Been there done that!

Idag var det vår tur att få besök av några barn och deras föräldrar från öppna. Försökte göra lägenheten så barnvänlig som möjligt men det är ändå något man glömmer att ta bort. Ella är ju inte längre lika intresserad av alla våra saker...been there done that. Men jag tyckte det gick bra ändå. Vi bor ju lite tokigt till om man säger så. Kan inte direkt släppa ut barnen på grönbete...


Brännboll i Bro!

Kom hem till Sandviken vid tolv på söndagen. Tog en välbehövlig dusch innan vi drog vidare till Bro. Där grillade vi korv och spelade brännboll. Måste vart hundra år sedan man spelade det. På skoltiden senast. Ville så gärna få iväg bollen lååångt med det runda trät men det gick inge vidare för mig. Lyckades slå trädbiten på armen en gång så att ett stort fult blåmärke nu har bosatt sig på mig. Hatar blåmärken. Har även träningsverk i benen. Hur ofta springer man i väg med värsta rycket haha. Men det var hur kul som helst trots att mitt lag råkade förlora med 60-64 :-(  Nu förväntar jag mig att detta kommer bli en ny tradition för familjen Törngren/Lundblad. 
                  
                        Grillning på G...
    
    
    
    
    
    
    

På kvällen hann vi även med en träff med Nino, Monica och Emilio. Satt och babblade natten lång.


Hästskär!

Tidigt på lördagen åkte vi ut till Sans mamma och pappas stuga. Mina föräldrar följde också med. Vädret på topp! Första gången vi sov borta med Ella. Hade lite för mycket packning med haha. Skulle räckt med hälften men bättre att ta i än att sedan svära över något man glömt. Vågar knappt tänka på hur bilen ska se ut vid en längre resa. Jätte mysigt där ute i Hästskär. Inga-Lisa och Osmo bjöd på gott att äta mest hela tiden. Jag var konstant proppis. Sommaren handlar mycket om mat. Man vill unna sig varje dag typ. Åt hela kostcirkeln runt ett par ggr :-)

San hade lite roligt åt mig för att jag trodde att vi skulle få göra våra behov ute i skogen men stugan hade både vattten, el, toa och dusch. Skönt.

Tog en tur med båten. Ut på öppna havet. Lite läskigt att inte se något slut. Jag tycker om vatten men har samtidigt respekt för det. Slapp sjösjukan tack och lov. Har annars lätt för att bli lite snurrig i kolan. Ella tyckte inte om flytvästen. Men somnade så fort båten började röra på sig. Vaggades till sömns. Solen gassade på bra där ute. Vart lite tungt tillslut att hålla i en däckad liten fröken.

Efter det fick Ella ta första doppet i nya poolen. Verkade gilla det. Försökte ta sig ur när hon tröttnat och ville hitta på annat. Uppmärksamhet saknades iaf inte denna helg då både mormor & morfar och farmor & farfar var med.

Grillade på kvällen och för en gångs skull kunde även jag dricka lite alkohol. Skulle vid det här laget kunna lägga till "chaufför" till min CV :-)

Fick användning för resesängen. Funkade bra men den var lite halkig. Vaknade gjorde hon före tuppen kl 06.00.

Åkte hem på söndagen mätta och belåtna efter en lyckad helg!

               Testar pappas gamla cykel...
    
    
                    Törstig i värmen...
    
                          Gungar...
    
                           Båttur...
    
    
    
                           Pappa...
    
    
                       Ella och farfar...
    
                      Jag och Ella...
    
                            Badar...
    
    
                    Grillspett...
    
    


Solsting!

Tror jag fick solsting i dag på Ockelbomarknaden. Jag, Ella, Sofie och Kim var där i 3-4 timmar. Solen gassade hela tiden och tillslut kunde jag inte tänka klart :-) lyckades shoppa lite ändå och äta Langos. Köpte "foppatofflor" till Ella som jag letat så länge, solglasögon eftersom jag trampat sönder mina när vi var och tittade på fotbollen. Strumpor och en överraskning till San som jag hoppas han blir nöjd med. Ella var så duktig hela tiden trots värmen. Somnade mot slutet.

                 Foppisarna strl 19 (60 kr)
    
                           Langos
    

Michael Jackson!

Stod inne på Babyproffsen idag och hörde helt plötsligt nyheterna på radion...Michael Jackson är död! Trodde knappt att det var sant, dom måste sagt fel. Blev lite tårögd. Kändes bara så sorgligt...Kom att tänka på mitt gamla flickrum som en gång i tiden var tapetserat med The King Of Pop...

                        Min favorit...

