Åkpåse!

Skulle vilja ha en riktigt skön och varm åkpåse till Nova nu i vinter. Eftersom jag tänkt fortsätta med mina promenader. Som vanligt har jag svårt att välja. Här är några favoriter...

7 A.M

Lundmyr Of Sweden

The Buppa Brand


Ajajaj!

Fixat iväg ett paket med barnkläder till Lycksele idag. Hoppas nu bara att allt går som det ska...oj så jag stressat upp mig jag över det här. Vill helst inte skicka stora paket mest för att jag är lat och inte orkar ta tag i det. Sen lovar jag ändå att skicka och blir tok stressad! Kunde inte slappna av förrens jag lämnat ifrån mig paketet. Haft gå/kryp/stå/ajajaj träning här hemma med lilla N. Det tar sig på alla plan. Börjar ångra att jag inte var nöjd med att hon satt på ett ställe och jag visste vart jag hade henne. Nu är hon överallt. Var en sväng till Valbo också. Letade kläder tills på Lördag. Hittade inget alls. Jakten går vidare lr så tar jag något som redan hänger i garderoben. Billigast så.






Söndagsmys!


Höst!

Igår galet varmt...idag HÖST! Orkade ut på en promenad innan frukost...som började med duggregn...övergick till ösregn...och åska :-( men med paraply gick det bra. Avtog innan jag kom hem också. Städade nästan hela huset. Datarummet fick vänta, annat kom emellan. Bäst att ha rena golv nu när N hasar/kryper fram överallt. Jo hon tog några riktiga krypsteg idag :-) på knäna. Annars funkar det ju att hasa också :-) hon tar sig dit hon vill och dit hon vill just nu är alla vägguttag. Typiskt, vad är spänningen med dem?! Lunch inhandlades från Donken i brist på ork, sallad för mig. En till mindre promenad på em. E på cykel. Stannade till vid skolan och lekte lite med det lilla som finns där. Trötta barn somnade redan 19.30! Tidigt här hemma...iaf när det gäller E.


Lördag = Heldag i Högbo!

Vi träffade syster och Julia i Högbo. Blev en hel dag. Timmarna rann iväg. Ev sommarens sista riktigt fina/varma dag. Den tog vi hand om bra.









Prommis!

Blev en kvälls promenad i fina Kungsgården ♥





På platsen här ovan ramlade jag med min cykel när jag var liten tjej och skrapade upp arm och knä ganska rejält...ärr finns kvar än. Mycket mer grus där då. Minne som sitter kvar.


Hyrbil!

Lite smått kär i hyrbilen vi haft på besök idag då vår Toyta vart på service ♥ men den försvann lika fort som den kom och är nu ett minne blott :-)





Vår/min dag!

Dagens +

- Återträff med babymassagen
- Lunch på stan
- Ny tröja från Lindex
- Bilbarnstolen såld
- Telefonsamtal med syster
- Besök av Linda

Dagens -

- INGEN PROMENAD!
- Kanelbulle

Bjuder på en gammal goding!


Köp och Sälj!

Sålde ett klädpaket idag från KappAhl/Newbie. Så fina kläder :-) hoppas dom blir lika nöjda med dem som jag vart. En kille från Gävle kom och hämtade, men han jobbade visst på Sandvik...som alla andra. E tyckte det passade bra med ett toabesök precis just då och stegade sen ut med trosorna i knävecken...härliga barn haha. Hoppsan har vi besök ;-)

Fått en hel del sålt nu. Men visst bär det emot ibland när man vet hur mycket man betalt för vissa grejor. Allt ska ju säljas så billigt! Näst intill skänkas bort. Folk kan ge riktiga skambud. Men det är bara att gilla läget. Imorgon kommer en kille och kikar på vårt babyskydd, vi köpte nämligen ny stol till E idag, fasligt spring på killar här hemma haha. Tjing!

Reese Witherspoon!

Måste bara säga att Reese Witherspoon får mig att vilja handla en massa kläder på Lindex. Vem vill inte se så där fräsch ut :-) tror att hon tilltalar många tjejer. Smart val av Lindex. Girl next door liksom fast ändå inte...




Dagis start!

