Berry!

Lite mer Nova Star till E. Älskar färgen! Berry...



Förutsägbart!

Igår spenderade vi hela dagen hos Lisen och Tobias. Tobias fick stå ut med 4 tjejer :-) Hann med både lunch och em fika. Skön lördag utan krav och måsten. Till kvällen blev det Melodifestivalen. Vem orkar egentligen rösta på Lasse Stefanz? Och Linda Bengtzing? Såg ut som att hon lånat klänning av Lena Ph och det lät typ som det alltid brukar göra när hon tar ton. Förutsägbart! Typiskt Sverige! Men smaken är väl som baken...Jag gillade Melody Club...med det var jag visst ensam om.

Nova tog en behövlig powernap i Hagaström


Posta brev!

Det mest osannolika hände mig förra veckan när jag skulle posta ett brev! Sprang in på ICA och köpte frimärken först...sen ut till postlådan och smacka på dem innan jag kastade ner brevet. Bara det att jag i all hast inte såg att frimärkena inte fäste riktigt på den något glatta ytan på kuvertet så när jag precis släpper taget om det ser jag att frimärkena sitter kvar på postlådan....hahaa tänker ni men FAN det var inte alls kul! Så jävla less blev jag. Ännu värre blev det när en tant bakom mig var snabb med sina kommentarer...som om jag inte själv kunde se vad som just hänt. Tömning av brevlådan skulle ske om tre timmar...då jag dessutom var upptagen på annat håll. San fick steppa in och hjälpa mig genom att ringa posten och förklara situationen. Eftersom jag var på tok för feg för det :-) Snälla damen hjälpte oss att leta på brevet och satte på två nya frimärken. Det kallar jag service. Tusen tack. Nu är man skyldig posten 12kr!



Ofokuserat!

Nyss hemkommen från föräldragruppen...lite ofokuserat och rörigt denna gång. Två grupper ihopslagna. Något lång film. Trötta barn...trötta mammor :-)

Det går segt!

Det går en aningen segt på tradera. Börjat sälja lite smått. Rullar pengar ut måste pengar rulla in också. Svårt att veta vad som säljer. Vad folk vill ha. Väldigt oförutsägbart! Sen vill ju jag spara det finaste efter E till N. Samt att jag alltid lyckas hitta affektionsvärde i små som stora ting :-( men vad ska man med allt till? Blir bara liggande och samla damm iaf. På tal om damm så blev det en städ dag idag. Fruktansvärt tråkigt att dammsuga. Lider mig igenom varje rum samtidigt som jag räknar ned hur mycket som är kvar. Både jag och katten tycks göra oss av med vinterpälsen. Allergisk mot hår!

Unstoppable!

Helt ok - ta det lugnt i soffan film - möjligtvis en söndag. Plötsligt kan ett tåg se väldigt skräckinjagande ut.



Avsnitt 7!

Tok skrattar åt Solsidan avsnitt 7. Känner tyvärr igen mig en hel del i Annas problem som småbarnsförälder. Hon besöker öppnaförskolan. Pinsamt ändå hur vi faktiskt jämför våra barn...vem som kan vad och hur otroligt tiiidiga dom är med allt...lr inte. E var ganska sen med att sitta, krypa och gå. Vilket är helt skit i samma nu. Men visst oroade jag mig lite just då. Dock kunde jag skryta om hennes goda sömn haha.



Måste bara älska den serien!

Super nöjd!

Idag fick vi det första efterlängtade paketet med Nova Star kläder till Ella. Super nöjd! Klädtokig mamma som jag är...alla har vi olika intressen :-)




Smakportioner!

Då har vi börjat med smakportioner till Nova. Majs och potatis. E tyckte det var mycket spännande och ville hjälpa till. Det gick helt ok. Tror hon faktiskt svalde lite. Gapade likt en fågelunge.

E väntar ivrigt

Mat dags




Biltvätt!

Någon kom på den briljanta idén att vi skulle tvätta bilen i fredags :-) själv höll jag mig på avstånd.





Byggare E!

Var en sväng till jobbet idag och hälsade på www.strd.se . Att det ska vara så svårt att ta sig dit lite oftare. Tänker varje gång jag åker därifrån att nu ska det inte dröja så länge tills nästa gång men sen springer tiden iväg ändå. Mycket nytt folk där. Efter det hämtade jag E på dagis som absolut INTE hade någon lust att följa med mamma hem. Hon hade fullt upp med att bygga. Genus tänkande på dagis. Pojkar och flickor ska behandlas lika. Idag lekte flickorna med verktyg och pojkarna med dockor. Sen skulle dom byta men det ville inte alls flickorna :-) Själv tyckte jag nog om att leka med det mesta när jag var liten...favoriter var Lego, Bilar och Barbie om jag inte minns fel. Gäller att ha tålamod när man hämtar. Brusar man upp blir det bara värre. Så det tog väl en sådär 40-45 min innan vi var hemma. Kan kännas mycket långt ibland.