    
                          R.I.P

Lekparken!

Torsdag: Syster var och fixade frillan så Ella, Kim och jag gick till lekparken. Finns inte så jätte mycket där att göra för Ella än men destå mer för Kim. Klättrade hit och dit så moster satt hjärtat i halsgropen titt som tätt. 

    
    

På kvällen var vi till Stensätra och grillade. Hade med lära-gå-vagnen till Ella så att hon kunde spatsera fram och tillbaka på gräsmattan.

            Provar gungan hus farmor och farfar...
      
               Smultronland i trädgården...
     

Recension!

Två ynka stjärnor fick Transformers 2 av Arbetarbladet. Jag gillar tydligen "Robotbuskis" eftersom jag tyckte filmen var bra :-) och ensam om det är jag inte då nästan hela biosalongen skrattade... Kristian Ekenberg jag tycker du har fel fel fel!

Pengar!

Pengar!...vart tar dom vägen egentligen? Önskar dom kunde stanna hos mig ett tag...

Transformers 2!

Ella fick vara hos mormor och morfar medans vi var på bio på em/kvällen med Nino och Monika. Tanken var att vi skulle gå i Sandviken men fel tider hade blivit utsatta i Annonsbladet så det var ingen bio den tiden vi skulle gå. Trött som fan när vi kom dit och fick vända. Åkte till Gävle istället. I slutändan tio x bättre val eftersom biosalongen är så mycket större där. Filmen var kanon. Minst lika bra som ettan om inte bättre. Fick skratta en hel del. Välgjord. Rekommenderas!



Ella hade skött sig bra igen och verkade helt obekymrad över att vi vart borta. Duktiga tjejen våran.

Första steg!

Träffade Sofie, Kim, Anna och Julia idag vid Högbo Qvarn. Bättre väder går ej att önska sig. Vågar inte ens nämna eller tänka tanken att jag tycker det är för varmt. Nej det är precis som jag vill ha det. Man glömmer lätt vad mycket folk som kryper fram när det vankas finväder. Svårt att få tag på parkeringsplats. Blev till att parkera en bit bort. Några extra välbehövliga steg för mig. Vid lekparken tog Ella sina första två steg på egen hand innan hon föll i gräset. Efter det ville hon inte göra annat än att gå. Blir lite väl ivrig och uppspelt vilket bara leder till att hon tappar balansen. Hon ser så stolt ut och det är klart att hon ska vara det. Åt lax och spenat paj. Godkänd...inte mycket mer än så. Tiden går fort när man har roligt. Runt halv fyra var det bara att lämna fin fina Högbo och skynda vidare till nästa mål för dagen.

                      Högbo Qvarn
    
    
    
                            Kim
    
                      Anna och Julia
    
                           Sofie
    
                     Dagens lunch
    
                     Ella vid lekparken
    
    
    



Mycket att göra!

På Tisdagen var vi först hem till Anna och Isak i Boänge. Tycker dom bor så fint. Fikade på deras altan och barnen fick leka. Ella hade vaknat jätte tidigt och var lite trött men det gick bra ändå. Hon har sovit för mycket på dagarna den senaste tiden, något det måste bli ändring på. Mitt fel. Hade inte med någon lunch. Åkte istället hem vid ett tiden och gick till Monroes och åt lunch med San, Viktor och Maria. Kunde bara inte vara nyttig, det blev en pizza.

               Hemma hos Familjen Prim...
    
                          Isak...
    
                        Isak och Emma...
    
          Ella försöker äta upp den stora katten...
    

Fullspäckad vecka. Efter lunchen åkte vi och grattade Malin och Marie på deras stora dag :-) nu har även dom klivit upp till 30. GRATTIS TJEJER! Snart bara jag kvar. Men jag är ju liiite yngre. Minns när mina systrar fyllde 30...då tyckte jag dom var tok gamla. Snart är jag lika tokigt gammal...

              Hipp hipp hurra hurra hurra hurra!
   


Korpen!

Hinner inte riktigt med att uppdatera bloggen så mycket nu men ska göra ett försök för er som är intresserade. Vem vill sitta framför datorn när det äntligen är fint väder.

I Måndags var Ella och jag och kikade på när San spelade korpfotboll. Äntligen en vinst för Team SÄF. Förmodligen för att vi var där och hejade på. Resultatet blev 4-0 om jag inte missade något mål på slutet. Måste ju hålla reda på Ella också och prata lite med Monika. San nickade in ett mål, trodde nästan att han var med i landslaget ett tag haha.

                       Team SÄF...
    
    
    
                Ella tittar efter pappa...
    
                    Ella och Emilio...
    