Dagis start för E idag. Verkade något förvirrad först när hon inte fick gå till Månen :-( men vi hittade Solen istället :-) större avdelning och fler barn än hon är van vid. Men det gick verkligen jätte bra. Hon var så duktig. Stora tjejen fann sig ganska snabbt och hade knappt tid att säga hej då till mamma och pappa. Märktes att hon saknat dagis en hel del. Fröknarna sa att hon är väldigt trygg i sig själv ♥ glad jag blir.

Nova och jag gick ner till Ica Maxi och handlade under tiden. Kanon väder. Men det var en tung promenad. Inte mycket klipp i dem stegen...


Onödigt OiOi!

Varför kommer jag alltid på en massa onödiga saker jag vill ha, bara för att...denna skötväska skulle sitta fint :-) men nä jag tror inte det blir något av det. Tycker ju faktiskt om den jag har...som dessutom är av samma märke OiOi. Men fin är den. Kanske om jag vinner på lotto som jag aldrig ens spelar på...drömmer vidare.

Hobo Diamond Svart



Gävle!

Igår var jag och tjejerna till Gävle. Gick faktiskt hur bra som helst! Lugna snälla barn :-) fick till och med höra det från annat håll. Ja visst sa jag...dom är aaalltid så här haha. Var in på Po.P. Hittade massor av fint. Tråkigt nog hade dom inte fått hem någon av dem fina mössorna som finns på hemsidan. Funderar redan på overall till N. Kommer bli svårt att bestämma. Tror att E kan ha sin från förra året. Toppen! Den är fortfarande jätte fin och jag gillar den mycket. Blev en glass på gallerian för E, innan vi styrde kosan tillbaka till Viken. Jo jag träffade på polisen också på väg ut från parkeringshuset och fick blåsa.

Vi ska snart på dop och då tänkte jag att detta skulle passa kidsen great.


Hinder!


Inte så tokig!

Söndagen blev inte så tokig ändå. Fick en tröja och bumbon såld :-) Vilka affärer jag gör. På em var vi ut och cyklade/gick. Inte så långt dock eftersom E blev lite trött. Mitt fel som inte kom igång tidigare på dagen. Känns som höst nu...






Tråk söndag!

Tråkig Söndag. Lyckas liksom inte ta mig för något alls. Blir mest bara sittandes. Nova har sovit ett bra tag nu och Ella tittar på film...Prinsessan och Grodan. Näää måste röra på mig. Plocka undan tusen saker någon släpat fram, laga mat, duscha, tvätta...ja listan kan göras lång om jag bara vill...fast det vill jag inte :-( negativ...jaaa!

It Girl!


Ösregn!

Promenad i Kungsgården. Stannade till vid mormor och morfars grav och sa hej ♥

Regn!

Tänkte leta mig ut till Kungsgården för en promenad i ösregnet. Mamma hade visst regnkläder jag kunde låna, så inga ursäkter
här inte :-)

Höstfärger!

Fina höstfärger från Nova Star. Liknande Fix färger, vilket är toppen då kan mixa och matcha :-)

Hungrig!

Så fruktansvärt hungrig och sugen på godis! Skulle lätt kunna stjäla godis från ett barn utan att blinka ;-) Life´s a bitch!

Heat Rush!

Denna fick bla syster av mig idag...doftar så gott!

Grattis!

Hipp hipp hurra för syster som fyllt år idag! Åkte dit till 16 tiden och möttes av en något stressad syster. Inte så konstigt med tanke på hur mycket hon fixat och donat. Tre olika pajer, vilket min favorit blev laxpajen, sallad och cheesecake. Kan med dåligt samvete säga att det blev en ätar dag :-) men det var jag värd lr vad jag nu ska komma med för ursäkt. Kan inte låta syster stressa för ingenting, så mycket är sant! Kidsen var i toppform...när det gäller röstresurser iaf. Stannade längre än vanligt. Dimman låg tät över Bro när vi åkte hem. Fuktigt och kallt i luften.


Somnade på vägen hem, helt utmattad.

Väl hemma, bara till att stoppa ner i sängen ♥

Dagis!

Snart dax för dagis. Närmare bestämt på Tisdag nästa vecka. Lite nya dagis kläder till E. Hon ska nu byta avdelning till Solen. Så nu blir hon liten igen :-)



Tant Marie!