Byggare E!



Hjärta!

Idag kom E hem från dagis med detta fina hjärta till mamma. Fånigt glad man kan bli :-)


-24 grader!

Babyrytmik med Nova idag. Ville inte ut i denna kyla. Tänk om man kunde förflytta sig med en fingerknäppning. Vore något det. Vi var en tapper liten skara där.

Leker med maraccas

Tittar på det fina röda skynket med guldprickarna...

...som fladdrar ovanför


Beställning!

Gjort min första beställning från Nova Stars vår/sommar kollektion. Helt galet svårt att bestämma sig för vad?! Finns så mycket fint. Även svårt att bestämma strl när E ligger något på gränsen. Hoppas det blir bra. Väntar med spänning nu. Önskar jag hade lite mer pengar i plånboken bara :-) då skulle jag gått bananas. Handlat ALLT!

Present tips!

Sångpåsen! Fin påse som innehåller sex olika figurer: Buss, Ekorre, Stjärna, Lamm, Spindel och en Katt. 
Barnet stoppar ner handen i påsen och försöker komma på en sång som handlar om just den figuren.
Säkert enkel att fixa till själv också om man är lite händig och har tid och lust till det.
Perfekt present tycker jag. Så söt!



Mina tjejer!


Charlys!

Haft en jätte bra Alla ♥ Dag med mina käraste. Vid 5 tiden åt vi mat på Charlys. Stoppade i mig så mycket mer än vad jag behöver. Går inte att sluta när det är så gott. Åt entrecote med pressad potatis och kantarellsås + vitlöksbröd. Ella ville absolut ha hamburgare så då fick hon det. Till efterrätt delade gottegrisarna E + M på godaste chokladkakan i stan! Vilket ledde till att E fick något av en sockerchock som sen resulterade i att hon sjöng hela vägen hem i bilen. Kidsen skötte sig exemplariskt :-) nästan inget gnäll.

Chokladkaka!

Ella fick present dagen till ära...vad kan detta vara?

Nalle och klocka från Guldfynd...hon gillar sånt krims krams :-)




Alla Hjärtans Dag!

Önskar er en fin Alla ♥ Dag! Ge något istället för att bara fundera på vad DU ska få och OM du ska få något. Det behöver inte kosta en massa. En kram kommer du långt med.




Glasögon!

Min syn sviker mig. Ser bara sämre och sämre på långt håll. Min tillvaro blir suddigare och suddigare. Vet att jag borde använda mina glasögon SÅ KLART men jag trivs inte med dem. Hmm. Ångrar fortfarande att jag inte valde ett par andra. Tror inte att det direkt skulle ändra min motvilja att ha glasögon. Dom är i vägen. Men jag tänker varje gång jag sätter på mig dem att jag skulle köpt dom andra jag funderade på. Ibland blir det helt enkelt fel, man väljer FEL! Extra tråkigt när det är något dyrt. Skyller lite på min omgivning som tyckte si och så...men vet någonstans i bakhuvudet att jag av egen fri vilja valde just FEL. Jag lyssnade på alla andra än mig själv så nu får jag dras med dom här brillorna. Tror nästan att det börjar bli dags för nya glas också med tanke på hur dåligt jag ser. Ibland kan det vara bra att inte se så noga heller. Finns mycket man vill blunda för. Dammtussarna i hörnen tex eller smulorna på bordet.



Piccolo Mondo!

Slapp söndag här hemma idag. Många i vår närhet som är sjuka nu så det vill vi inte dra på oss, om vi inte redan gjort det. Kanske ligger och väntar på att få bryta ut :-( hoppas INTE! Orkade i väg till Piccolo Mondo i Örta och åt. Mitt nya favorit ställe när det gäller pizza. Riktigt goda. Vet inte vad det är...kanske tomatsåsen. Inte världens finaste ställe men vad gör det när smaken är toppen.

Capricciosa

Ella väntar på kebab

Nova ♥


Lyckad mat!

