Ledsen!

Hm...idag kände jag mig lite ledsen när jag lämnade Ella.
This is it! Dagis och jobb är ett faktum!

Idioter i trafiken!

Surnade till rejält igår när en kille i trafiken försökte visa mig att här gäller högerregeln, vilket jag mycket väl visste. Dock tycker jag inte att han har rätt att utsätta andra för fara bara för att han känner att han måste bevisa något! Köra ut som en galning i en korsning så att vi nästan krockar!? Omoget och helt vansinnigt då jag hade Ella med mig i bilen också. Han hade fel fel fel och jag rätt såklart. Incidenten hade aldrig ens hänt om han inte hade haft en blytung fot på gasen och en ärta till hjärna!!!


Köpare!

Har ev en köpare på piedestalen och skinnjackan. Hoppas hoppas! Behöver lite mer pengar nu :-)

5 dagar kvar till jobb!

Hej hopp! Träffade Marie, Malin och Wilmer idag på stan för en fika/lunch på Aldos. Mycket trevligt. Ella hade lång dag på dagis. Lämnade henne kl 09.00 och hämtade kl 14.00. Hon hade ätit kyckling med ris och currysås. Efter maten sov hon i två timmar så jag möttes av en nyvaken liten tjej.

5 dagar kvar till jobbstart. Strömberg here I come...

Ella 16 Månader!

Ella blir 16 Månader idag. Hämtade nyss hem tröttaste dagistjejen i stan.


Disktrasor!

Gått och blivit något inredningsknasig. Hittade dessa fina disktrasor på www.disktrasa.com Måste skickas efter :-)


Frukost!

Dagens frukost åts åter igen på Marangoni. Stamkund veckan ut kanske. Försöker njuta av mina sista dagar av ledighet.



Cola till frukost? Hm...

Centrera!

Går fortfarande inte att centrera bilderna på min blogg. Irriterande!

Mio!

Var till Valbo igår igen. San skulle ha något till motorcykeln så då hängde vi på. Styrde in honom lite fint på Mio. Köpte två stycken dörrmattor och en "soptunna" till toaletten.




Sen åkte Ella och jag till Kungsgården för att avnjuta mammas goda paj. Fick träffa systrarna mina också.


Parkeringsbot!

Lyckats hålla oss från parkeringsböter hittills på Plangatan men igår slog en lapplisa till :-( Dom verkar ha skärpt bevakningen. Förut var det lugnt på helgerna att parkera utanför lägenheten. Typiskt att vi skulle få en just nu innan vi flyttar när vi tidigare sluppit. Good Bye 400 kr.

Helg!

Vi började Lördagen med en sväng på stan. Stora Träffen men det var väl inte så mycket att hurra för. Drömde sig bort på Önska, mycket fint jag vill ha. Var på biblioteket, svårt för Ella att hålla ljudnivån nere :-) kramades med Mamma Mu. Åt lunch på Monroes.

Åkte sedan på Villa/Hälso Mässan på Göransson Arena. Fått gratis biljetter så det var klart vi skulle besöka den. Plockade lite broschyrer här och där som verkade intressanta. Passade på att plocka på sig lite godis också. Ella fick en ballong av en nu LEVANDE Mamma Mu. Då vart hon nöjd.

Tog sen en tur med bilen. Hamnade i Gysinge. Fin fint där. Toytan styrde även till Valbo där vi fikade.
När vi kom hem vid 18-19 tiden fick jag helt plötsligt för mig att jag var tvungen att städa, så dammsugan och moppen åkte fram. Skönt att vakna upp idag i nystädad lägenhet. Dock är Ella så snorig nu att hon vaknade redan kl 06.00. Försökte få henne att somna om men det var ganska lönlöst.

Får se vad denna dag har att erbjuda.

Ella på biblioteket



Gysinge





Konferens!

I Lördags var det konferens med jobbet i Högbo. Började med lunchbuffé och sedan kastades man åter in i jobbsvängen. Stått utanför det där så länge att det kändes mycket märkligt. Vad hade jag att komma med som vart hemma i 1 år och 6 månader? Mycket var sig likt dock. Men jag var ganska off. Verkligheten kom i kapp mig. Snart börjar jag faktiskt att jobba! En konferens var väldigt passande för mig just nu. Fick höra lite nyheter plus att det bidrog till extra motivation. Fikade en massa gott och efter grupparbetet bar det av till bowlinghallen. Gick inge vidare för mig men det var skoj. Mer mat blev det sen på Livingroom. Länge sedan man var där. Åt en otroligt god kantarellsoppa till förrätt som fick mig att tänka på mormors svampstuvning som jag alltid åt på rostat bröd. Till varmrätt åt jag kyckling med paprikasås och strips. Trötter blev jag ganska snabbt efter maten. Helt slut efter att vart ute i svängen sedan kl 12. Kunde inte låta bli att gäspa gång på gång. Ögonlocken kändes tunga. Jätte trevlig dag/kväll som slutade vid 22 tiden. Just då kändes det gött att ha nära hem men det blir det snart ändring på vilket inte har någon betydelse då gångerna jag går ut kan räknas på en hand eller en tumme haha.

