Dåligt väder!

Vaknade igår till dåligt väder?! Vet inte varför jag blir förvånad...inbillar mig att det ska vara sol varje dag nu men icke. Hade planer på att åka till lekparken i Högbo men det får bli en annan dag. Vi höll oss inne istället. Badade Ella och fixade lite här hemma.

På em kom ändå den där efterlängtade solen fram och Ella och jag träffade mamma på stan vid halv 4. Hon behövde lite smakråd av kläder. Tycker om våra träffar på stan. Fikade lite onyttigt också. Ella fick en jätte fin rosa klänning och tights. Då är hennes kläder fixade inför dopet vi ska på nästa lördag. Bara jag kvar då.

På kvällen kom Sans mamma och pappa hit och vi käkade Thaimat. Mycket gott.

Flipsyde-When It Was Good!

     

Här vill jag vara!

Just nu känns allt så himla bra. Våren är något speciellt. Förväntningarna inför sommaren ligger i luften. Kläder kastas av till höger och vänster. Förra året vid denna tid var jag höggravid. Första våren med Ella alltså.

Precis här vill jag vara! Härlig känsla när lyckan är total. Älskar världens bästa San och Ella.   / Marie

Sprattelunge!

Svårt det där att veta hur man ska klä dom små liven. Det är ju jätte varmt ute men ändå lite blåsigt ibland och ingen riktig sommarvärme än då det fortfarande är vår. Mössa kör jag med ett tag till trots att det är 20 grader varmt haha. San tycker att vi kanske kan hoppa över den ibland men jag envisas. Vantarna har jag börjat ta av :-) framsteg.

Idag har vi vart på öppnaförskolan ett tag sedan blev det en sväng på stan med Anna & Isac och Johanna & Joline. Sen köpte jag en glass och gick med Ella till lekparken i stadsparken. Efter en stunds väntan på gungan blev det äntligen Ellas tur. Hon tyckte det var jätte skoj. Blev nästan lite väl ivrig där ett tag. Sprattelunge. 

          

Ella 11 Månader!

Idag på sin 11 månaders dag började Ella plötsligt klappa händerna. Roligt att lära sig nya grejor. Roar både sig själv och mamma. Pappa fick uppvisning när han kom hem från jobbet...

    
            Tycker om lite udda leksaker...Hm...


Vårstädning!

Äntligen klar med städningen. Fixat och donat från kl 08.00 i morse. Bäst att passa på när man väl får lust, händer inte så ofta. Inte storstädning iaf. Har farit fram som en orkan i lägenheten så nu är jag helt slut. Fint blev det. Luktar så gott när man torkat golv och vädrat riktigt. Måste städas noggrannare och oftare nu när vi har en vilde som far runt på golven. Torkade utemöbler och sopade på loftgången också. Tog en shoppingtur på stan efter det. Kände för lite förnyelse här hemma...
            Köpte 2 krukor från Trivsamt...
           
           Handdukar och tvålar från Trivsamt...
          
          
            
         Dynor från nyöppnade Hemtex 2 st för 99 kr...
          
                       Blommor...
           
           
Ibland får man göra det bästa av det man har. Vår loftgång är inte skit spännande men betydligt trevligare nu än tidigare.

Solig Lördag!

Lördagskvällen spenderade jag och Ella hemma hos Sofie och Kim. San var nämligen ut med jobbet. Vi åt pizza och tittade på Robinson. Vart lite sugen på öl där när det var som varmast ute. Gick över när solen försvann haha. Ella var nyfiken på vad kusin Kim hade för sig så hon följde efter honom hela tiden. Slocknade i min famn vid niotiden. Åkte hem vid tolv. Det tråkiga med att åka bort är att man tillslut måste ta sig hem också. Inte skoj när man är lite seg och har sjunkit långt ner i soffan. En trevlig kväll hade vi iaf.

Uppsala!