Ingen promenad idag :-( känns inte bra. Fick lite ont i ena benet. Gammal nu vettööö. Överansträngd. Måste vila en dag så kör vi igen imorgon. Yes! Fick en overall såld idag också. Lämnade iväg den med en tår i ögat haha. Har lite svårt för att sälja saker jag men jobbar på det. Tjing!



Tröttnar aldrig på den här låten!


Uppför i Viken!

Nyss avklarat dagens promenad. Känner mig fortfarande motiverad. Hoppas det håller i sig. Skönt att röra på sig. Sen får vi se vart det leder...har ett mål :-) men funderar på om det är orealistiskt haha. Därför behåller jag nog det för mig själv.



Axmar Brygga!

Tråkigt väder och Måndag. Då måste man göra något extra. Så vi var till Axmar Brygga och åt idag. Friska vindar där nere vid havet kan jag lova. Finns inget bättre än fiskerestauranger. Kanske för att jag är såld på fisk! Åt den godaste rödtungafilén någonsin :-) riktigt smälte i munnen. Fint ställe. Fick mig att tänka på min mormor. Hon var med senast vi var dit ♥




Bryggans smörstekta rödtungafilé i nyvispad rieslings- och hummercrèmesås med svamp och handskalade räkor napperad med pikant skaldjursglaze.






Trött!

Trött tjej somnade sittandes idag efter maten...



Ed Sheeran - The A Team!


Valbostreet.se!

Eftersom jag verkar ha lite problem med att komma hem tomhänt så blev det shopping även idag vid S´Lars Ollas :-) Grönt te med bla lakrits, friterad vitlök och en rökig sås aktig sak. Måste smakas inom kort.



Kika här....www.valbostreet.se

S´Lars Ollas!

Finns "smultronställen" närmare än man tror. Vetat om S´Lars Ollas länge men har helt glömt bort det. Syster påminde mig, så idag har vi vart dit. Snälla kossor, osynliga får och lite små tokiga getter. Blev stångad på riktigt haha men Jocke var mer utsatt än mig :-) Goda maträtter på ekologiska och närodlade råvaror fria från onödiga tillsatser. Gillar jag. Så tråkigt
med sam samma. Ella blev lite små kär i dom snälla kossorna. Ville bara kramas.

Kolbulle med rårörda lingon
* Skogshuggarns bästa gjord på Berglunds bageri`s lantvete, rågmjöl, vatten och fylld med fläsk.
Skördepanna
* Egentillverkade korvbitar av vildsvin, kyckling och nöt med ägg och säsongens grönsaker.

Lekri!

Hann med ett besök på Lekri idag också. Vår stora tjej behövde fixa luggen så den inte hängde i ögonen på henne. Brukar gå till Effect men dom hade ingen tid. Blev jätte bra iaf. Hon som klippte var mycket noggrann och tog sin tid. Kan tänka mig att gå dit igen. E var som vanligt lite trumpen, brukar vara det vid frisör besök. Vet inte varför...men efteråt kan hon prata om det massor. Ett tag såg det ut som att hon skulle somna. Frisör stolar är nog lite sövande + att någon donar med håret.

Hm....Klippning av lugg/barn:
Effect: 60 kr
Lekri: 100 kr

Nåja bara jag slipper så...

Tjatigt!

Börjar kännas tjatigt det här, att försöka starta ett nyttigare liv stup i kvarten :-) och falla handlöst på den dåliga karaktären. Men första veckan har gått över förväntan. Klarat det hyffsat iaf. Att bli extrem är väl inte riktigt min grej. Gillar att unna mig. Promenad alla dagar utom en. Konstant hungrig och frustrerad haha. Försöker dricka mer vatten...men tycker det är jobbigt med alla extra toabesök. Läste på Aftonbladet att det inte är bra att göra situps om man vill bli kvitt "gravidmagen"??? Plankan är däremot toppen! (3x1 minut, 2 ggr om dagen!) Jag HATAR plankan. Just den jag brukar hoppa över. Blä. Men visst jag ska ge den en chans...någon dag här framöver...

Norrlandsmästerskap i orientering har pågått i krokarna i kväll. Start 19.00. Nästan in på vår tomt. Hamnade mitt i när jag tog min promenad. Blivit informerad om det av en man som ringde på vår dörr tidigare i veckan. Inget min hjärna orkade lagra. Kan inte säga att mammaledighet gör en till den vassaste kniven i lådan :-) Går lite på halvfart.