Konferens Högbo Brukshotell


Bowling i Trebekohallen

http://publishme.se/407340/imagehandler/?go=upload&mode=multi&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body

Mat på Livingroom




Mössor!

Fick mail om att Ellas två mössor som jag beställt är klara. Nu väntar jag med spänning på hur dom ser ut :-)



Pengar!

Trodde jag skulle få pengar från försäkringskassan idag! men dom kommer på Måndag. Tänkte lite fel där. Tråkigt värre. Bara att vänta.

Inskolning!

Inskolning är väl si sådär va?....Jag sitter mest på en soffa och tittar på när barnen leker. Ibland kommer Ella fram och visar en bok i någon sekund. Känner sig mest i vägen. Följde efter Ella i början men fick ganska snart instruktioner om att det var bättre om jag höll mig på ett ställe haha. Man är ju så van att hålla koll på vad hon gör. Nu ska man lämna över det till någon annan. Igår fick jag gå hem efter en halv timme. Hon är så duktig våran lilla tjej. Idag ska hon prova på att äta där. Undrar om hon kan hålla sig vaken till maten :-) igår var hon helt slut vid 11, orkade inte gå längre.

San ska hämta henne idag. Jag ska nämligen upp till Högbo på konferens med jobbet, sen blir det bowling och mat på Livingroom. Nice!

Sämre sömn!

Tänkte på något som dagisfröken Lena sa...att barn som börjar på dagis kan sova lite sämre på natten ett tag. Dom bearbetar nämligen det som hänt under dagen. Alla nya intryck. Precis som vi vuxna gör när vi har lite för mycket i vardagen. Inatt sov både jag och Ella dåligt. Fick springa upp med nappen ett antal ggr. Hon låg och vred och vände på sig lika mamma som låg och funderade på en massa som inte alls behöver funderas på mitt i natten haha.

Utomhus!

Ännu en dagis dag avklarad. Lagom till barnen skulle gå ut och leka så fick jag gå hem, eller jag gick till Marangoni och åt lite frukost i min ensamhet. Läste tidning och bara tog det lugnt. Hämtade henne sen vid 11. Lite glad var hon iaf åt att se mig. Det hade gått så bra. Vi hann knappt genom grinden så sov hon i vagnen. Det är jobbigt att gå på dagis. Jobbigare blir det för mamma som ska börja jobba. Hur ska jag orka?! Lyfta tunga grejor hela dagarna. Kommer vara helt slut i början innan jag vant mig.

Dag 2 på dagis!

Jaha då sitter man här och väntar på att hämta hem Ella från dagis. Fanns ingen anledning för mig att stanna kvar då hon inte bryr sig det minsta i mig, så jag fick gå hem redan dag 2. Känns underligt. Men skönt ändå att det går så pass bra. San ligger och snarkar eftersom han jobbar natt denna vecka. Sjuk är han också. Ella är snorig igen. Hoppas det går över fort.

Kattjäveln har tuggat i sladden till mobilladdaren så nu måste jag väl köpa en ny sådan också. Jag som just nu har sååå mycket pengar. Borde veta bättre än att lämna den framme men ibland glömmer man, så är det bara.

Idag ska vi till huset och kika :-) spännande och lite nervöst. Måste komma ihåg att ta lite mått när vi ändå är där.

Mot dagis...

Mitt huvud!

Just nu är det lite för mycket som snurrar runt i mitt huvud. Jag är inte heller så bra på att lägga undan vissa saker för stunden och fokusera på en grej i taget. Får höra det en hel del från min kära sambo och visst det ligger något i det han säger. Puss. Allt kommer över mig på en gång. Jag kan helt plötsligt börja tänka på vårt förråd som måste rensas, sen går jag raskt över till vad Ella behöver ha med sig till dagis, vilka handdukar vi ska ha på toaletten i nya huset...ja sen fortsätter det så där haha. Kan man få be om lite lugn och ro i skallen :-) please!

Dagis!

Så var Ellas första dag på dagis avklarad. Tyckte det gick riktigt bra. Började lite trevande med en blyg Ella men det gick snabbt över. Mycket leksaker att utforska. Gillade mest den spelande bilen. Jag fick en bra känsla när jag kom dit iaf och klumpen i magen försvann. En vurpa blev det i rutschkanan och ett eventuellt blåmärke är att vänta. Imorgon ska vi vara där mellan 09.00 och 11.00. Känner mig lugnare nu. Hoppas det håller i sig.





