Körkort!

Fick hem papper idag om att jag måste förnya mitt körkort. Ååååh sånt är bara jobbigt! Då måste jag gå och fota mig blääää. Hatar det eftersom man aldrig lyckas se normal ut på kort :-(

Trött!

Sov ända till tio över nio idag :-( meningen var att vi skulle upp tidigt för att åka till öppna förskolan. Tänkte först att vi aldrig hinner dit i någorlunda tid. Ella var i stort behov av ett bad och det tar ju ett tag att göra ordning allihopa. Men det gick iaf. Ca halv 11 var vi på plats. Ganska lugnt där så det var skönt. Fikade. Ella passade på att hälla ut vatten över hela sig och på golvet. Nova somnade. Stora krokodil tårar föll när vi skulle åka hem. Leka mera mamma!

Duktiga tjejen



Nova vände sig nästan helt själv från rygg till mage. Bara ena armen som hamnade lite i kläm. Det går undan.

Kupolen!

Blev en tur till Borlänges Kupolen igår. Skulle inte ha något speciellt. Ville mest bara komma ut lite. Köpte nytt skal till min mobil så numera är den rosa på baksidan, mycket fint. Köpte även en jätte söt skallra till Nova och lite kläder bla små jeans tights på rea endast 23 kr, som hittat. Käkade på Donken.

Kupolen


Funderar

Väntar på mat

Åker rulltrappa med pappa om och om igen

Skallra och jeans

Klassiska ränder från PoP till Nova


Överraskning!

Eftersom Ella vart sjuk hela veckan och nästan inte haft något skoj alls så överraskade jag henne med en lite present idag :-) hon blev jätte glad. Kommer ihåg att mamma brukade ge mig något roligt när jag var sjuk och det uppskattade jag mycket. Det krävs ju så lite.




Öppna Förskolan!

Jag tycks ha vänt på dygnet en smula. Är uppe på tok för länge på kvällarna och blir därför så trött på morgonen. Allt går så segt. Kommer aldrig riktigt igång. Men idag tog jag och Nova oss till öppna förskolan iaf. Ella fick stanna hemma med pappa eftersom hon fortfarande är lite förkyld. Lyckades komma dit till sången klockan 10. Mycket folk där. Klumpig man kan känna sig med en liten bebis ibland. Är så van med Ella som sköter sig själv mycket nu. En liten bebis måste man hela tiden hålla i och ibland vet man inte riktigt vart man ska göra av dem ;-) Ovant att ha händerna full om ni förstår vad jag menar. Samtidigt så vet man vart man har Nova jämt och jag kan inte säga det samma om Ella.

Nova somnade plötsligt efter sången. Mitt i allt stoj. För mycket intryck gör en trött.


Efter det åkte jag till Österns Pärla och köpte lunch. Kyckling med söt sojasås till mig och risnudlar med blandat kött till San. Kanon gott!

Head & Shoulders!

Ok...hur tänkte du Henrik Lundqvist när du ställde upp på Head & Shoulders reklamen?!!! Den är verkligen inte bra. Jag får gåshud (även piloerektion) innebär att en muskel (errector pili) aktiveras och drar i hårsäckarna så att dessa pekar rakt ut. När detta händer oss människor som inte har päls liknar vi en plockad gås, därav uttrycket. Måste byta kanal och hela meningen med reklam går förlorat. Skulle tippa på att han ångrar sig :-)


Föräldrargrupp!

Idag startade ny föräldrargrupp. Eftersom man aldrig kan titulera sig full lärd förälder så anmälde jag mig även denna gång med Nova. Alltid något nytt man kan lära sig. Dessutom känner jag ingen som fått barn samtidigt som mig så det är ett tillfälle att träffa andra mammor (och pappor). Och det behövs verkligen. Vart hemma en hel del nu i min egna lilla bubbla och det var så skönt att komma ut. Anmält mig till babyrytmik också så det ska bli skoj. Sen är det väl dags att börja gå på öppnaförskolan igen.



Nappar!

Nya nappar från namnnappen.se. Ella tycks inte ha några planer på att lägga ner användandet av napp. Snart dags att göra något åt det men det är svårt. Hon är ju så kär i dem och jublade högt när det kom nya med posten :-) slitstarka bra nappar för övrigt och själva namnet försvinner aldrig trots att dom kokas om och om igen.




Tråkig Måndag!

Ganska tråkig måndag. Vi håller oss inne eftersom Ella åter igen är förkyld och det kliar i halsen på mig. Ska allt börja om igen nu :-( Kikade på en film på fm Skyline...ingen höjdare. Den kan ni hoppa över. San jobbar och jag tvättar.

