The Adventures Of Rain Dance Maggie!


Innehållsrikt!

Blev ett kalas innehållande lite allt möjligt :-) Fika med tårta (så klart), massa lek, poolhäng, och avslutningsvis pizza. Två trötta barn somnade i bilen på väg hem. Tid för mamma att ta igen sig med en bok i soffan nu. Tack och Godnatt!

Tobias, Ella och Wilmer


Tobias blåser ut ljusen på sin fina Händige Manny tårta!

Poolhäng



Kalas!

Idag ska vi iväg och fira Tobias som snart fyller 5 år! Närmare bestämt den 2:a Augusti. Stora killen!



Måste se! Någon som vill hänga på?


Trassel!

Myskväll bara jag och mina tjejer. Kikat på Trassel. Ella trycker på GILLA knappen ♥



Valbo!

Kändes inte som Lördag idag. Helgen är väl inte så speciell när man är ledig hela tiden. Inställd på regn, men det kom inget...blev fel det också för mig. Lite lätt uttråkad på em så jag åkte till Valbo med syster och barn. Mycket folk där oavsett väder. Växte horn i pannan på E och J. Vart tog våra söta små flickor vägen??? Jisses att dom kan trissa varandra och driva oss till vansinne. Men det var bara att rida ut stormen :-)

Hittade på sin idol!

Busungar!

Jag slog på stort med en Banana Split


Fix!

Fina Fix barnkläder nu på Lindex. Köpte matchande till kidsen. Kunde liksom inte låta bli. Töntigt? Njaa kanske lite haha men det finns det ingen anledning att bry sig om...



Retro Camera!

Gillar Retro Camera Appen som jag använt mig ganska mycket av på senaste tiden. Annorlunda fina bilder.





Ernst Citat!

Kikat på Sommar med Ernst ikväll...vet inte om jag gillar lr ogillar den mannen. Men det är något "behagligt" över hans program ändå. Kan inte sätta ord på det...inte som Ernst.

Citat:

"Det här fönstret ger väldigt skön kontakt mellan ute och inne. Det är som om att ute och inne vill varandra någonting".

"Har det hänt någon gång att du nästan blivit förälskad i en sten?"

"Färgen får det att brumma som en liten humla i mitt bröst"

"Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen"

"Jag vill ha sommar över precis hela kroppen, inte bara doppa tårna i den"

"Vitt är bara vitt så länge man själv bestämmer att det är vitt"

"Jag hoppas det uppstår en viss förvirring, det vore skönt"

"Man kanske borde tälja på en pinne då och då för att må lite bättre"
"Är man avslappnad nog för att sitta och titta på en nyckelpiga en stund slipper man äta magmedicin till hösten".

"Det blir som ett vattenfall av ek..."

"Ju äldre jag har blivit, ju mer intresserad blir jag av själva papperet runt presenten"

"Kombinationen av blommande körsbärsträd och blått hav gör mig lycklig ända in i märgpipan"

"Det spelar ingen roll hur mycket elektriskt ljus man tänder, så har den lilla öppna lågan en synnerligen märkvärdig kraft"

" Mat är inte något nödvändigt ont för mig. Det är en absolut möjlighet, kopplad till lust och glädje"

"Det finns en melankoli och ett vemod på landet som är både vila och skönhet för mig. Jag behöver stan bara för att få komma hem till landet"

" Hela femtiotalet är för mig nåt slags virrvarr"

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

You Learn!


Dagens fångst!

Hemma igen med dagens fångst...en oommlll såklart :-) Ella är lika mjukisdjur tokig som jag var när var liten. Mindre ZOO här hemma snart.



Furuvik 2011!

Mission accomplished!

Lyckades pricka in en icke regn fri dag i Furuvik. Men det blev inte så långvarigt så allt slutade gott tillslut ändå. Åkte en massa karuseller med Ella. Fick tips av syster att köpa åkband till mig och sen kunde Ella åka med gratis. Klart billigast om man planerar att åka många ggr. Inget jag tänkt på innan. Åt mat på Furuviks Brygga. Så gott att jag inte ville att det skulle ta slut ever!



Varmrätt - Lax med pressad potatis och annat gottigt

Efterrätt - Pannacotta

Glass med kolasås


Fin dag ♥


Tiden rinner iväg!