Promenad

Orientering

Fint snitslat på baksidan



Solen!

Börjar kännas höstigt nu. Luften annorlunda. Klädde oss ändå för varmt för en fm i Högbo tillsammans med Lisen och Tobias. Svårt att förutse exakt hur vädret ska bli trots rapporter. Vem vinner? Solen lr dom kalla vindarna. Just idag SOLEN! Hade jätte mysigt iaf. Pick nickade, lekte och gick promenad.







Att vara eller inte vara? Det är frågan!

Bloggandets vara eller icke vara?....Hm jag blir väldigt kluven när jag tänker på det. Varför bloggar jag egentligen? Svar: Jag vet faktiskt inte. Tror inte att det är så enkelt att man bara vill ha uppmärksamhet. Inte i mitt fall iaf. Många ggr glömmer jag att det faktiskt finns folk som läser. Inser det när jag träffar någon som nickar instämmande på det jag berättar...som att dom redan vet vad jag gjort. Just då vill jag lägga ner alltihopa :-) Men just nu tycker jag att det är skoj. Tar faktiskt inte så mycket tid heller när man väl kommit in i det. Något att se tillbaka på om några år, ibland med sorg ibland med saknad och oftast med glädje. Redan nu kan jag blicka bakåt och hitta massor av saker som fallit i glömska. Har inget vidare minne så där jag. Tyvärr. Så länge det gör mig glad och fyller någon slags funktion i mitt liv så fortsätter jag. Att oroa sig för vad andra tycker och tänker är bortkastad tid. Tycker själv att det är roligt att läsa andras bloggar, framförallt vänner och bekantas. Se vad dom shoppat och vart dom varit, deras tankar. Men kanske det uppfattas som skryt av många...bloggandet. Vi människor är ju inte så bra på att vara glada för varandras skull. Inte genuint glada. Oftast sticker avundsjukan ut hakan. Vi gottar oss och skvallrar om andras olycka sällan om dess lycka. Kanske jag gör fel...som bloggar...hänger ut min omgivning lr? jag vet helt enkelt inte. Brukar lägga fram för och nackdelar. Slutar alltid med att jag gör ett litet inlägg tillslut. Ibland ska man kanske bara låta saker vara som det är...inte lägga ner för mycket tankar och funderingar på det. Huvudsaken det gör just DIG glad. / Marie



Bebis?!

Mamma + bebis träff idag hemma hos oss. Alltid lika trevligt. Våra små börjar bli stora...hur länge är dem egentligen bebisar? Googlade lite på det haha som allt annat...men hittade inget bra svar. Många tyckte till 1 år. Då är våra små inte bebisar så mycket länge till :-( lite tråkigt. Redan börjat köpa strl 86 till Nova (1-1/2 år). Tycker nästan att jag hoppar över en strl hela tiden och ligger steget före. Jämför man 80 och 86 så skiljer det ytterst lite. Alltid bra att kolla. Hm varför göra storlekarna så lika. Dom vill väl att vi ska byta strl ofta och handla så mycket som möjligt. Men mig lurar dom inte :-) inte jag som springer till affären med 25% rabatten i högsta hugg...nä mig lurar dom INTE!

Nyfödd Nova 101007


Till Kim!

En bild Kim tycker lite extra mycket om :-)


Marvins Room!


Beslutsångest!

Bläddrar hit och dit och försöker bestämma mig för någon godbit från Nova Stars höst/vinter kollektion. Så mycket fint! Så svårt att välja!

Den här huvtröjan fastnade jag för.


Så förtjust i mössor till kidsen. Skulle kunna köpa en hel hög :-) inte för att det behövs...bara för att jag tycker det är skoj. Två av Ella och Novas favorit mössor...en från PoP och en Nova Star lyckades jag tappa bort när vi var bortresta :-( grämer mig så fruktansvärt! Fattar inte hur jag lyckades? Men dom bara försvann spårlöst. Hatar när man tappar bort något. Så onödiga pengar.

BVC!

Hann även med ett BVC besök på fm.
10 månaders kontroll för Nova.

Vikt: 9610 gr
Längd: 73 cm




Shopping i Borlänge!

