Raketer!


Ella har förberett sig inför kvällen då pappa ska smälla raketer. Om hon mot förmodan är vaken då.

Donken!

Äntligen El Maco på Donken!

MiljonBingo!

Igår kom Nino, Monika och lille Emilio hem till oss. Vi bänkade oss framför dumburken vid åtta i hopp om att vi skulle vinna storvinsten på MiljonBingo. Insåg ganska snabbt att vi var...lurade :) 100kr vann vi. Suck!

Fick jätte söt present, tack så mycket.


Shopping!

Ja inte var det länge jag kunde hålla i presentkorten jag fick...vi var till Valbo idag och vips så var dom borta. Köpte tre tröjor på H&M :) åh äntligen har jag lite nya kläder. Som vanligt blev det två svarta tröjor eftersom jag bara älskar svart men jag lyckades även köpa en tröja med lite färg...en aprikos huvtröja. Gillar huvtröjor, mycket användbara.
Vi käkade lite buffé där i mitten innan vi åkte hem. Ella var jätte snäll hela tiden, kanske för att pappa var med och kunde underhålla. Åker jag sjäv med Ella blir det bara grin.
Önskar jag kunde hitta lite mer på rea men det är inte så vanligt förekommande. Jag dras till det nya istället. Ska man hitta något på rea krävs det lite mer tid...man måste leta mer då. Nu behöver jag bara lite fler byxor. Har jätte många fina jeans som hänger i garderoben men dom lär jag nog aldrig ska komma i igen. Man blir ju lite bredare åt alla håll och kanter när man får barn :) Usch vill inte tänka på jeans just nu...skönare med mjukare byxor...töjbara haha.

Ella letar rea fynd på H&M...ser lika tveksam ut som mamma.

7 Månader!

Igår blev Ella 7 månader. Helt otroligt vad tiden går fort. Sötisen våran Puss


Ellas nya favorit!

Ellas nya favorit är denna giraff, låter som att hon bryter ben och nacke av den när hon håller på :)




Skidoo!

Isbjörnen Skidoo ( Anna och Jockes vovve)

Vänner!

Igår var Lisen och Micke, Tobias, Malin och Henrik, Marie hit och grattade mig. Fick ännu mer presenter :) en jätte fin tröja, två ljuslyktor att hänga upp och ett stort ljus. Det var länge sedan vi alla sågs. Borde göra det oftare. Ella spanade in Tobias för fullt, där har Emilio en konkurrent haha. Sötnosen Tobias var så duktig så, grejade på lite med Ellas leksaker.
Ella spanar...

Tobias grejar...


Sötisar...

27:e December!

Ja då har man tagit ett steg närmare 30 :) Nästa år finns det ingen återvändo. Men det är långt dit, ingen fara. Nu börjar man äntligen tycka att det är bra att fylla sent på året. När jag var yngre trodde jag aldrig att den dagen skulle komma. Fick en massa bra presenter, tänk vad snäll alla är.  Blir ju inte så ofta nu för tiden att man köper något åt sig själv utan det är alltid Ella som får, men nu fick jag känna mig lite lyxig. Fick bla en jätte skön morgonrock, örhängen, en tröja, lampa, ljushållare att sätta på väggen, stekpanna, duk, underlakan och presentkort så jag kan åka till Valbo och shoppa lite mer. Tack så  jätte mycket allihopa. Kram.

Ella och kusin Kim


Lugnt och skönt!

Har haft en lugn och skön jul. På Julafton var vi först bara hemma, sen vid fem åkte vi till mamma och pappa i Kungsgården. Åt en massa god mat och öppnade en hel del julklappar. Jag fick bla Parfym, påslakan, handdukar, halsband, polotröja,vattenkokare, chokladask m.m.  Av San fick jag finaste kameran, tycker om den sååå mycket.

Ella fick en gåstol av mormor och morfar, den blev en favorit. Skoj att kunna sprattla fritt med benen.
Sen fick hon kläder, leksaker, handduk, napp och nappflaska, månadsängel och mycket mer.


Anna, Ella och jag....
 
Ella i nya gåstolen...


GOD JUL!