Vet inte...det känns lite tomt att vara hemma igen. Behöver göra något mer. Sommaren rinner mig ur händerna. Ångest! Dessa knappa tre månader Juni, Juli och Augusti räcker inte för mig. Idétorka. Vad ska vi hitta på? Så fort solen är framme och vi får avnjuta en sån fin dag som idag känns det helt bortkastat att vi inte gjorde mer utav den. Men ibland är det lilla enkla det allra bästa. Imorgon packar vi oss in i bilen för en tur till Furuvik iaf :-) första besöket i år. Ella är taggad och vill rida häst, prio ETT! Sen är hon väldigt fascinerad av ormar lr hon har ett lustigt sätt att säga det på...ooomllar. Låter skojsigt. Oroar mig för hösten som kommer krypande. Mammaledigheten lider mot sitt slut. Inte redo för något utav det just nu men jag kanske kan bli...sen...skjuter undan dom tankarna ett tag till, Augusti har ju ännu inte börjat. Tjing!


Tända ljus...en liten tröst när mörkret kommer.

Mammas Tiger!

Dagens outfit!

Moves like Jagger!

Skön låt! Skulle jag lätt kunna svänga runt på dansgolvet
till :-) eller hemmets lugna vrå...


Dagens lunch!

Lax pasta från Matkällan. Riktigt gott men ack så onyttigt. Dags att ta tag i det här nu igen...lätt att säga men svårt att genomföra. Börjar bli tjatigt detta hit och dit, upp och ner...



Hemmavid!


T-Shirts!

Söta tröjorna till kidsen som jag köpte på marknaden. Borde finnas i Ockelbo också. Alldelens för lite barnkläder där...det som är roligast att handla och förmodligen skulle det sälja som smör i solsken. Fanns många olika, svårt att välja...speciellt för mig som har beslutsångest över minsta lilla. E fick vara med och bestämma lite själv och då blev det naturligtvis en delfin.



IKEA - Happis!

Förr fanns nästan inga affärer alls i Haparanda. Man åkte inte direkt dit för att shoppa :-) Nu finns det jätte många och där det finns affärer är det automatiskt massor av folk! Kändes som en helt annan stad. Tog en svängom på IKEA och trängdes.



Ofattbart!


Klockor - Ernest!

Fler färger...super soft gummiaktigt armband.





If I Die Young!


Marknad!

Vi var på marknad i Haparanda. Köpte jätte fina t-shirts till kidsen. En ny klocka till mig. Fegade ur med färgen som vanligt. Tänkte mig en rosa lr grön men det blev en svart med grå urtavla. Skulle vilja ha alla färger så att man kan byta beroende på kläder och humör. Ella fick en ren som hon nu håller kär. Hon fick även se två renar irl :-)




B.Young!

Innan resan gjorde jag ett fynd på B.Young i Sandviken. En liten väska till mobilen för endast 67 kr på rea. Kom väl till användning. Äntligen har jag någonstans att göra av dyrgripen. Som för övrigt får alldelens för mycket uppmärksamhet och omtanke men men...



Kattilasaari!

Vissa platser är så mycket mer speciella än andra. Kattilasaari är ett sånt ställe för mig! Doften är exakt den samma som när jag som liten åkte dit varje sommar. Minnena så starka att man nästan kan ta på dem. Haft en super bra vecka men nu är vi hemma på Smältis igen :-)

Lite bilder från veckan...

Julia och Ella på campingen i Umeå (på väg upp)

Ella på lekparken

Julia

Nova

Ätit på Max i Luleå

Kattilasaari




Barndomsminnen!

Haparanda



Mat på Leilani

Stugan vid Hirvijärvi där "någon" ofrivilligt tog ett dopp
:-) nämner inga namn.

Julia och Ella

Simon och Pappa

Jocke och Johan

Kukkolaforsen





Hoppar studsmatta på gården

Stugan i Ullånger (på hemvägen)

Utsikten - fridfullt





Lighters!

Favorit just nu. Kan inte bli fel med Bruno och Eminem!


Shopping!