I ♥ shopping dagar som denna! Vad kan passa bättre när det regnar??? Blev en del kläder till kidsen. Lite fynd på Polarn o. Pyret. Mycket Fix från Lindex, så fina färger. Köpte även en ny skötbädd av mitt favorit märke BabyDan, ljusrosa med olika djur på. Fräscht det blev med ett nytt. Den gamla åker på tippen.



Nova 10 Månader!

Igår blev Nova 10 månader. Dags att börja planera 1 års kalas snart kanske. Mammas ♥ gör framsteg...om än små små. Gillar inte att anstränga sig för mycket :-) varför slita ut sig i så ung ålder.

Kan stå själv i soffan...mamma snabb med kameran.

Kantareller!

Vad ska vi göra för gott med dom här? Äääälskar kantareller!



Vacker låt!


Svälten i Afrika!

SKÄNK EN TIMLÖN - RÄDDA ETT LIV! Varje krona räknas!

• Sms:a TIMME till 72970 och du skänker en gåva på 50kr

(Läkare utan gränser)
Sträck ut en hjälpande hand.

Visst är det svårt att ta till sig. Man vill bara blunda och inte se. Hoppas det kommer i rätta händer nu!

Favorit plats!

Ella har hittat en favvo spot inne på Lindex :-) tyvärr lite för nära utgången så igår lyckades hon sätta igång larmet när vi var där. Fick liksom ropa fram till kassan...det var bara VI haha.

Uteserveringar är väl en massa mys när det är sommar!
Det bästa.

Matkällan


Kopp!

Ny fin kaffekopp till pappa från tjejerna på hans födelsedag.
Inhandlad på Smaksak ♥



Hold On!


I know this pain
Why do lock yourself up in these chains?
No one can change your life except for you
Don't ever let anyone step all over you
Just open your heart and your mind
Is it really fair to feel this way inside?

Some day somebody's gonna make you want to
Turn around and say goodbye
Until then baby are you going to let them
Hold you down and make you cry
Don't you know?
Don't you know things can change
Things'll go your way
If you hold on for one more day
Can you hold on for one more day
Things'll go your way
Hold on for one more day

You could sustain
Or are you comfortable with the pain?
You've got no one to blame for your unhappiness
You got yourself into your own mess
Lettin' your worries pass you by
Don't you think it's worth your time
To change your mind?

I know that there is pain
But you hold on for one more day and
Break free the chains
Yeah I know that there is pain
But you hold on for one more day and you
Break free, break from the chains

Brända Bocken + Bridesmaids = Sant!

Idag har jag och mina systrar haft en jätte bra dag i Gävle. God mat på Brända Bocken och sen bio. Vi såg den sjukt roliga filmen Bridesmaids. Jisses det var länge sedan jag skrattade så mycket till en film. Ont i käkarna nu. Helt underbar, annorlunda och oförutsägbar! Befriande film ♥ Gå och se den tjejer! (Känsliga tittare göra sig icke besvär)





Stereo Hearts!


Picasso!

Någon tyckte det var roligare att måla på händer och lite andra ställen här och där, än på papperet som mamma tog fram. Vet inte hur hon lyckades på bara några få sekunder när jag lade lilla syster men det gick utmärkt.



Space Bound!


Rensning!

Skulle behövas rensas både här och där, inne och ute men idag gick jag lös på blomrabatterna och lite buskar. Önskar jag bara kunde knäppa med fingrarna och allt såg så där perfekt ut som ALLA andra har...lr? Tittar drömmande över till grannarna när jag går förbi...hur har dom lyckats med det där? Ser så prydligt ut. Häcken som en fluffig boll! Måste ha inneburit många timmars ansning och klippning :-) skyller naturligtvis på att jag har småbarn haha så jag hinner inte. Dom är ju närmare pension med all tid i världen.

Fick med mig några rosor in som nu pryder köksbordet. Fick även med mig en tvestjärt :-( blä hatar dem. Tycker dom nästlar sig in överallt! Följer gärna med tidningen på morgonen också. Dags att ta till bekämpningsmetoder.


True Blood!

Nyaste säsongen har börjat riktigt bra! Vill se mer nu! Eric har tappat minnet och "snällat" till sig (om man kan säga så), Bill är plötsligt kung. Tycker Sookie ska vara med Eric...inte Bill!



RSS 2.0