The Edge Of Glory!


Socker!

Riktig sockerpundare...hm...försöker hålla igen på sötsakerna men det går sådär. Blir sur, grinig och allmänt jobbig att leva med. Rehab nästa för fröken Törngren!



Fraktfritt!

Just nu fraktfritt på babyshop.se. Det gillar jag! Kunde inte låta bli att göra en pytte liten beställning :-)



Sommarfest!

Sommarfest på dagis. Först liten tips runda. Sen sång och dans av barnen. Ella ville inte alls vara med, lite synd när jag vet att hon övat och pratat mycket om det. En annan gång helt enkelt. Verkar lite ur gängorna just nu tycker jag :-(

Vad väger mest? Stenen lr hinken?

På väg bort från rampljuset :-)

Höjdpunkten...picknick!






Prommis!

Tyckte jag hade sån monster fart på min promenad idag...damp ner på jorden igen när det kom en tjej springandes förbi mig med barnvagn...och nej hon höll inte på att missa bussen...hon motionerade precis som jag.



Champion!


Spring Zen Free!

Finaste live wallpaper appen!!! ♥ ♥ ♥



Sandlådan!

Äntligen har jag lyckats måla klart sandlådan. Inbillar mig alltid att jag tycker det är så roligt att måla...sen visar det sig att det kanske inte riktigt är sååå roligt ändå. Massor av kladdande och vit färg precis överallt. Men nu ser den bättre ut än innan iaf. Redan blivit gul efter all denna jobbiga pollen som jag kan bli tokig på. Precis som med utemöblerna. Hur många ggr ska man behöva torka? :-(

Före

Efter


Cykeltur!

Första cykelturen avklarades igår och det gick jätte bra. Blir lite sur ibland när hon tappar farten och inte riktigt kommer igång men annars rullar det på bra. Känns som att hon blivit så stor...cyklar ifrån mamma.




Morsdag!

Morsdag firades i Kungsgården. Bl.a med mammas goda rabarberpaj.



Ella 3 År!

Glad treåring här hemma som har svårt att bestämma vad hon ska leka med först av alla fina presenter hon fick. Även beslutsångest när det gäller kläder :-) Tack alla som gjorde Ellas dag toppen!

Äntligen en rosa cykel!


Månadsblomma

Mimmi kalas ( www.lekmer.se )


Tårtan från Marangoni


Ella & Julia

Godispåsar till fiskdammen

Dockvagn från mormor & morfar

Stol & bord (Mio) från farmor & farfar

Postlåda (Mio)




Småpotatis!

Nu börjar jag inse vad riktig trots är! Det jag upplevt tidigare är småpotatis i jämförelse. Det är fel på precis allt enligt E. Det kommer så snabbt också...snacka om humörsvängningar. Jobbigt att behöva tjata hela tiden. Det går in genom ena örat och ut genom det andra i rasande fart. Får alla möjliga konstiga idéer. Som i morse ville hon absolut ha med sig Puh till dagis?! Något hon aldrig tjatat om tidigare. Det blir liksom inte rätt hur man än gör. Var ner på stan en sväng när jag hämtat E. Avslutade med glass på Selmas. Gick jätte bra tills hon fick för sig att det inte räckte med EN glass....hm. Andas och räknar till tio några ggr. Det  blir bra det här Marie! 3 års trotset kom som ett brev på posten typ några dagar för tidigt :-(




"Foppisar" från KappAhl blev det till Ella

Godnatt!


oskar&ellen!

Tycker så mycket om oskar&ellens leksaker i tyg. Otroligt detaljerade. Handgjorda. Man blir glad bara av att titta på dem :-) Ella ska få en Beauty Box när hon fyller år.
Alldeles egen sminkväska.

Så här ser den ut




Samsung Galaxy S 2!

Äntligen har min mobil kommit :-) helt suverän.  Jag är KÄR! Super bra kamera. Spotify funkar utan att hacka sig fram. Jag ser allt klart och tydligt m.m. Löjligt glad. Hoppas det fortsätter så. Bara en massa ++++ från mig som haft budget telefoner jämt!





Lista!

Börjar närma oss 3 års kalas här hemma. På Lördag är det dags. Massor att fixa innan. Gjort en lång lista...när jag stryker en grej lägger jag till en annan. Hm hur ska det då gå? Tycker själv att jag är dryg som förstorar upp saker och ting. Måste landa lite nu och andas :-)

Dålig dag!