Tog en tur ner på Lindex idag och hittade en hel del fint jag ville ha. Köpte två par byxor, ett par svarta och ett par beiga. Tre jätte sköna linnen blev det också. Väntar alltid in i det sista med att köpa mascara, så tråkigt att lägga pengar på det :-( det går så långt att jag droppar i vatten för att få ut lite mer, sen går den lilla borsten varm haha men nu köpte jag en ny iaf. Sen återstår det att se om den är nå bra. Sällan jag blir nöjd. Vill prova Mary Kays...den verkar toppen. Får bli den nästa gång.




Storstädning!

Haft storstädning i "Toytan" idag eftersom den ska ut på långfärd :-) Spännande!



Limitless!

Kräsen på film nu för tiden. Men såg Limitless igår och den var riktigt bra. Handlingen gick ganska snabbt fram hela tiden och man hann aldrig tappa intresset. Jag brukar ju vara duktig på att somna...även på BIO! Men nu var jag klar vaken. Den tycker jag att ni ska se.



Nova Star!


Sommarjobb!

Rolig video. Väcks lite minnen när jag ser Hansons :-) tänker på när Malin och jag hade sommarjobb för kommunen i Kungsgården, vi målade bla ishockeyrinken. Malin stod för cd spelaren och jag för nya skivan med Hansons haha. Mmmbop det var tider det.


Lunchbuffé!

Testade lunchbuffén på Castello Bar idag. Länge sedan jag åt så god lasagne! Mums!







Rosor!

Nöjd med rosorna i år. Dom blev riktigt fina. Mammas stora hjärta hjälper till att vattna.





Trädgård i blom!


Handdukar på tork = Sommar!


NS Höst/Vinter 2011!

Mitten på Augusti kommer Nova Star Höst/Vinter kollektion. Jag gillar svart/vitt jätte mycket så denna klänning blev jag såklart sugen på till E redan nu. Vill egentligen inte se mer av vad som komma skall. Blir så fattigt i plånboken. Men kläderna är ju helt underbara också kan dom användas en längre tid vilket är ett stort + iaf :-)



Set Fire To The Rain!


Jordgubbslandet!

Inte orkat lägga ner någon energi på jordgubbslandet i år. Det syns kan jag lova. Ska jag vara ärlig vet jag inte ens exakt vad som behövs göras, något jag iof lätt kan ta reda på :-) allt kan ju googlas nu för tiden. Fick ihop några stycken idag och inväntar ett par till men det är liten skörd. Dom som går att äta är ju super söta och goda. Faktiskt dom enda jordgubbarna Ella vill äta. Köper jag i affären vill hon inte alls ha.




Next To You!


Poolen!

Idag åkte så äntligen poolen fram till tjejerna. Uppskattat. Storasyster ville inte själv bli blöt i håret men tyckte att det var ett ypperligt tillfälle för lillasyster.






Strömberg!

Trevlig gest från jobbet :-) jag får hämta ut en svalkande glass från någon av dem utvalda butikerna. Sen gäller det att man kommer till skott och gör det också men det är ju helt upp till en själv. Gillar överraskningar i brevlådan, skönt med något annat än bara räkningar!

Choklad!

Syster Anna har vart i Furuvik och fixat choklad till lillasyster :-) TACK!



Takida 2011!


Foot Of Africa!

Gott vitt vin. Kanske något till helgen? ;-)



Nova 9 Månader 11-07-07!

Mammas ♥

Händelserik dag!

Strax efter incidenten med fågeln hände något annat otrevligt! Bakom min rygg hör jag en jätte duns och ser att Melodie just släppt denna godbit på golvet.



I mina ögon världens största råtta! Kolla in tänderna. Hela Smältis måste trott att jag blev mördad typ. Gick liksom inte att hålla tillbaka skriket. Gissa om jag var snabbt på fötter. Får väl vara glad att den var sten död men fy så äckligt! Tvungen att ta bort eländet också så klart. Börjar bli en följetång det här. Ska man inte kunna ha dörren öppen mer?!


Frisk fläkt!

Nyss kom det en liten fågel och flög in i data rummet där jag sitter. Placerade sig i fönstret och började fäkta vilt! Katten var denna gång helt oskyldig. Fågeln är nu utsläppt och mår under omständigheterna bra.



Förkyld!