Igår tog vi en tur till Uppsala. Var bla på Babyland och köpte ny lättare vagn till Ella. Dom hade jätte mycket olika sulkyvagnar att välja på. Hade spanat in en Baby Jogger City Mini på nätet innan. Så en svart sådan blev det. Långt ifrån den prisklass vi från början tänkt oss men nu fastnade vi båda för den. Mycket bra funktioner, super lätt att fälla ihop med en hand, sufflett som skyddar bra mot solen, lättkörd, fullt liggläge, snygg m.m Minus till varukorgen som är lite liten men man kan inte få allt här i livet. Deltog i en tävling där vi kan vinna tillbaka pengarna vi lade ut för vagnen, jag tror stenhårt på vinst :-) San fick till en bra slogan så dom hör nog av sig snart haha. Köpte en resesäng på Coop för endast 299 kr, som hittat. Kan vara bra att ha i sommar om vi ska ut och resa.

         

På kvällen blev det premiärgrillning hos Nino och Monika. Trevligt som vanligt. Men vi var lite sega efter en lång dag med shopping. Ella fick låna Emilios vagga, så hon sov ganska bra borta för en gångs skull. Det var precis så att hon fick plats.

Första besök!

I Torsdags fick vi träffa Julia för första gången. Hon låg ute i vagnen och sov när vi kom dit. Ser så fridfullt ut när dom ligger nedbäddade så där. Lugnet före stormen kanske man kan säga :-) men inte tycker man längre att små bebisar gör så mycket väsen av sig då man har Ellas skrik att jämföra med. Hon kan få till riktiga tjut. Ville inte störa dom nyblivna föräldrarna för länge men tiden flyger lätt iväg. 

                    Julia 5 dagar gammal
    
    
    

Barnvagnskaravan!

Promenad runt sjön i Högbo 10.00. 5 mammor och en pappa. Bättre väder kunde vi inte önskat. Fika i solen efteråt. Alla barnen på gott humör.


Ny kofta!

Letat en vit kofta till Ella och idag hittade jag denna söta på Lindex som direkt inhandlades. Bra att ha, passar till allt...

    

Biblioteket!

Gick till Biblioteket idag vid tiotiden för att favorit Barbro hade barnrytmik där. Mycket folk dock och Ella blev lite blyg först. Kröp längre och längre upp i min famn. Inte lika fart på henne som det brukar vara.

Efter det tog vi en promenad. Skönt ute fast solen lyste med sin frånvaro...


Ellas kusin Julia!

   Född: 2009-04-19 Tid: 9.55 Vikt: 2874 kg Längd: 51 cm 

                     Vilken liten sötnos!
     

me&i

Fick paketet från me&i idag. Fick lite ångest när jag såg fakturan men det var ju ingen surprise direkt. Tyckte jätte mycket om den cerisa klänningen med blommorna på. Tur att jag tog 74/80...dom var verkligen stora i storlekarna. Kommer hon kunna ha länge. Grodklänningen var också fin.
  
   

Tisdag!

Vi var på Öppnaförskolan idag från 10.30-13.00. Mycket nya mammor där som jag inte sett tidigare. Lite yngre barn också. Ella blir så stor i jämförelse. Snart är det dags att byta grupp.

Fick mms från Anna på vägen dit. Foto på Julia. Jätte söt liten tjej. Längtar efter att få träffa henne men vi tänkte vänta tills dom får komma hem. Ringde iaf och pratade lite med Anna igår och allt hade gått bra. Skönt att höra.

Gick sedan på en extra lååång promenad. Blåsigt och jäkligt. Varmare väder tack...

Försöker bättra mig med motion och mat men det känns bara så tråkigt...


Julia är här!

Grattis Anna och Jocke till eran lilla tös Julia. Äntligen är väntan över och Ella har fått en liten kusin att leka med så småningom. Dessutom en flicka. Kan behövas bland alla dessa pojkar som föds :-)

Vinka!

Ella vinkade för första gången igår :-) tänk vad lite som krävs för att göra en glad ibland...
       

Blåsväder!

Börjar bli lite smått tjatigt att ta en tur på stan nästan varje dag. Blir lätt så när man bara behöver ta några steg så är man där. Kan inte säga att Sandviken har något överflöd med butiker heller så det blir mest samsamma. Var iaf in på Trivsamt idag och köpte en ny filt att ha i vagnen. Mjuk och skön, ganska tunn och lagom stor. Gillar den ljusrosa färgen.

                  Rosa-Gripsholm/Furutorp...
               