GOD JUL ÖNSKAR MARIE SAN OCH ELLA!

Klappar!

Hur kunde det bli så mycket klappar?  27 st :)
Lika förvånad varje år....



Sjuk!

Vart sjuk igen. Känns som att Ella och jag turas om med att vara sjuka. Började lite smått på Fredag morgon men det var inte så farligt ändå. San skulle på Julbord med jobbet så Ella och jag åkte till mamma och pappa. Vi åt Tacos men jag lyckades inte få i mig så mycket. Skulle kanske stannat hemma men jag kunde ju inte veta innan att jag skulle bli så dålig. Väl hemma igen tog jag tempen och det visade sig att jag hade 39 graders feber. Det kan gå fort när man blir sjuk. San funderade om han skulle komma hem men envis som jag är sa jag...nää det går bra. Tror inte att Ella uppskattade mig som mamma då. Jag orkade inte direkt sjunga En kullen natt natt natt om och om igen utan det blev mest soffläge. Ella ville inte somna när jag tyckte det var dags, så hon fick ligga i våran säng för en gångs skull, tills hon somnade. Så när pappa kom hem var det upptaget :) så kan det gå.
Hoppas vi får vara friska nu ett låångt tag. Iaf över Jul och Nyår om man får önska...för det får man väl?
                                                         


Julgran!

Idag var jag in själv till Valbo och handlade dom sista julklapparna till San. Jag köpte en....och två par.... ja det kan jag ju inte skriva här, då blir det ju ingen överraskning. Irrade runt lite innan jag hittade det jag skulle ha. Blicken vandrar alltid iväg på sånt som jag inte är där för att köpa. Men några utsvävningar tillåter inte ekonomin just nu :) köpte en svart mascara åt mig själv, det var ett måste, överlever inte julen utan mascara.
När jag kom hem var vi ner i källaren och hämtade upp granen och lite tomtar. Upptäckte att jag faktiskt inte äger så mycket tomtar, tänker varje år att jag kanske borde köpa på mig några....men det blir aldrig av. Tappade dessutom en av favoriterna i backen så den gick i tusen bitar :( klumpigt.
Sen kunde jag inte hålla mig....jag klädde granen. Blir tidigare och tidigare för varje år. Men det är ju så kort tid man har den uppe, och jag är ingen som bara slänger upp allt lite snabbt utan måste ta tid på mig och kolla så att allt sitter på rätt plats haha.
Ella har börjat sova lite dåligt, verkar som att hon har mardrömmar. Ligger och gnyr fast hon fortfarande sover. Vaknar och vill ha nappen. Detta känns lite ovant för mig som är van med att få sova hela nätterna. Blir genast mycket tröttare. Hoppas det inte fortsätter så.  

Barnmatsburkar!

Den stora frågan idag är...
Varför går det inte att stänga locket på barnmatsburkarna??? Hamnar liksom alltid på sned... Tokigt.


BVC!

Nyss hemkommen från BVC. Allt såg jätte bra ut, Ella följde kurvan ganska precis. Vägde 7870g och var 68,4cm lång.
Nu har jag inte gångavstånd till BVC längre utan måste ta bilen vilket är tråkigt. Hade lite frågor om mat och sånt. Inte så lätt alla gånger att veta om hon får i sig tillräckligt. Men vikten såg ju bra ut så nåt måste jag gjort rätt. Tror dock att jag får ta och klämma in en till portion gröt om dagen.
För övrigt har det inte hänt så mycket denna vecka för oss. Ella har haft lite feber till och från. Så vi har hållt oss inne. Men verkar vara lite piggare nu och feberfri. Blir alltid så orolig så fort hon blir lite hängig.
Får se om jag hinner handla dom sista julklapparna denna vecka då eller om jag måste ut även nästa vecka i sista minuten. Tur att det inte är så många kvar iaf.
Trött efter BVC..

Pigg och vaken igen...

Busunge!


Mardröm!