Vart förkyld nu över en vecka och naturligtvis så har jag tappat smaken igen! Vad är det för jävla fel! Ursäkta men jag blir så ARG! Att inte känna smak på det man äter är ju tråkigare än tråkigast. Ja, det man stoppar i sig betyder tydligen SÅ mycket, iaf för mig. Kanske därför jag har så svårt att gå ner några överflödiga kilon också. Funderade på att grilla ikväll men hur kul är det?! Snälla kom tillbaka...

Mc tur!

Gav oss iväg på lite äventyr idag :-) Mc tur till Stjärnsund och kringel krok väg hem. Åt hamburgare och spelade minigolf. Förlust för mig grrrr. Skyller på dåliga banor. Inte världens glidar vänliga mc direkt. Därför jag så sällan åker med. Roligt är det men man blir helt galet trött! Nästan värst med inbromsningarna...då man måste hålla emot för att inte sitta som ett frimärke i ryggen. Omöjligt att inte spänna sig. Tyckte jag lyckades vara ganska mycket i nuet iaf och det mina vänner är bra! När tjejer åker mc på film tar dom alltid av sig hjälmen och kastar med håret. Det funkade inte för mig haha. Satt som klister i ansiktet i denna värme. Men jag borde väl ha lärt mig vid det här laget att inget är som på film. Tjing!








Hollywood och Kyrkan!

Gillar mycket den här låten jag hörde på Tv4 en morgon. Tyckte jag kände igen den blonda killen till höger och kom sen på att han spelat i ett band på en bröllops fest vi var på i Gagnef. Det bandet hette Pelle & The Poorboys :-) riktigt bra det också.


Ockelbo Marknad!

Min tanke var att jag skulle hålla mig borta från Ockelbo Marknad denna gång. Men så kom tråkiga söndag och det fanns inget att göra så mamma, jag, Ella och Nova åkte dit ändå. Hej vad det blåste! Trodde vi skulle lätta och flyga iväg. Köpte så klart strumpor. Fast det verkar som att antalet strumpor man får för 100 kr bara ökar (14 st) men kvaliten blir sämre. Dom blir bara längre och smalare. Gjorde ett nytt försök och åt langos. Förra året fick jag en helt oätlig som var alldelens för hård. Denna gång var den perfekt! Gott gott. Ella fick en ballong...en delfin såklart. Hittade även ett par fina hjärt-stenar som nu letar efter sin plats här hemma. Än så länge har dom inte tagit sig ur kartongen ens.



Trött Ella på väg hem. Tror jag bättrade på min förkylning också i blåsvädret. Blä vill vara frisk!

KungsPizzerian 110702!

På Lördagen blev det mat på pizzerian i Kungsgården med dom bästa! Jag åt en grilltallrik som var jätte god och JÄTTE stor. Otroligt mycket mat. Såg knappt ut som att jag ätit något. E & J var på bushumör. Allt kan hända när dom två sätter fart på gott och ont. Typiskt tillfälle där folk funderar om man inte har någon pli på sina barn :-) och det hade vi INTE haha.







Fredag 110701!

Anna och Julia kom på besök. Lek ute och inne. Tjejerna donade i lekstugan och jag och Anna avnjöt en baguette med tonfiskröra ute på altanen under markisen som jag för övrigt glömmer bort att vi har. Det började nämligen regna men värmen var ju kvar. Tråkigt att gå in då.




Skivsläpp!

Ella har nu fått Eric Saades nya (signerade) skiva! Gissa om den går varm på rummet. Första dagen somnade hon till och med med skivan i handen. Erics största fan! Kan komma på mig själv sjungades dom där låtarna. Tur att det finns en dörr jag kan stänga igen om det blir för mycket. Risken finns.



Barnvakt 110629!

Förra veckan var vi barnvakt till lilla Amelia. Det gick bra. Hon är en jätte duktig tjej som redan börjat krypa och är på god väg att ställa sig upp. Nova däremot hon trivs fortfarande bäst med att sitta där hon sitter. Under sin korkek typ, och lukta på blommorna. Varför anstränga sig för mycket :-) Visst fick man sig en tänkeställare att det räcker fint med två barn haha. Det var fullt upp kan jag lova.








Tillfälligt avbrott!

Tillfälligt avbrott på vårt internet! En del att uppdatera och jag saknar bloggandet lite ändå. Återkommer snarast möjligt. Tjing!

RSS 2.0