Idag var en sån dag då jag skulle stannat hemma. Inte alls på humör. Kände redan på väg till öppnaförskolan att blää jag har ingen lust. Tror det smittade av sig på Ella också. Mycket folk och ingen jag kände. Noll motivation till att stifta nya bekantskaper. Så vad gjorde jag där liksom??? Tittade mest på klockan och funderade när det var ok att gå. Nova somnade och Ella och jag började fika lagom tills dom andra skulle äta lunch. Helt osynkade haha. När jag frågade E om vi skulle gå sa hon genast ja och skyndade på med kläderna? brukar typ aldrig hända. Antar att jag gjorde ett himla dåligt intryck men...vem orkar bry sig en dag som denna.



Sthlm!

Bestämde oss lite hipp som happ för en mini weekend i huvudstaden bara San och jag (lördag-söndag). Lämnade all stress hemma och hade en lugn och skön helg. Konstigt nog var jag inte intresserad av att shoppa, gick inte in i många affärer. Skönt att komma bort lite bara. Åt god mat, tog någon öl här och där i gamla stan och var på bio sen på kvällen. Hotell hade vi i centrum så det var nära till allt.

Scandic Plaza Sergel






Favorit just nu!


Solig dag!

Tillbringat fm i Hagaström med bästaste vännerna Lisen och Malin och deras barn. Fick mig en närmare titt på nytillskottet Tilde, så söt. Korvgrillning och strålande sol.

Ella och Tobias
Väntar på korv
Yes!
Nova
Somnade som vanligt





Hoppas!

Hoppas hoppas hoppas att min nya mobil kommer imorgon. Väntar som ett barn på julafton...

Picknick!

Hämtade hem en glad tjej från dagis som hade vart på picknick lr "pnicknick" som hon själv säger. Frågade om hon haft roligt och fick till svar att hon sett bajs i skogen! Oj det lät spännande. Rådjuret var den skyldige. Tog en tur till Valbo. Lite svårt att hålla reda på Ella i affärerna och Nova tycker inte nå vidare om sittvagnen. Går bra ett tag men sen blir hon trött och hasar runt som en ål. Något stressande iaf. Köpte lite sommarkläder till kidsen trots att jag stundtals knappt kunde tänka klart haha.

T-shirts till Ella
Bodys och kortbyxor till Nova




Slut!

Redan sista gången på babymassagen idag. Det gick undan. Känner mig nöjd över att jag kom iväg på det och dessutom inte missade en enda gång. Bättre än jag förväntat mig. Rekommenderas varmt. Massa mys.




Humör!

Nova börjar visa prov på humör. Riktigt arg blev hon när hon satt på golvet och lekte med sina saker. Ella var där och försökte "låna" en liten bok och sen en skallra. Det gick inte hem. Började tokgrina så pass att E gav tillbaka allt ganska snabbt varpå det blev tyst igen. Dessutom verkar N ha kommit in i en blyg period...gillar inte att okända människor tittar för länge på henne, då börjar hon gråta. Ja dom har sina egenheter dom små liven.

"Har du försökt ta ifrån en liten unge en leksak nån gång? Det gillar de inte, va? De börjar sprattla och skrika. Bästa sättet att ta ifrån en unge en leksak är att distrahera honom, ge honom nåt annat att leka med. Vända hans uppmärksamhet åt ett nytt håll. Istället för att försöka ta bort tankar ur hjärnan med våld ska du ge hjärnan nåt bättre att leka med. Nåt nyttigare."

Elizabeth Gilbert - Lyckan, kärleken och meningen med livet.

Leksaker!

Hittade dessa söta leksaker idag på toys r us och kunde bara inte låta bli att köpa dem till Nova. Liten handväska, armband och diamantring :-)



Dela med sig!

Fint när man kan dela med sig av sina upplevelser och erfarenheter ibland. Mycket känslor idag på babymassagen.

Mer besök!

Mer trevligt besök på em av Sans släkt. Ella var helt uppe i varv när hon fick leka med Moa, Jonathan, Frida och Hanna. Ville inte släppa iväg dem hem sen. Stora tårar. Nova fick super fina kläder och Ella fick en stor Mimmi. Tusen tack!

Blomma till oss

Novas kläder




Ellas Mimmi



Muffins!