Min mardröm är att vakna upp och inse att Simon och Tomas vart här och gjort om våran lägenhet medans vi sov. Jag skulle aldrig släppa in dem om jag var vaken. Kan någon verkligen bli nöjd med det dom gör...eller håller dom god min inför kameran. I kvällens program var det lite extra hemskt. Grönt grönt grönt. Nu har jag inte sett alla deras program men det jag har sett är nog.
Kvällens tapet, inte bara en fondvägg utan hela rummet...

Däremot lämnar jag dörren på glänt åt Johnnie och Mattias :)

13:e December

Äntligen mycket snö ute. Det blev testing tur med pulkan på morgonen. Funkade jätte bra.

Vid tre tiden kom Marie och Hans och Syster Anna på lite Lussefika. Hans hade gjort en Canvastavla åt oss från dopet. Redan nu utnämnd till årets julklapp :) alltid skoj att få något man inte förväntat sig. Vart sååå glad, tack än en gång.

Sen bar det iväg till Sandvikens kyrka för att titta på lite Lucia. Ella fick sig en pulkatur genom stan.
Anna och Ella.....Marie och Ella

På kvällen var vi hem till Nino och Monika och träffade deras lille Emilio för första gången. Nu förstår man hur mycket Ella har växt. Hon såg jätte stor ut bredvid Emilio. Tiden går så fort och minnet av att  Ella var så liten att hon bara sov och sov  har redan bleknat :) numera är det full fart. Ville aldrig somna borta heller. Man kan ju missa något då.


Lucia firande!

Idag har vi vart på lite Luciafirande vid Kanalkyrkan. Hade kanske förväntat mig lite mer sång och musik men Ella såg ut att uppskatta det iaf. Fick höra Blinka lilla stjärna och Tipp tapp så då blev hon nöjd.
Hemma innan vi skulle gå, liten Lucia...

Liten Tomte...

På väg till Kanalkyrkan...

Busar med Emma...

AD Droppar!

Varför ska det vara så svårt att komma ihåg AD dropparna??? Känner mig som värsta dåliga mamman varje gång jag glömmer. Borde inte vara så svårt. Hm....

Lindex!

Nya fina kläder från Lindex! Vill ha till Ella :)

Mama!

När posten kom i dag hörde jag direkt på dunsen att det var en tidning med :) och mycket riktigt så låg Mama tidningen där. Dessutom fick jag 25% rabatt på ett helt köp på Lindex, lyckan är som gjord. Lindex here I come.

Tvättdag!

Igår hände det inte mycket för oss, hade en riktig tvättdag, bläää hatar att tvätta. Men det är ju ett måste. Ellas kläder går åt i rasande fart. Dreglar och kladdar ner dem med mat och det nya vi provat nu...majskrokar. Men hon är lika söt ändå.

Rumlar runt i mamma och pappas säng....

SÖTAST!


081210

Ella Elvira Sammalisto


Kärlek!

Kärlek!

Full fart!

I dag klev jag upp tidigt, redan kl 7. Ella sov till halv 8. Lilla sömntutan. Ville komma igång tidigt med dagen så att jag skulle slippa stressa. Vara ute i god tid för en gångsskull. Tror jag gått och blivit en tidsoptimist...ibland får jag för mig att jag fortfarande kan göra mig klar på 5 min, men det är ju omöjligt...här krävs planering så fort man ska någonstans. Halv 11 kom jag iaf iväg till Öppnaförskolan vid Kanalkyrkan.
Ella var på sitt bästa humör, en aningen trött bara, tyckte väl att vi steg upp för tidigt. Hon studerade alla de andra barnen nyfiket. Gjorde sina berömda tjut lite då och då, ville kanske göra småpojkarna uppmärksamma på att hon var in da house. Sörplade i mig lite kräftsoppa och smörgås.

Full fart!
   
 
Halv ett begav vi oss hem igen. Stannade till på Trivsamt, Ella somnade i vagnen. Väl hemma fixade jag lite mat åt henne. Sedan väntade vi på att San skulle komma hem så vi kunde åka till Valbo för att köpa lite julklappar.
Var först på Toys R Us och köpte en sista julklapp till Ella och en Lego MC till Kim, systers pojk. Råkade snubbla in på Name It och fick ett shoppingrus när jag såg alla fina barnkläder dom fått in. Köpte en hel del....kunde köpt mer tihi.
  