Uppe med tuppen!

Vaknade före Ella idag. Kunde inte sova. Oro i kroppen. Idag börjar inskolning på dagis. Ska kasta liten i plurret nu sen göra oss redo för att knata iväg.

Loppis!

Då har man även provat på loppis. Trots att det var lite dåligt med folk så lyckades jag sälja för 640 kr iaf :-) alltid något. Det var inte riktigt så pinsamt som jag trodde men någon flitig loppis entusiast kommer jag nog inte att bli. Hade funderingar på att stå och sälja även idag men jag tror jag hoppar över det. Har så mycket att annat som behövs göras här hemma. Men visst hade det vart bra att få bort lite mer stuff. Förmodligen åker det på tippen istället :-(



Trappen!

Vände ryggen till för någon sekund och kunde sedan inte hitta Ella? Såg att katten spanade uppför trappen men där kunde hon väl inte vara...jooo. Klev precis över sista trappsteget och reste sig upp mycket nöjd. I´m on top of the world stod det skrivet i hennes panna :-)

Ögon i nacken till mamma tack!

Härliga Fredag!

Tog farväl av Kanalkyrkan idag haha. Önskar jag kunde fortsätta gå på sången varannan fredag men det blir nog svårt och krångligt att komma ifrån jobbet. Får helt enkelt köra egna sångstunder hemma med San på gitarr och jag på trumma. Ella skakar rumpan.

Åt sen lunch på Monroes. Fredagspizza :-) gott gott.

Ikväll bär det av till Stensätra för en bit mat hos Sans föräldrar. Trevlig Fredag. Tjing!

Befriande!

Fick extra soffan såld igår också. Sen ska en dam komma i helgen och köpa vitrinskåp och köpmandisk. Nu gäller det bara för mig att plocka ur alla grejor vi har där i. Mindre kul. Kanske lika bra att packa ner det i lådor på en gång. Vår lägenhet börjar väl eka snart. Nä riktigt så illa är det inte. Känns befriande att få bort allt gammalt.

Sigridsgården!

Igår var vi på Sigridsgården för sista gången innan Ella börjar på dagis. Hon var något blyg i början men det släppte ganska fort och då blev det fart. Tyckte om sångstunden. Härmade mamma med kundvagnen. Shopping redan nu. Känns tråkigt att inte längre ha möjlighet att gå på öppnaförskolan, kommer sakna det men så är det.



Katthår!

Vad vore livet som kattägare utan en "roller"?!

Våran fina Melodie som bara växer och växer
och hårar där efter :-)


Blocket!

Sålde mina två karmstolar plus litet pelar bord idag på blocket som jag haft på tok för länge. Dom kommer nu kunna ses i entrén på ett Hotell i Hofors :-) tror dom kommer passa jätte bra där. Blev lite tomt på övervåningen här hemma men det gör ingenting. Mer utrymme för Ella att röra sig på. Det går undan nu när hon tar sig fram. Så skönt när hon kan gå och vi inte längre behöver bära henne hela tiden.

Svenska Hollywood Fruar!

Nyss tittat på Svenska Hollywood Fruar. Ingen vacker syn. Anna Anka tyckte att det mesta var äckligt. Jag tycker hon verkar vara en äcklig person...inifrån och ut. Elakare får man leta efter. Dom andra två var inge vidare heller. Ett liv i Hollywood lockar inte!

Valbo!

Fick med mig San till Valbo idag. Tycker det är mycket roligare när han följer med men det tycker inte alltid han :-) jag är väl inte den snabbaste när det gäller att ta sig genom affärer. Jag jobbar på att bli bättre. Handlade en kaffeburk och en teburk i svart på Smaksak. Lunchade på IKEA. Tittade lite efter en ny säng, men det fanns inte så många som vi "båda" skulle kunna tänka oss. Möjligtvis en vit hos Sängjätten. Hittade lite annat smått och gott som får inhandlas vid ett senare tillfälle. DivasBoning hade jätte mycket fint bla handdukar som jag vill ha!

Favorit ställe!

Ellas nya favorit ställe :-) klämmer in sig mellan köksbordet och elementet.


Tråkig Söndag!

Har rensat och kastat en massa papper och tidningar idag. Såå tråkigt men skönt när det är gjort. Måste försöka hålla efter bättre sen hahaa brukar hålla ett tag sen växer högarna igen. San jobbar hela dagen. Borde ut och röra på sig lite sen när Ella vaknat. Solen skiner men hösten är ett faktum...

Fru Nilsson!