Hann med lite muffinsbak på fm också innan jag hämtade Ella på dagis. Önskar bara att jag tagit lite mjukare strössel på. Blev lite hårt att tugga. Fast det tyckte absolut inte E hon åt några extra kulor.



Kompisar!

Nova fick besök av några kompisar idag på fm :-)



Nytta!

Fick lite gjort inne igår när det var så deprimerande väder ute. Jag är jäkligt dålig på att ta en sak i taget. Är lite överallt samtidigt. Konstigt nog blir allt jag påbörjat klart tillslut. Iaf när det gäller hushållssysslor...annars vet jag inte. Solen behagade komma fram tillslut och då var det bara att ta tag i saker ute istället. San klippte gräsmattan vilket ledde till att en liten fröken sen släpade in massa gräs på mina nystädade golv. Ja säg den lycka som varar länge :-) Planterade blommor med en nyfiken Nova i vagnen. När hon sen tröttnat på att sitta där fick Ella ta över och gå runt med henne tills hon somnade. Perfekt barnvakt. Stress högen är nu borta också. Skönt!




Kakor!

Gjort världens enklaste jordnötssmörkakor idag. Farligt goda.

Ingredienser

Resultat


1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 l Kellogg´s Special K
1 tsk vaniljsocker

Smält jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Häll i flingor och vaniljsocker. Platta ut i en smord långpanna. In i kylen tills den stelnat. Ringla på smält choklad. Klart!

Morgonpromenad!

Klarade av en morgonpromenad innan frukost idag. Inte många själar ute förutom en loppis som var på gång vid Fredriksgatan. Kändes bra med foten tack och lov.




Hiss!

Nu fick Eric Saade visa negativa Sverige att han visst kunde gå långt i ESC. Varför dissa hela tiden och aldrig hissa? Bara när det står helt klart att det gått bra. Garantier finns ju aldrig men positiv energi ger så mycket mer!


Kvällspigg!

Grillat ikväll. Hann precis innan regnet kom. Hela familjen sover utom jag. Numera är jag kvällspigg och morgontrött. Så var det inte direkt med Nova i magen. Då somnade jag så fort min rumpa nuddade soffan. Blir så tyst och lugnt på kvällen :-) dock ångrar jag mig lite när morgonen kommer. Borde lagt mig tidigare. Nu hoppas jag på Eric Saade i Eurovision Song Contest. Gjorde ett bra men något nervöst framträdande. Så många låtar med...tappar intresset någonstans där i mitten.



Dagens bild!





Många minnen till denna låt!


Tid!

Inte tagit mig ut på en enda jävla promenad än. Helst vill jag gå själv utan barnen. Mest för att lyssna på musik och rensa lite tankar. Har inte hittat någon tid till det än :-( svårt när San inte är hemma. Stresshögen ligger fortfarande kvar också. Grannen kom över och erbjöd sig att låna ut sin släpvagn. Verkar angelägen om att få iväg skiten. Letar med ljus och lykta efter den där tiden som inte finns. Eller så är det vi som är för dåliga på att planera. Förmodligen...



Adele!


Trots!

Trotsig soon to be 3 åring här hemma som bara säger nej åt precis allting!



Sovtider!

Denna vecka har Ella tydligen bestämt sig för att hon INTE behöver sova längre på dagis. Vet inte om jag håller med henne på den punkten. Hon blir nämligen jätte trött redan vid 5-6 tiden. Jag har fullt sjå att hålla henne vaken med olika aktiviteter, brukar funka bäst med att lyssna Spotify på datorn :-) gärna Eric Saade. Samtidigt skulle det vara toppen om ingen sömn på dagen ledde till att hon somnade tidigare på kvällen. Vi har ju alltid haft lite problem med att hon lägger sig så sent. Rättar nog till sig tillslut och kanske jag får lite mer egen tid på kvällen yes!

Häcken full!

Grannen kom över igår och ville att vi skulle klippa häcken. Några snabba beslut senare kom en kille över och kapade den. Oj oj vilken insyn vi nu fick. Kommer ta ett tag att vänja sig vid det. Skulle behöva klippa häcken på andra sidan också...vid altanen. Men det bär ju emot ännu mer. Kanske kan ta av den lite högre upp. Får se hur det blir. Leder till mycket jobb iaf. Gör mig tok stressad att se alla miljoner kvistar. För envis för mitt eget bästa plockade jag ihop allt till en hög idag. Hade ingen ro att vänta tills San är ledig. Sen ska allt fraktas bort också. Helt slut som människa nu haha.