Mina ♥♥


Blivande fotograf!

Blivande fotograf i familjen. Så här kan det se ut när Ella går lös med kameran :-) knäpper tills minneskortet är fullt eller batteriet tar slut sen säger hon till pappa att laga kameran.

Favorit Justin

"Barbaspöket"

Ellas stökiga rum

Puh telefonen

Ellas moccasiner

Melodie agerar fotomodell


Lördags shopping!

Inte ensam i Valbo idag direkt. Nästan så att man vill vända när man kommer dit och ser alla bilar. Men det är ju stort köpis och alla får plats. Bara jag och Nova som åkte dit. Låg snällt i vagnen trots att hon var vaken i stort sett hela tiden. Ella förgyllde farmor och farfars dag. Handlade en topp till mig och sen lite nytt till Nova som börjar växa ur sina kläder. Barnklädes torka just nu till dom minsta men det börjar väl komma in lite fint iaf.

Fix från Lindex

Lindex

Newbie från KappAhl

Min söta topp från H&M med rosetter endast 99 kr

Frukost!

Frukost på Marangoni idag. Bara jag och Nova. Trekants smörgås och tyvärr Cola :-( Saknar energi. Känner mig så seg.




Ögoninflammation!

Trodde möjligen att Ella fått ögoninflammation...tycks härja runt i vår familj just nu. Hennes ögon var något klibbiga i morse men det gick över. Själv har jag känt någon slags irritation men jag vet inte om jag inbillar mig eller om det faktiskt är något på G. Hoppas vi slipper. Handsprit som gäller!



Mer Nova Star!


Brittan!

Gillar Brittans nya låt Hold it against me!


Rum för en stjärna?!

Rum för en stjärna?! I don´t get it. Trodde faktiskt att själva "stjärnan" skulle få vara lite mer delaktig med inredningen. Tycker inte att det rummet speglade Pernilla Wahlgren speciellt mycket. Jag har sagt det förr och säger det igen...Simon och Tomas is a big NO NO! Gillar inte deras stil. Blått???! Vart tog mullvad, latte, nougat färgen vägen. Nåja blåa väggar, rosa soffa och grön matta är väl toppen...lr INTE!




Soffmys!

Nu lite soffmys med skvallertidning, bilar och favorit chokladen!

Biblioteket!

Idag blev det en sväng till biblioteket och hälsa på Mamma Mu. Något svårt att hålla nere ljudnivån och noll ro att sitta still och läsa bok...myror i brallan kallas det.







Kameran på nya telefonen är totalt kass. Vilket jag visste när jag köpte den. Trodde inte att jag skulle störa mig så mycket på det men det gör jag. Typiskt mig. För övrigt funkar den bra :-)

Bortskämd!

Blev bortskämd hos mamma och pappa idag. Alltid lika skönt att åka "hem".

Gör oss redo ♥ Mammas stora tjej
Mammas lilla tjej ♥
Ella och Nova ♥
På väg till Kungsgården

Hos Mormor och Morfar


Kim, Ella och Julia






Nova Star vårkollektion 2011!

Känner mig väldigt nyfiken på vårkollektionen från Nova Star. Av bilderna att döma verkar det vara en hel del fint. Bra med kortärmade tröjor. Kommer i slutet på februari :-)






Självständig dam!

Ella är en mycket självständig liten dam som gärna grejar och donar på sitt rum. Helst till tonerna av Justin Bieber. Till mig säger hon...Mamma...Ella ääälskar Justin Bajje. Hm det ska börjas i tid. Har hört den skivan om och om igen sen julafton. Ett köp jag ångrar ibland :-)

Favorit låten Baby

Pizza kväll!

Haft en riktig tjej kväll med Ella, Nova, syster Anna och Julia. Vi gjorde egen pizza (lite fusk med färdig deg, som säger plopp!) men gott blev det. Hade kunnat sluta i katastrof om Anna inte upptäckt att pizzan började bli klar i förtid. Någon av våra småtjejer hade "råkat" skruva upp värmen på ugnen. Pizzan blev något knaprigare än vanligt men mycket god ändå. Fanns inte många smulor kvar. Precis som det ska vara. Tittade såklart på Let´s Dance. Underhållande program även om det kanske inte fick vår fulla uppmärksamhet, måste hinna prata också. Frank Andersson imponerar :-) vem hade trott att han var en sån hejare på att dansa? Dumt att ha fördomar.



Fantastiskt gott!


Blev en tur till Dragon Gate idag eftersom vi inte kan få nog av deras mat. Gillar bäst när man får komponera sin egna tallrik som dom sen wokar.  Fantastiskt gott!