       Vill även ha denna kudde och pläd/överkast...
   
                      www.gripsholm.se

Ja det är som vanligt mycket man vill ha. Gick sedan en mindre promenad efter kanalen, tyckte det blåste så kallt att jag bara ville gå hem. Köpte med en kycklingbaguette från Marangoni, inte helt fel. Vart så himla seg när jag klev innanför dörren. Ella lekte med sitt tåg ett tag, sedan hittade hon på gitarren till guitar hero så den satt hon och pillade på säkert i en halvtimme haha lättroad liten dam. Själv har jag tittat på The City och ätit godis. Dags att vakna till liv nu och få något gjort här hemma. Ella sover så det är bäst att passa på tjing...
   
       




Solo!

Steg upp 07.30. Solen skiner men enligt SMHI kan man inte räkna med mer än 6 grader + idag. Aja det får väl gå ändå. Ella och jag är solo då San jobbar. Utan bil är vi också. Får se vad vi hittar på. Lutar åt en promenad iaf. Men först ska jag äta frukost, läsa mamatidningen och bada lilla fröken. 

                 


Wilmer!

Igår var vi och hälsade på Malin, Henrik och Wilmer som hunnit bli en hel månad nu :-) så söt liten kille. Mycket hår på huvudet. Tänk så små dom är i början. Bara äta, sova och fylla blöjan som gäller. Kan ligga på soffan inbäddad i filtar och mysa utan problem. Men vips så är den tiden förbi...

Vi sänkte Ellas säng nu i veckan. Har inte behövts tidigare men nu var det dags. Oj vad långt ned hon hamnade. Kort som jag är blir det nästan till att hänga på kanten haha. Trodde först det skulle bli grin när det var sovdags men det gick bra. Hon märkte ingen skillnad. Mest jag då som vanligt...

Mio & IKEA!

Vi var till valbo igår. Gjorde först ett stopp på Mio. Och jisses vad mycket fint det fanns. Där kan man gå och drömma sig bort ett tag. Ella uppskattade lånevagnen. Har funderingar på att göra om Ellas rum igen, då det inte är aktuellt med någon flytt för oss än. Gäller bara att komma igång. Har lite saker vi skulle behöva sälja bla. Måste hitta orken och motivationen. Vore inte så dumt om man kunde knäppa med fingrarna och allt var klart...

      

Åt lax på IKEA. Otippat. Köpte tre stycken rosa förvaringslådor med lock till Ellas leksaker. Väl hemma igen fylldes dom till max på en gång. Hur kan det bli så mycket grejor???

Tisdag!

Trots att väderprognosen visade mulet så var det soligt och fint ute. Kom i väg tidigt till öppnaförskolan. Redan 10.15 var vi där. Allt går så mycket lättare när solen skiner. Fick hålla mer koll på Ella nu. Kryper hit och dit och försöker resa sig mot allt. Så duktig. Åt kräftsoppa och bröd.

     

Tog sedan en promenad till jobbet och hälsade på. Synd att vägen dit är sååå tråkig att gå. Bara uppåt uppåt hela tiden. Känns i benen. Kan jag iof behöva. Meddelade när det är dags för mig att komma tillbaka. 5:e Oktober smäller det. Långt dit än så länge. Men jag vet hur veckorna springer iväg. Strömberg here I come...


Kaos!

Så här ser det ut hemma hos oss mest hela tiden, Ella går lös på tidningshögen. Kanske dags att avskaffa den. Varför spara på en massa tidningar som man ändå inte kommer läsa igen...

    

Annandagpåsk!

Skulle nästan kunna kalla oss snyltare men näää. Vi har generösa vänner och familjer som bjudit oss på mat hela helgen :-) Idag åt vi i Stensätra hos Ellas farmor och farfar. Påskpresent blev det även här. Kläder och en liten bok. Nu får vi återgå till att själva stå för maten haha...


Påskdagen!

Mer påskmat...denna gång hos mamma och pappa i Kungsgården. Åt och åt så att jag såg lite smått gravid ut efteråt. Påskhelgen har inte vart snäll mot min figur. Svårt att hålla igen en helg som denna när god mat och godis står i centrum. Spelade Alias igen, det blev vinst för mig och San :-) Anna och Jocke bjöd på hårt motstånd. Ella fick en kvittrande kyckling och påskägg med kläder i av mormor och morfar. En liten vurpa lyckades hon också med under eftermiddagen. Ögon i nacken tack...
            