Before

After


Bebisträff!

Träffade några mammor med barn från föräldragruppen idag. Vi bor alla i Vallhov så det passar ju bra. Vad roligt det är att se hur nyfikna dom små nu är på varandra. Utvecklas i rasande fart. Nova somnade som vanligt efter ett tag. Blir så trött av alla intryck. Dessutom hade vi en jobbig natt. Hon vaknade vid tre tiden och var riktigt sur ett tag. Kanske fler tänder på gång lr så är det slut på vår goda natt sömn nu :-(

Vincent, Maja, Nova, Vilmer och Nellie

Bebisligan!

Nova, Vincent och Nellie

Dålig mobil kamera!

Vallhov!

Så här parkerar dom utanför Vallhovsgården!?! Tur att jag stod bredvid den lilla röda bilen!
Annars kunde det ha blivit lite knivigt...



Nike Lunarglide+2!

Hej hej! Ännu en härlig dag. På fm var Nova och jag på babymassage. Vi har snart tagit oss igenom hela kroppen. Sen åkte vi ner på stan och åt lunch med Maria och Amelia. Två timmar flög iväg och det var dags att hämta Ella på dagis. Efter det tog vi en till sväng ner på stan och köpte nya skor till mig på Team Sportia. Sponsrad av San :-) Nu ska jag väl ändå inte få ont i fötterna när jag går ut och går! Riktigt sköna Nike skor. Snygga också. Dags att ladda mentalt...



Puh!

Puh vilken varm dag! Jag klagar absolut inte. Jag njuter. Blir bara lite överrumplad :-) och får ett stort klädproblem både när det gäller mig och kidsen. E vill ha mycket kläder på sig trots att det är så varmt. Hon säger att det blåser...den vinden har gått mig obemärkt förbi. Idag ville hon ha gummistövlarna när vi gick från dagis...jag orkade inte ta den fighten så det blev så. Folk tror väl att vi är lite ding dong haha. Fleece jackan skulle också på. Svettades bara jag såg på henne. Hemma försökte jag med en klänning...men nä det var för kallt då var hon tvungen att ha tights och strumpor. Jag säger bara...egen vilja!

Catfight!

Var ute efter ett hjärta att sätta på ytterdörren. Letade på de mest tippade ställena som tex Trivsamt och Bernö. Hittade sen precis ett sånt jag letade efter på Coop?!

Så här blev det med hjärtat och nya dörrmattan. Fattas bara lite blommor nu. För övrigt var det catfight på bron i morse. Såg ut som att Melodie åkte på däng när jag tittade ut och avbröt det hela. Vilket liv! Katt tussar överallt.



Jobbet!

Var en sväng till jobbet idag och hälsade på. Sådana här fina dagar är det skönt att bara kunna kika in och säga hej och sen åka när man vill :-) bäst att njuta så länge det varar.
I januari är jag tillbaka. Svisch säger det så är jag där...



Tandläkaren!

08.50 infann vi oss hos tandläkaren idag för Ellas andra besök. Jag kände mig något orolig...vet ju aldrig hur hon reagerar? Sätter sig på tvären. Förra gången behövde hon inte ens öppna munnen. Men det fick hon göra denna gång. Hon var jätte duktig...gapade stort. Dock ville hon inte ligga ner i stolen, bara sitta så då fick hon hoppa över poleringen av tänderna. Inte ens äppeltandkräm lockade, det var blankt nej från hennes sida. Men banan lack åkte på och tänderna räknades till 20. Naturligtvis fick vi order om att skippa nappen...tro mig vi försöker!

Vid treårskontrollen får kidsen med sig "Bettan" hem :-)


Kingsgarden!

Spenderade några timmar på mamma och pappas altan igår...som fastgjuten. Mer grillat och annat gott. Härligt väder. Tänk om alla dagar var så där. Nova var en solstråle och Ella lekte med Kim och hans kompis Emil...eller hon satt mest och spanade på pojkarna när dom sparkade fotboll. Lite för intressant det där med killar redan. Vet inte om jag gillart...

Cooling

Nova




Diddy - I Know!


MK!

Agerade mäster kock igår. Gick ju tok fort att grilla kyckling. Känner mig nöjd, det blev riktigt bra trots att jag bollade hundra saker samtidigt så att allt var klart när San kom hem från jobbet.