Terrakotta soldier
Ella brottas med tiger och varg

Tar strypgrepp

Ella ville ha med sig en hem men...näää






Trevlig post!

Trevlig post idag. Novas Molo overaller som kommer passa perfekt nu och till våren. Beställde från luckylittleme.se och eleraff.se dom hade den bästa rean jag kunde hitta och storlekar som passa. Jätte nöjd!

Unity Party Pink

Coola tryck på armarna

Sköna fleece tossor

Udo Party Pink

Molo mössa


Förmiddags film!

Nyss tittat på film så här på förmiddagen. Vi såg Devil. Jisses vad rädd jag blev. Något seg ibland men annars bra. Förstår varför San tyckte vi skulle se den när det är ljust haha.


Dessa 5 personer fastnar i en hiss tillsammans...

...med djävulen!

Nova Star!

Som synes tycker jag mycket om Nova Stars barnkläder. Men när det gäller deras body anser jag att dom misslyckats totalt med passformen. Stor i halsen och sitter allmänt konstigt. Rekommenderas ej. Ser ju så fin ut på bilden :-(



Små kläder!

Fick mig ett gott skratt idag när jag hämtade Ella på dagis. Funderade vad det var för små kläder hon hade på sig. Visade sig att det var hennes extrakläder hon har i sin låda. Glömmer så lätt att kolla storleken på dem. Inte så ofta ändå som hon måste byta. Nu är det definitivt dags att lägga dit en lr kanske två storlekar större.

Keenan Cahill!

Min nya idol :-)

Våra bästa år!

Jag erkänner! Jag tittar på Våra bästa år varje eviga dag och spelar in det om jag inte är hemma.
Den är beroendeframkallande.



Första köp!

Fick hem mitt första köp på tradera idag. Visst det var jätte fint :-) men inget kan nog slå den där nyhetskänslan. Den känslan är liiite bättre haha. Dock finns det inget som säger att jag inte kommer handla där igen. Det gör jag säkert.



Katten!

Tycks inte finnas något/någon som kan väcka ett litet barn som en katt kan...när Melodie skriker efter vanligtvis mat så vaknar alltid Nova. Vilket oljud/odjur. Driver mig till vansinne. Nu får det bli vår så att katten går ut igen. Slipper även då att göra rent pisslådan.

Sommaren 2010


Molo!

Nu är det REA på Molo fleeceoverall lite här och där. Tänkte passa på att köpa en till Nova men kan inte bestämma vilken färg hon ska ha??? Vad tycker ni? Bäst att skynda fynda innan alla storlekar tar slut.

Udo Party Pink
Unity Party Pink
Unity Tinkerbell
Fleece tossor till




Rösta på Theo!

Kom igen och rösta på Fias söta lill kille Theo på länken nedan!
Det har jag gjort.

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38526


Österns Pärla!

Idag lunchade vi på Österns Pärla i Sandviken. Jag åt tre små rätter vilket bestod av friterad kyckling med sötsur sås, biff med bambuskott och kyckling i tomatsås. Ella fick prova friterad kyckling men det var ingen hit så det blev mest ris för hennes del :-) ris och vatten för 55 kr...som hittat. Tråkiga måndagar ska man lyxa till det lite.

Österns Pärla

Sörplar dyrt vatten

San och Ella

Nova sov mest under lunchen


Terror på Smältostvägen :-)


Tradera!

Gjort mina två första köp på Tradera idag. En body + byxor från Polarn o. pyret ( 93 kr ) till Nova och till Ella en Nova Star huvtröja ( 117 kr ). San skrattar åt mig när jag säger att jag vunnit :-) eftersom jag ändå måste betala. Försökt hålla mig borta från Tradera men lite skoj var det. Hoppas jag får hem kläderna utan problem också så blir jag ännu mer nöjd och glad. Vi får väl se.

Suppar!

Nä tyvärr så slapp inte Nova feber. Hjälpte inte att hålla varken tummar eller tår. Tyckte hon var ovanligt tyst nu på kvällen. Dock har hon än så länge "bara" 38.5 grader. Laddat upp med alvedonsuppar så det sover hon gott på och sen hoppas jag att det är bättre tills imorgon.



El Maco!

Varför har dom inte El Maco på Donken jämt?! Absolut min favorit. Nu gäller det att äta så många som möjligt innan den försvinner igen ;-) fredagskvällens mat.


Nova 3 Månader!