                          Påskfin...
     
    
                   Ella och Pappa...
    
                    Öppnar påskägg...
     
                  Ella och mamma...
    
           
                 


Påskafton!

Härlig Påskafton med strålande sol. Bästa vårdagen hittils. Vi tog en promenad på fm. Sen åkte jag och Ella till Kungsgården för att tvätta bilen. Passade även på att få i mig lite mat :-) Mamma agerade barnvakt när jag gav mig på monstret. Att tvätta en svart bil är ingen dans på rosor. Ett rent helvete skulle jag vilja säga. Dessutom en kombi. Gnodde som en gnu. Tvungen att tvätta den två gånger. Gjorde rent invändigt också. Dammsög till och med. Så nu är den extra fin. Tänkte nästan ta taxi hem för att jag inte ville smutsa ned pärlan haha. 

   

       * San vann biljardtävlingen på Steel Town *


Långfredag!

Långfredag och vi blev bjudna på Påskmat hos familjen Jonsson/Tollbrant. Monika hade fixat och donat jätte god mat. Spelade Alias...vi tjejer fick se oss slagna på mållinjen. Vet inte hur det gick till? Hatar att förlora :-( Loooser!

                     Ella och Emilio...
     
     
    

GLAD PÅSK!

        Glad Påsk Önskar Marie San och Ella
  

Tisdag & Onsdag!

Tisdag: 

15.00 Mamma kom in till Sandviken så jag och Ella följde med henne på stan. Hon handlade jätte fina gardiner och kuddar på Trivsamt. Fikade en sväng i gallerian (äppelpaj m. vaniljsås) innan det var dags för henne att ta bussen hem.

18.00 Var på Me&I Party ute i Boänge. Tror vi var närmare 18 st. Fullt hus. Första gången för mig. Fanns massor med fint. Fick sådan beslutsångest. När priserna är så höga gäller det att tänka till lite. Redan vid tre plagg hade jag överstigit 700 kr. Köpte tillslut det Ella mest av allt behöver till sommaren och det är klänningar. Så det blev två stycken. Otroligt fina färger på allt. Gillar när man kan matcha hit och dit. Hade i förväg kikat lite på deras hemsida, tyckte kläderna var mycket finare i verkligheten. Men priset springer som sagt lätt i väg. Det jag betalade för två klänningar skulle jag förmodligen få 4-5 klänningar för på Lindex eller H&M. Ingen idé att fundera så mycket på det nu haha.

Onsdag:

12.30 Ella och jag åkte hem till syster Anna i Bro. Fick jätte god smörgås. Pratade en massa och Anna visade hur fint dom fixat inför bebisen som komma skall. Inte långt kvar nu.

           Ella nyfiken på Skidoo...
  

Full rulle!

Hann med en hel del idag trots att det inte verkade så från början. Vi var ut på promenad. Spanade lite på olika dagis. Lägen och sånt. Vart inge klokare för det men men. Stannade till för att äta. Ella provade att gunga för första gången på lekparken i stadsparken. Gick en sväng på stan. Köpte ny mössa till Ella då den hon har bara trillar ner i ögonen på henne.

Hade sån tur att jag stötte på Marie, Malin och Wilmer :-) Fick se en nerbäddad liten krabat i vagnen. Jätte söt. Ville inte stoppa in huvudet för långt bara då jag fortfarande är lite snorig. Borde inte smitta mer men man vet aldrig. Tog en fika med dem på Hansens. Satt ute, jätte skönt. Måste hälsa på dem så fort vi är helt friska. Vill se mer. Inte så tokigt att bo på stan ibland ändå...

Kom hem och möttes av en San i städartagen. Inte så sugen på det jag...dammade lite och lekte med Ella istället. San dammsög och torkade golven. Skönt... då var det gjort.

     
   
     


Crawings!

Jag har blivit helt galet förtjust i Kinder Maxi. Kan inte sätta min fot inne på ICA Maxi utan att köpa 4 st för 10 kr .
  