Årets Sommarplåga!



Lördag!

Var till Ica Maxi idag för att handla till premiär grillningen ikväll. Ella fick så frön i en alldelens egen kruka som sen följde med hem. Ballong och juice fick hon också. Gjorde shoppingen så mycket roligare :-)...tog även så mycket längre tid. Tur att vi hade all tid i världen då haha.

Krukan väl hemma

Sen åkte vi till Toys R Us en sväng. Mest för att få lite idéer till Ellas kalas.





Nova 7 Månader idag!


Tankar!

Nasse och Nalle Puh sitter under ett stort träd och tänker över livet.
Plötsligt frågar Nasse:
"Puh, vi har fått två händer för att hålla. Två ben för att gå. Två ögon för att se. Två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?"
Puh tänker en liten stund och svarar:
"Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta" ♥ ♥ ♥



Inbjudan!

Fick idag denna super söta inbjudan till Amelias dop i Juni. Den 28:e Maj är vi bjudna på både bröllop och dop men då kan vi tyvärr inte gå eftersom det är Ellas 3-års dag. Ibland händer inget, sen allt på en gång. 365 dagar på ett år och ändå krockar något stup i kvarten?!?!



Beroende!

Efter lite mer än en vecka så börjar väl min fot kännas bättre men helt ok är den inte! Konstigt, men själva tanken på att jag inte KAN gå ut och gå gör mig bara ännu mer sugen på godis och onyttigheter. Gör helt fel som vanligt...deppar och äter lite till. Kan jag inte göra det fullt ut ska jag inte göra det alls...typ. Just nu är jag sjukt beroende av Dumle snacks och Red Bull sugarfree :-) illa...jo jag vet tack!





Bokat!

Två dagar bokade på Kolmården i Juni. Ser jag fram emot...men framför allt så gör Ella det. Hon pratar om det varje dag...alla djuren hon ska få se :-)



Odjur!

Hatar fästingar! Hittat två tjockisar på golvet som trillat av katten. Sen plockade jag en som satt på Melodies hals. Blä! Fan så äckligt. Börjar ju klia på hela kroppen. Katten sätter inte sin tass i vår säng mer!

Dagens Lunch!

Dagens lunch intogs på Viking. Pasta med kyckling och chili. Gott men definitivt onyttigt :-(



Adele - Rolling In The Deep!


Thor 3D!

Igår var vi på bio och såg Thor. Den var mycket bra. Se den! Just när filmen skulle börja kom jag på mig själv med att tänka...oj oj vad högt ljudet är...nu måste vi sänka...Nova sover ju! Något skadad mamma kanske...



Bruno Mars - The Lazy Song!

Hur skön är inte denna låt! Och videon haha love it!
Godnatt mina vänner!


Fynd!

Gjorde ett fynd idag på Rusta. En träspis till lekstugan för endast 99kr. Som hittat ♥



Lyckan, kärleken och meningen med livet!

Liksom de flesta människoliknande varelser lider jag av vad buddhisterna kallar "aptankar" - tankar som svingar sig från gren till gren och hejdar sig bara för att klia sig, spotta och skrika. Mina tankar svänger vilt i tid, från det avlägsna förflutna till den okända framtiden, och snuddar vid mängder av idéer i minuten. De är otämjda och odisciplinerade. Detta behöver inte vara något problem i sig självt. Problemet är känslorna som följer med tankarna. Glada tankar gör mig glad, men svisch! vad det går fort att svänga ner i envis oro igen och tappa bort glädjen. Och sedan minns jag ett vredgat ögonblick och börjar bli varm och ilsken igen, och sedan får sinnet för sig att det är läge för självömkan, och vips är ensamheten där. Man är ju vad man tänker. Känslorna är slavar under tankarna, och själv är man slav under känslorna.

Det andra problemet med allt det där svingandet i tankens lianer är att man aldrig är där man är. Man håller ständigt på att gräva i det förflutna eller peta på framtiden, och det är inte ofta man vilar i nuet. Det påminner om min kära vän Susan, som varje gång hon får se en vacker plats har för vana att nästan panikslagen utbrista: "Vad fint det var här! Hit vill jag komma fler gånger!" Då får jag ta till hela min övertalningsförmåga för att försöka övertyga henne om att hon är där.

Elizabeth Gilbert - Lyckan, kärleken och meningen med livet!

RSS 2.0