Lagade mat och tittade på Melodifestivalen igår. Lyckades bra med fläskfilén och potatisgratängen + lite paprika och färska champinjoner. Köttet blev näst intill perfekt :-)
Tyckte det var rätt låtar som gick vidare till finalen men Christian Walz kunde hamnat i andra chansen enligt mig.




Varför?!

Varför handlar allt jämt om vad alla andra vill...inte vad JAG vill?! Känns så just nu iaf...Hm...

Alkohol i hemmet!

Idag handlade det om alkoholvanor i hemmet på föräldragruppen. Eftersom vi så sällan festar till nu för tiden så har man inte tänkt så mycket på det. Själv var det länge sedan jag drack någon större mängd alkohol och skulle aldrig komma på tanken att bli full inför Ella och Nova. Frågan är väl vart gränsen går. Nya studier visar iaf att man INTE ska bjuda sina barn på alkohol i hemmet i tron om att dom sen ska dricka mindre för att det inte blir så tabubelagt. Det är bättre för barnen att ha i åtanke att mamma och pappa inte accepterar att dom dricker. Detta kan få dem att tänka till och om möjligt iaf dricka mindre. Nu kanske det inte funkar för alla men visst kan det ligga något i det. Tur att vi inte är där än på ett tag. Fast Ella är ju inne i en SKÅL period :-( ska skåla med allt och alla. Vet inte vart hon fått det ifrån. Vi är oskyldiga. Antar att det bara är en av alla dessa faser som snart går över.
Nu vart jag nästan lite törstig...

Lättroad!

Roar mig med appen SoundHound :-) Visar vilken låt du sjunger/nynnar på. Hittade till och med rätt när jag sjöng en gammal New Kids On The Block låt (vet inte vart den kom ifrån). Skoj iaf och "bra" att ha om man som jag brukar dyka på någon trudelutt man bara måste veta vad är bums!



Viktigt och riktigt!

Med barn nummer ett gör man allt enligt boken lr enligt vad man hört någon rekommendera. Med barn nummer två är allt inte så viktigt och riktigt. Då gör man lite som man själv vill och känner. Dock kan jag ibland ha lite dåligt samvete inför Nova när allt inte görs "perfekt". Ligger så mycket fokus på första barnet som nr två aldrig får uppleva. De är naturligtvis inte så illa att jag tror hon tar skada av det men det är som sagt dom små sakerna som i slutändan har betydelse. Det ska man inte glömma. Något jag lyckas bättre med denna gång är att njuta mer av själva bebis tiden. Alla som predikade om hur fort tiden går och hur fort dom blir stor hade faktiskt rätt. Så det försöker jag tänka på nu. Fånga ögonblicket ;-) när jag inte stressar hit och dit. Borde inte behöva stressa...jag har ju all tid i världen egentligen. Gäller bara att fördela den rätt.

Systrarna Sammalisto ♥




Så här lika varandra var INTE jag och mina systrar när vi var små...vi är inte så lika nu heller :-) lr?!


Sorglig garderob!

Well well...då var presentkorten helt slut. Försökt att dra ut på dem så länge som möjligt. Roligt att handla lite då och då. Hittade ingen jacka. Den blå var inte alls fin och den svarta kappan hade dom inte fått in än. Vet inte vad jag har för fantasi men jag lyckades komma hem med fyra svarta tröjor och ett par svarta byxor (som vanligt). Jag trivs bäst i svart så är det bara. Sämst på mode iaf när det gäller mig själv. Fick hjälp av en mycket trevlig expedit på Vero Moda. Ibland kan det vara lite jobbigt men just idag var det kanon! Brukar ha så svårt att hitta byxor men hon plockade fram åt mig och sprang hit och dit. Praktiskt när man har vagn med liten Nova i. Blev något fint till henne också. Svårt att låta bli.

När jag kom hem från Valbo satte jag igång med en mycket nödvändig sak...städade garderoben. Gjorde plats för lite nytt och insåg ganska snabbt att min garderob är för sorglig. Inte mycket man vill ha på sig där men jag försöker ändra på det nu :-) genom att fylla den med begravningskläder typ haha.

Svarta tröjhögen från H&M

Snygg dragkedja på byxorna från Vero Moda

Till Novis från Lindex

Dregglisar från KappAhl


Tänkvärt!


Jackor!

Funderar på en tur till Valbo imorgon. Skulle vilja prova dom här två jackorna på Lindex. Tycker dom ser fina ut.




Babyrytmik!