    

Black Eyed Peas-I Gotta Feeling!


Tråkig Söndag!

Söndag och älsklingen jobbar igen. Jag har jätte tråkigt! Vi har vart till lekparken och sen promenad. Stannade till och köpte glass. Suttit ute i solen och filosofierat. Nu sover sötnosen våran och jag har hamnat framför datorn. Funderar på mat, magen börjar skrika...

Midsommardagen!

        Började dagen med att prova Ellas nya cykel. 
                          Före...
    
                          Efter...
    

San jobbade igen så Ella och jag åkte till Kungsgården och åt mat. Solig dag men regnskurar med jämna mellanrum. Sofie och Kim var också där och åt plus att Anna, Jocke och Julia kom dit på em. Blev ingen midsommarkrans detta år och någon midsommarstång såg vi inte till, jo jag skymtade en liten sned stång hos mamma och pappas granne men den räknas inte :-) Får bli nästa år. Då kan Ella gå själv också. 

                         Kusinerna
    
    
                      Kim och Julia
    
                       Jag och Ella
    
                         Ella
    

Midsommarafton!

San jobbade på fm så då hände det inte mycket för oss. Ella och jag var bara hemma och tog det lugnt. Vädret var inge vidare heller. Marinerade kycklingen och svampen. På em åkte vi hem till Nino, Monika och Emilio. Avis på Monika som tatuerat in Emilios namn på handleden...jag vill också! Ska ta tag i det där snart :-) måste förbereda mig lite mentalt först. Vilket jag gjort i några år nu haha.

Ella och Emilio gav oss en försmak av vad som komma skall. Med andra ord...dom är inte längre så små och oskyldiga :-) Båda två har röstresurser och egen vilja. Måste säga åt Ella hela tiden. Vill ha allt som hon inte får. Efter grillningen tog vi en promenad i Stensätra. 

                      Busungarna...
    
                    Äter majskrokar...
    
                      Emilio och Ella...
    
    
    
                     Grillning...
    
    
  
  
  
                       Promenad...
   
  


             
       
    

Glad Midsommar!

              Glad Midsommar på er allihopa!
   

Takläggaren!

Fick hem papper i veckan att Ella fått plats på Takläggarens dagis helt plötsligt. När jag ringde fanns det ju ingen plats på något dagis runt Centrum. Men nu finns det. Det blir nog bra...hoppas jag. Gångavstånd dit iaf. Ca 3 månader kvar sen är det slut på lata dagar :-)

Dagis!

Hm...helt onödigt att vi lade ner en massa tid på att välja ut två dagis alternativ till Ella då vi nu inte kommer få något av dem. Nej det finns inte ens plats på NÅGOT dagis i centrum området. Just nu lutar det åt Björksätra!? Jo ni läste rätt...Helt otroligt men vad ska man göra? Blir det en rejäl omväg till jobbet. Från Centrum ner till Björksätra och sedan tillbaka till Vallhov. Inget jag ser fram emot. Mycket praktiska saker att lösa framöver...

Hemnet!

Äntligen en dag med lite sol. Föräldrar och barn träff hemma hos Tessan stod på schemat. Skoj att se deras nya hus i Örta. Blir sååå sugen på att köpa hus. Kikar på Hemnet ständigt och drömmer mig bort. Just nu tycker jag det finns dåligt med hus till salu i Sandviken. Antingen är dom för dyra eller så är det på tok för mycket rust. Inte har då huspriserna gått ner det lilla minsta heller. Nä det är same shit.
Lite smått griniga barn idag. Ella var trött. Svårt det där när hon i vanliga fall sover i 12 tiden. Kämpade på iaf tills hon kom till bilen. Hann knappt starta så sov hon lillgumman. 

               Utforskar trädgården...
    


Konstig Söndag!

Vaknade och kände mig bakfull fast jag inte druckit en droppe kvällen innan :-( Hela familjen var allmänt slö. Sov bort hela dagen...

30 års partaj!

I Lördags var Ella och jag på Lisens 30 års fest. San var på återträff med sin gamla gymnasie klass. Tråkigt att han inte kunde följa med till Långsand. Något som fattas när han inte är med oss. Men ibland krockar planerna. Trevligt var det iaf hos Lisen och Micke. Vi fick en massa gott att äta. Grillat bla. Vädret var pissigt som vanligt. Annars hade det vart kanon att sitta ute på deras altan. Vi får ta igen det en annan gång. Åkte hem ca 23.30. Ella sov hela vägen dit och hela vägen hem. Gillar inte att köra själv mitt i natten och dessutom i regn. Tog säkert en timme för mig hem haha. 
               