Hittade det här fina "ljusbladet" på Fru Nilsson. Kan det passa? Svårt att veta...bäst att vänta.


Kusinerna!

I veckan som gick gjorde vi ett besök till Bro och hälsade på Anna och Julia. Tiden går så fort och Julia börjar redan bli stora tjejen,

Kusinerna Sammalisto/Lundblad :-)

Julia

Less!

Vad är det för fel!? Bilderna i bloggen hamnar inte där jag vill. Hm...

Tippen!

Gjorde en första sväng till tippen idag. Kommer med all säkerhet att bli fler. Var sen på stan och kikade lite. Har på känn att inredningsbutikerna i sandviken fått nya stamkunder. Fast det blir mycket titta och lite shoppa just nu.

Käkade pizza på Jensas. Lyckades sen bli utelåst när San åkte mc. Jag glömmer alltid mina nycklar hemma. Dödade lite tid i Stadsparken. Ella knatade på i gräset. Ville dra vagnen själv. Så söt.       




Vilken lirare!

Vår dator fick helt plötsligt för sig att han inte ville vara med i matchen längre. Vilken lirare...Gråter en skvätt då jag tänker på en del bilder som går förlorade, kopierat det mesta men dom nyaste får vi nog ej igen. Ska tänka på att säkerhetskopiera lite oftare nu. Tillsvidare får vi knappra på lilldatorn.

Nya tider!

Funderar på saker man kan sälja...vill ut med gammalt och in med nytt. Har ett helt förråd med grejor också som INTE fyller någon funktion. Varför samlar man på sig så mycket. Tror att man kommer få användning för det vid ett senare tillfälle men icke. En loppis skulle inte vara så tokigt :-) annars finns ju alltid blocket. Ska sätta ut en soffa och ett gammalt bord + lite annat som jag tycker gjort sitt i mitt liv. Nya tider nu and I like it a lot!

Lyckorus!

Just nu befinner jag mig i ett lyckorus utan dess like. I mitten på November blir vi husägare och det känns helt overkligt. Snurrar i kolan på mig nu. Mycket som måste fixas. Men det kommer bli super bra. Ella får eget rum mitt emot mamma och pappa :-) Kunde bara inte vara lyckligare.

Funderar på inredning...haha...gardiner, badrumsmattor, handdukar, tvålpumpar...ja det mesta. Men vi ska inte handla på oss för mycket innan vi ens kommit in i huset. Brukar bara bli fel då. Minnet sviker ibland och det man tror sig ha sett är inte alltid rätt :-)

Var in på Trivsamt idag bara för att kika runt lite...har även presentkort där jippi...så något måste ju snart inhandlas. Inte kan man ha ett presentkort i byrålådan allt för länge. Hittade jätte fina hissgardiner. Vill ha!


Ella knatar på!

Ella har äntligen börjat knata på egen hand nu. Är fortfarande försiktig men det går framåt. Tidigare ville hon gärna hålla i ett finger som stöd fast hon kunde själv :-) Hoppas hon blivit lite stabilare tills hon börjar på dagis om två veckor. Om inte så blir hon väl det ganska fort där.

    
    
    


Kanaler!

Vår kära hyresvärd Allokton fick helt plötsligt för sig att byta från tele2 till comhem. Vilket bara har ställt till det för oss. Först inga kanaler alls sen alldelens för få kanaler och någon boxer ska inte längre behövas. Nej vi ska skicka tillbaka min bästa vän :-) den inspelningsbara digitalboxern! Vi som spelat in en hel del på den....bla Ellas favorit Nasses STORA film. Har vart så praktiskt att kunna spela in det man vill se istället för att vara låst vid olika tider. Hur ska det nu gå ;-)


Sjuka!

Ella och jag har spenderat hela veckan inomhus pga sjukdom. Började med feber för Ella och några spyor. Jag har åkt på en förkylning med envis hosta. Förkylningen har nu Ella också fått :-( Börjar tänka Svininfluensa men slår fort bort tanken. Uscha vad otäckt.

30 år x 4!

Förra Lördagen bjöd 4 brudar på 30 års partaj i "Gula Villan" vid Strandbaden i Årsunda. Kanon fint ställe vid vattnet som jag knappt visste fanns. Inte ofta jag besöker Årsunda iof. Gick en tipsrunda som handlade om Malin, Marie, Maria och A-C. Grämer mig fortfarande över några frågor som jag långt bort i bakhuvudet borde ha vetat haha. Efter det fick vi jätte god mat. Kvällen fortsatte sedan i Heinekens tecken, blev några stycken. Åkte hem vid ett tiden. Ella sov hos Farmor och Farfar vilket gick alldelens utmärkt.

             Några bilder från kvällen...
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     
     
     
     
    

RSS 2.0