Vad är det för fel på mig som inte kan komma i tid någonstans??? Kommer alltid sist med andan i halsen. Mycket onödigt Marie. Skärpning! Men tro mig jag försöker. Idag skyller jag på San iaf som lämnade Ella på dagis utan napp så då blev jag tvungen att åka dit med den för att inte orsaka katastrof vid tuppluren efter lunchen. Naturligtvis ingick inte det i mina planer så då sprack tids schemat direkt. Hann ganska precis till babyrytmiken kl 10.00. Nova såg ut att tycka om det. Roligt med något som inriktar sig mer till en bebis. Gäller bara att kunna släppa loss lite själv också vilket inte alltid är så lätt. Man känner sig en aningen stel. Och kanske något töntig :-) men det skiter jag i. Använde både maraccas och badboll.

Så här trött blev vi efteråt

Stannade en stund på öppna så Nova fick sova och jag fick äta en sen frukost.

Nova 4 Månader!

Nova 4 Månader idag!

Vikt: 6260 g
Längd: 63,5 cm
Kan vända sig från rygg till mage ibland när det passar. "Pratar" och skrattar en massa.



Elorgel!

Mamma hittade på min gamla "elorgel" hemma hos dem. Jag minns den tydligt eller jag trodde den var brun men den var blå haha och kanske den lät lite bättre förr än den gör nu. Men Ella spelar gärna och den ser näst intill ny ut.
Jag tyckte mycket om den.



Glad!

Kan inte sluta le....för att jag såg något idag som jag inte sett på väldigt väldigt länge och det gör mig så glad. Håller alla tummar och tår som går.



Melodifestivalen!

Då var Melodifestivalen igång igen och Ella fick en klar favorit i första deltävlingen. Nämligen Swingfly :-) så vi lyfte naturligtvis på telefonen och bidrog till att dem gick direkt till finalen.

Vem kan säga nej till Bom chicka bom chicka bom bom bom????

Populärt ställe!

Populärt ställe öppna förskola vid Smassens. Vilket jag kan förstå. Näst intill omöjligt att få parkering. Parkerade mycket tokigt och var tvungen att ta pytte små steg hela långa vägen till ingången för att inte ramla . Ella ramlade tre gånger. Vill ni ha lugn och ro åk INTE dit en fredag fm. Men det var trevligt iaf. Fick träffa Rosie och William som jag inte sett på jätte länge. Ella fick vara med på sångstund och leka en massa.

I väntan på att mamma och Nova ska bli klara tittar Ella på Playhouse Disney.



Torris!

Nova är så torr i ansiktet. Har provat en massa olika salvor. Nu senast fick vi tips om att Miniderm skulle vara bra. Så nu kör vi med den ett tag. Innan dess var det Repair. Kryllar av salvor här hemma i skåpen. Sen har hon en förmåga att riva sig i ansiktet också. Ser ut som att hon hamnat i slagsmål med katten nästan. Men så är inte fallet.



Novis!

Kärt barn har många namn. Vi kallar henne Novis. Men bara ibland för att Ella blir arg och säger att hon heter NOVA! Vet inte riktigt varför man envisas med dessa konstiga smeknamn...dom dyker upp och stannar sen lätt kvar :-)



Solsidan!

Tjuvkikat på nästa avsnitt av Solsidan. Bästa hittills denna säsong tycker jag. Skrattade massor. Men nu har jag inget att se framemot på söndag :-( lite tråkigt. Får skylla mig själv när jag måste gå händelserna i förväg.


Våga Vara!

Vill tipsa om min vän Marie´s hemsida www.vagavara.com. Har själv gått en mindfulness kurs för henne som gav många tankar och framför allt inspiration till att leva mer här och nu. Ta chansen ni också!




Stressig dag!

Vilken rolig men stressig dag. Kanske jag som är något av en tidsoptimist också. Borde ha lärt mig vid det här laget att ta sig till punkt A till B och sen till C och hem igen kan ta tid med två små barn. Men allt ordnade sig tillslut. Tok städade på fm. Ella fick träffa sina efterlängtade vänner på dagis och sen var vi hem till Malin och Wilmer och fick där träffa Lisen, Tobias och Marie. Länge sedan vi sågs igen och som vanligt kändes det som att tiden sprang ifrån oss. Efter lite fika där så ilade vi hem för att ta emot besök från Sans mamma och två av hennes systrar. Fick jätte fina kläder till Nova och två böcker till Ella. Tackar!

Detta fick vi bland annat
Kommer passa Nova perfekt :-)


Dregglisar!

Beställt dregglisar till Nova som nu är klara från alskadehjartegryn.blogspot.com Så här fina blev dem. Hoppas på snabb leverans :-)




RSS 2.0