            Tobias och Ella leker med Elmo...
      
    
Börjat fundera lite smått på min 30 års fest men näää...dom tankarna låter jag vila ett tag till :-)


Optimist!?

Detta har vi förhoppningar om att få användning för. Just nu ser det mörkt ut. Känns som att allt har stannat upp och man bara går och väntar och väntar på den där efterlängtade solen. Lite deppig...
   
     
     


Kim!

Jo vi fick besök av Kim igår. Han hade ingen lust att gå på fritids så då fick han komma hem till oss en stund istället innan morfar skulle hämta honom. Vi gick till Viking och käkade pizza. Sen var vi på leklust en sväng och handlade pool till Ella. Väl hemma igen spelade vi memory innan det var dags för honom att åka till Kungsgården. Otroligt snäll pojke syster har. En riktig förebild till Ella.

     
      

Gjorde ett litet stopp på vägen hem. Ella tyckte det var skoj att se kusin hoppa. På bilderna ser det nästan ut att vara fint väder men jag lover det var jätte kallt och mulet.

Besök!

Imorgon får Ella och jag very special killbesök...

Skvaller och glass!

Idag blev det lite skvaller och Magnum Temptation på eftermiddagen. Super god glass men inte lika klass på tidningen. Tror jag klarar mig utan. Stämmer något i den där blaskan? Nej...Pernilla är INTE tillsammans med Martin Björk. Dom ska spela i samma teater. Därav "Sommarens hetaste kärlekspar". Lurad som vanligt. Men det kan ju hända att dom blir ett par snart...eller?
   
    

Rockiga KappAhl!

    


Sommar?!

Får ångest när jag tittar ut och bara ser regn. Shit vad kort den svenska sommaren verkligen är! Få dagar med sol att ta vara på. Blir såååå trött. Prognosen just nu från SMHI visar på regn onsdag-söndag :-( högst 10 grader + Fan vad nice...

Skolavslutning!

Klockan ringde 06.30 idag. Vaknade och hörde genast regndroppar på fönsterbläcket. Typiskt. Oj så trött jag var. Kände mig bättre iaf efter gårdagens illamående. Fy fasiken. Gjorde mig klar och väckte sedan Ella för att klockan 08.00 var det dags för skolavslutning för Kim. Tog vagnen i regnet till kyrkan. Vagnvalet var ju mindre bra. Men jag orkar omöjligt bära Ella. Mycket folk och absolut ingenstans att ställa den. Griniga gamla tanter. Ingen som vill hjälpa bara själpa. Hittade på Anna och Julia som redan var bänkade. Full fart på Ella. Gungade med musiken. Ville hälsa på hos paret som satt bredvid oss. Som sagt, blyg är hon inte längre.

                   Sandvikens kyrka...
    
                   Kims klass sjunger...
    
    
                      Ella busar...
    

Efter kyrkan tog vi en fika på stan. Tydligen var vi inte dom enda som hade tänkt den tanken. Alla fik i hela Sandviken var fullsatta! Tiderna förändras. Förr var det inte tal om att gå till något fik efter skolavslutningen...nej då gick man hem och fikade mammas goda bullar. Sen började sommarlovet. Hittade tillslut plats på Selmas. Gick bra det också. Dom har flest sittplatser.

             Kim i skolavslutningsskjortan...
    
                    Anna och Julia...
    
                       Min macka...
    


Magsjuka!

Fick någon konstig släng av magsjuka igår på em. Inte var det mycket mat jag fick behålla. Mer behöver jag inte säga...

Ny friserad!

Igår var jag åter igen till Effect och putsade topparna lite och färgade den illa sittande råttfärgade utväxten. Blev bra tycker jag. Hannele kallade den blonda färgen kall. Stämmer nog :-) Köpte schampo också som ska bevara håret ljust och fint...tar bort den gula tonen som jag inte gillar. Aja vi får se om det funkar.

Hade lite roligt åt en gammal dam som satt snett bakom mig. Såg nämligen i min spegel att hon höll på att somna hela tiden. Huvudet sjönk längre och längre ner. Tänk om man kunde vara så avslappnad när man gick till frisören. Själv sitter jag som på nålar och funderar på hur det ska se ut när jag är klar. Spänner mig så att jag är helt slut när jag går därifrån. Har alltid varit så. 

   


Quiz!

Ramlade över en quiz på MTV´s hemsida som jag nu spenderat en hel del tid med i brist på annat när älsklingen jobbar haha. Men nu ligger jag i topp och kan gå och lägga mig och sova gott :-) Godnatt mina vänner!