I dag blir Nova 3 månader ung. Det firade hon med en spruta i vardera lår när vi var till BVC. Stackars liten men hon var jätte duktig och skrek inte alls mycket. Numera är båda sprutorna kostnadsfria vilket det inte var när vi fick Ella. Vi håller tummar och tår att hon slipper feber. Hon väger nu 5570 gram och är 60 cm lång.



Tyst!

Blev plötsligt knäpp tyst i huset. Tror hela familjen somnade utom jag som sitter vid datorn. Måste gå och kika :-)

Önskning!

Önskar vi kunde resa bort ett tag. Så trött på denna snö!

Snödrivor!

När jag lämnat Ella på dagis idag och åkte hem igen så var det farligt nära att jag krockade. Folk ser ju ingenting för all denna snö som ligger i drivor. Helt plötsligt svängde det ut en bil mitt framför mig. Turligt nog så såg jag den på håll och hade saktat ner farten. Annars hade det blivit en rejäl smäll. Nu fick jag styra över på andra sidan vägen och nästan in i en stolpe och refug men jag klarade mig och kunde ratta tillbaka till min körbana igen innan jag fick möte. Kom undan med andan i halsen. Man hinner på något underligt vis tänka en hel del i en sådan situation. När jag inte hade barnen med mig tänkte jag ååååh nej nu kommer jag vara utan bil ett tag :-( vart med om det förr. Men det var nog en liten ängel som sa stopp!



Roby the Robot!

Har en liten klåfingrig tjej här hemma som inte kan låta mammas nya mobil vara. Får skylla mig själv när jag laddar hem appar som katten Tom och Roby the Robot :-) Nu vill hon se Roby dansa och blåsa i sin tuta mest hela tiden. Mobilen måste rengöras från kladdiga fingrar ständigt. Den nyhetskänslan försvann ganska snabbt.




Sleeping beauty!

Nova låter mamma få sin skönhetssömn just nu. Hon somnar vid nio tiden och sover sen hela natten fram till sju åtta. Kan inte minnas att Ella bjöd på det trots att hon sov så bra. Jag njuter för stunden och hoppas att det ska hålla i sig länge. Dock vet jag att det kan ändras snabbt och jag kanske inte borde tala högt om det :-) Dom små har ju några faser att ta sig igenom. Och trots att hon nu så duktigt sover i sin säng så är det inget som säger att det kommer fortsätta så. Ella tassar mer än gärna in till oss och det verkar hon inte ha någon plan på att sluta med.

Kalas!

Idag firade vi vår 11 åring i familjen. Tiden går så fort och det står inte på förens Kim är tonåring. Känner ingen smak än så jag fikade mest för att bättra på figuren. Ibland inbillar jag mig att jag kanske känner något men kan man ta sig en liten whisky helt oberörd så är det illa! Ella trivdes som fisken i vattnet med sina kusiner. Vart hemma två veckor nu med mamma och det märks. Nästa vecka är det åter dags för dagis om förkylningen blir bättre. Vi har nu gått in i fas hosta. Till och med lilla Nova hostar. Tröttsamt med långdragna förkylningar.

Tårtan

Fika time

Anna och Julia

Ella och Kim

Tjejerna försöker sig på att lira

Nova

♥♥♥♥


Kim 11 År!

GRATTIS KIM PÅ DIN 11 ÅRS DAG!

Kim ♥ Ella ♥ Julia


Snood!

Fick en sån fin sjal av min syster när jag fyllde år som jag använder flitigt. Så mysigt att sno om sig när det är kallt, vilket det är lite för ofta just nu. Ser inget ljus i tunneln heller. Vintrarna känns mycket längre än förr om åren. Jag är ingen vinter människa. Det räcker för mig nu! Känner att en resa skulle passa alldelens utmärkt.

Så här såg den ut från Lindex

Finns även i fler färger



2011!

Från år 2010 väljer jag att minnas det bästa...att vi fick Nova. Hon kom med raketfart och jag hann nog inte riktigt fatta. Nu förstår jag dem som föder hemma lr i bilen lr något annat olämpligt ställe...för när det är dags då är det verkligen dags och ingen återvändo. 21 minuter tog det från att vi kom in på förlossningsrummet. Bedövning var det inte tal om utan det var bara att köra på. Smärtan var intensiv men kort. Något jag föredrar. Hon är min lilla stjärna.



Gott Nytt År!

Lugn nyårsafton på Smältosten. Kanske den lugnaste någonsin. Känner absolut ingen smak :-( så det är botten att äta. Brukar hända mig ofta vid förkylning. Sitter i länge. Vad är det för idé att äta då? Mycket tråkigt. Laddat upp med chips och godis helt i onödan.

Sista dagen på år 2010










RSS 2.0