. Kan bli lite trångt. Oftast hamnar en på sidan av. Vilket är tråkigt. Efter det gjorde vi ett försök att hålla ljudnivån nere på biblan :-) lättare sagt än gjort. Fikade på stan med Anna och Julia. Kikade in en sväng på Lindex men lyckades hålla i plånboken. Sen bar det av hem för att städa. Vilket lördags nöje. Så skönt när det är gjort iaf. Puh! Tänker bara njuta av lördagskvällen nu. Tjing!











Escada!

Passade på att lukta på Escadas nya sommar parfym Taj Sunset när jag var i Valbo och som vanligt doftade den jätte gott. Vill ha vill ha! Sprutade några extra gånger innan jag lämnade Kicks så jag har känt den hela dagen. Lite ananas över den :-) fräscht iaf och precis vad man vill ha för att pigga upp sig själv nu till sommaren.



Mini skor!

Var till Valbo idag och köpte Novas första skor! Ett par super söta Nike ♥ i strl 17 från Eurosko. Då har hon lite att växa i.





Draken!

En tur till "Draken" för att frossa i god mat blev det i onsdags när Ella var ledig från dagis pga planeringsdag.








Effect!

I veckan gjorde Ella sitt första besök hos frisören :-) tyckte det var dags...hon fyller ju snart 3 år haha. Jag har fixat det där hittills på gott och ont. Är väl ingen expert. Var lite orolig innan på hur hon skulle reagera. Precis som jag befarade så började hon stor gråta först. Lill ♥. Men sen lugnade hon ner sig så att klippningen blev av. Skönt att få det gjort. Blev jätte bra trots att hon satt och surade hela tiden. Blev nog lite rädd.

Fortfarande vid gott mod

Väntar på sin tur

Något sur ♥



RSS 2.0