Milow-Out Of My Hands!


Milow-Ayo Technology!

    

6 Juni!

Idag hade vi bestämt träff med några föräldrar och barn från öppnaförskolan vid lekparken i Högbo. Denna gång fick även papporna hänga på. Var lite rädd för att det skulle börja regna men vi trotsade vädergudarna och åkte dit iaf. Visade sig att dom var på vår sida...gudarna alltså och vi slapp regnet. Solen hälsade till och med på. Visst det var kallt men med varma kläder gick det ändå. Grillade korv och barnen fick leka. Just då önskade man för enkelhetens skull att Ella kunde gå själv. Inte så lätt att krypa med skor och tjocka kläder i grus. Hålla sig på en filt var inte så populärt. Gunga och gå runt träbänken gick bäst. Trevlig nationaldag.

             Ella, Emma, Tim, Bella och Isak
    
    
                     Ella, Emma och Tim
    
    
    
    
    
    
    


Grattis Lisen 30 År!

Stort Grattis till Lisen som fyller 30 år idag! Hipp hipp Hurra hurra hurra hurra! Hoppas du får en toppen dag. Kram

               
                
................................................................
           

Öppnaförskoleavslutning!

Igår var det öppnaförskoleavslutning. Först sång i kyrkan. Mamma Mu dök lite oväntat upp och Ella skrek rakt ut och pekade haha. Hade lite svårt att hålla reda på henne, ville krypa hit och dit. Börjar bli så mycket mer framåt nu, inte alls lika mammig. Vilket är bra. Sedan var det meningen att vi skulle fika ute på gräsmattan men det fick bli inne istället pga det dåliga vädret. Bjöds på glass till dom små och bakelser och paj till oss föräldrar. Plockade fatet fullt. Otippat...

           
         Glömde kameran OCH mobiltelefonen hemma :-(

Surkärring!

Agerade surkärring i helgen då det var några ungar på våran loftgång. Dom har kommit på den roliga grejen att dom kan hoppa upp till vår loftgång från ett tak som finns bredvid. Sen springer dom upp och ner. Vad hjälper det då att vi har portkod?! Förbannad blev jag och nu fick det vara nog. Ut och gastade på skitungarna att nu går ni härifrån! Trodde kanske att jag skulle mötas av några uppkäftiga kids men dom såg mest lite rädda ut och pep iväg :-) Jo jag kan ju se rättså skräckinjagande ut ibland haha.

Söt klänning!

      Söt klänning från KappAhl. Vill ha till Ella...

    

Sommarkläder!

Köpte lite nya sommarkläder till Ella på Lindex. Tag 3 betala för 2. Kan det bli bättre?!

  
  
  

Köpte först strl 74 på klänningen. Efter att ha provat den på Ella var jag iväg och bytte till strl 68! den vart bra haha. Men det var länge sedan hon hade den storleken... Förstår inte varför klänningarna ska vara så stora hela tiden...
         


Terminator Salvation!

Igår kväll var Ella hemma hos farmor och farfar medans jag och San var på bio. Vi såg Terminator Salvation. Tyckte den var bra. Mycket action från början till slut. Bra skådespelare som höjde betyget på filmen ganska rejält. Jag är nöjd så länge filmen är underhållande och det inte finns några tendenser på att jag ska somna. Dock kan väl Terminator storyn kännas lite never ending ibland :-)

Allt hade gått jätte bra med Ella. Fullt upp från början till slut. Åkt lite vagn, gungat och lekt en massa. Trött var hon iaf när vi kom hem och stupade i säng efter vällingen.

    

Flo Rida feat Wyclef Jean - Rewind!

     

Leka själv!

Har märkt att Ella inte vill leka i samma rum som jag är i. Tecken på att hon börjar bli lite mer självständig. Varje gång jag kommer in i rummet hon är i då byter hon haha. Påminner lite om mig själv som liten. Ville ofta leka själv...eller med mormor. Då fick inte mamma vara med.

1 års Spruta!

Idag var vi till BVC och Ella fick 1 års sprutorna. En i varje ben. Hon började ana att något var på gång. Förstår så mycket bättre nu, går inte att lura henne. Visst blev det grin men det gick över nästan på en gång. Hon var så duktig. Tror inte att hon gillade läkaren. Tittade misstänksamt på henne hela tiden. Däremot verkade hon gilla nya BVC sköterskan Charlotta. Agerade charmtroll. Fast nu går vi inte dit så ofta, nästa gång blir om ett halv år.

Vikt:  9945 kg

Längd:  74 cm

Huvudomf:  46,5 cm

Följer kurvan precis :-)

RSS 2.0