   
Mot slutet såg Ella något uttråkad ut. Valbo är inte hennes grej, men det kan ju bli. Jag åkte hem jätte nöjd, så även San som beställt en ny mobiltelefon.


Emilio är här!

Grattis Monika och Nino till eran söta kille. Kram

Emilio 081207

Webbisar!

Ella 080528

Tobias 060802

Jätte söta Webbisar!

Busungar!

William och Ella

Två busungar!

Snodde korten från Rosies Blogg..... dom är ju såååå söta.

Ellas Topp 5

ELLAS TOPP 5!

1: Risgröt med Äpple och Päron.
 

2: Kristall Lampan, måste röras varje gång vi går förbi.


3: Leksak, slår sig och sin omgivning med denna.


4: Katten, är under spaning. Melodie än så länge ovetandes.


5: Lipa, mycket roligt.

Ja se det snöar....

Nu snöar det för fullt....men det är nog inte här för att stanna. Vill ut och prova nya pulkan med Ella. Tänk att det alltid är något man går och väntar på.


Söndag 2:a Advent

På väg till Farmor




Lördag!

Ella och jag åkte in till Babyproffsen i Gävle och beställde gåstol åt lilltjejen. Sen var vi in i Valbo en sväng för att få bekräftat det jag redan visste att Valbo åker man inte till en Lördag så här innan jul...... det är tok mycket folk där och parkering är inte att tänka på så dit får vi åka i veckan istället. Åkte tillbaka till Sandviken och kikade in på Eight Ball där pappa San spelade biljard, sen åkte vi vidare till Kungsgården och hälsade på Mormor och Morfar. En lyckad Lördag. Älsklingen vann dessutom biljardtävlingen och på travet. Ellas pappa är bäst Puss!

 

 
 

Julbord!

Det blev en lugn Julfest, iaf för mig. Men det var skoj att träffa alla från jobbet och äta en massa god mat. Spanade in efterrätten redan på väg till sillen.... fanns jätte mycket att välja på. Åt så mycket jag bara orkade.

    

Jag och Linda


Julfest!

Börjar med att säga Grattis till Monica som fyller 25 år idag. Hoppas ni får eran lillkille snart, dock kan han väl vänta tills imorgon kanske.

I kväll ska jag på Julbord med jobbet i Högbo, trevligt. Första gången jag är ut på lite festligheter sedan vi fick Ella. 
Kanske slinker ner en eller två öl till maten, det var riktigt länge sedan det var möjligt. Klarat mig bra utan också, man vänjer sig ganska fort. Vart och köpt en ny klänning kvällen till ära.... garderoben är full men den känns tom. Där hänger bara kläder jag hade innan jag blev gravid och dom klär mig inte riktigt lika bra längre. Rutigt verkar ju vara inne så vi kör på det. Fick den dessutom billigare då jag hade 30% rabatt på Lindex. Brydde mig aldrig förr om rabatter men nu älskar jag dem. Hoppar upp och ner av glädje när dom dimper ner i brevlådan.....är det normalt? Skynda fynda.

 

Julklappar!

Spenderat kvällen med att slå in lite julklappar.  Försöker redan nu att hitta julstämningen. Funkar sådär. Trots att jag vet att Ella har noll koll på julklappar så är det ju sååå roligt att köpa till henne ändå. Har redan köpt några för många. Håller med alla som säger att det är helt onödigt men.... går sen och köper lite till. Förstår nu vad lätt det är att skämma bort sina barn.

      

Advent!

Lagom till första advent var min käre sambo iväg och köpte den här fina ljusstaken.  Vart så himla nöjd. Då vi har ett långsmalt fönster ser det bara konstigt ut med en liten ljusstake..... nej stort ska det va.



6 Månader!

Den 28 November blev Ella 6 Månader. Det firades med tårta och lite presenter. Halvåret blir man ju trots allt bara en gång i livet.




Spännande leksak från Mormor och Morfar

Förkylda!

Nu har Ella och jag hållt oss inne i tre dagar pga att vi är förkylda. Men Ella är på gott humör ändå. Snällaste tjejen.



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0