             

Trodde Kinder var choklad från Tyskland men fick lära mig av programmet "Vem vet mest" att det kommer från Italien??? Fel fel fel svarade även den som fick frågan.

Full fart här hemma!

Här hemma är det nu för tiden full fart från kl 07.00. Ella börjar få upp farten på krypningen. Får mamma lite motion också.

Katten är ganska utsatt. Hon kryper efter Melodie hela tiden och vill känna och klämma men vår katt är inte så kärvänlig. Så hon försöker hålla sig undan. Ser lite smått besvärad ut haha.

Gitarren är något av en favorit som hon bara inte kan låta bli. Ska fram till den heeela tiden och knäppa lite på strängarna. Hm...

Undrar hur många ggr jag redan sagt ajaj och nej nej nu...

  
  

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

                          Lördag!
                      * Barnens Hus
                   * Mat i Kungsgården
           * Något sen pizza hos Monkan och Nino

Henok Achido feat Sophia Somajo-Pusher


Nya kronan!

Blev lite förvånad igår när jag handlade och fick den nya kronan. Något jag missat helt. Trodde först att det smygit med någon felaktig peng men så var det icke. Kronan ska uppmärksamma att det var 200 år sedan Finland separerades från Sverige. Formgivaren Annie Winblad Jakubowski har gjort motivet som symboliserar havet som förbinder Sverige och Finland. Runt myntets kant löper ett citat "Den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet", hämtat ur Anton Rosells bok "Studentbesöket i Finland". 
 
      
Riksbanken vill alltså ta tillfället i akt och utbilda oss lite. Motivet får stor spridning och blir känt hos allmänheten. Händelser av nationell betydelse ska från och med 2009 uppmärksammas på mynten.


Solig dag!

Började gårdagen med barnrytmik på kanalkyrkan kl 10.00. Monika och Emilio följde också med. Matade kidsen på öppnaförskolan innan vi tog oss en sväng på stan. "Stor" marknad i lilla Sandviken med karuseller och stånd. Solen bidrog till att det var ganska mycket folk ute för en gångs skull. Annars brukar det vara dött. Alla börjar väl krypa ur sina skal nu när våren är här. Svårt att veta hur mycket man ska ha i vagnen en sådan varm dag. Tror det blev lite för mycket ändå. Vill bara inte att hon ska bli sjuk igen.

Käkade på Aldos. Åt varma mackor med skinka och ost. Monika åt pastasallad med kräftstjärtar...min obeslutsamhet när det gäller mat ledde till att jag satt och sneglade på Monikas sallad. Såg såå gott ut. Får bli en annan gång. Hoppas på fler sådana här dagar nu...

Kanye West-808´s and Heartbreaks!

Bäst just nu!

Flytt!

Hade ingen lust att sitta inne hela dagen igår när det var så fint väder så jag trotsade min förkylning och var med och hjälpte Viktor att flytta. Kanske inte det bästa sättet att bli frisk på. Springa upp och ner i trappor men jag börjar känna mig lite bättre så det fick gå ändå. Ella blev så trött och somnade mitt i allt.

Efter det åkte jag till ICA Maxi och handlade lite som vi glömde igår. Det inte är så bra för mig att åka själv och handla. Då kommer jag bara hem med en massa onödigt som jag från början inte alls skulle ha. Godis, tidningar, ny pipmugg åt Ella. Ja lite smått och gott som inte behövs och bara leder till att jag står som ett frågetecken sedan i kassan.

         Ella spanar in farbrors lägenhet...
  


Ella 10 Månader!

Det händer mycket nu. Ella har haft en lite egen krypstil. Hasat sig fram. Men igår började hon krypa på riktigt så nu är det slut på friden. Vill gärna stå och gå lite också men aj vad ont i ryggen jag får efter att ha tagit några varv runt i lägenheten. Om hon kunde skulle hon skrika mer mer mer... 
    
    
    
    

Skattebesked!

Pengar rullar in som det ska, det går bra nu... Skattebeskedet blev en glad överraskning. Tror fortfarande att någon ska komma och rycka det ur handen på mig och ersätta den med det rätta. Aja ska inte ropa hej än. Lite lurigt det där med skattebesked.

1:a April!

Minns ett skämt som en gammal kompis till mig råkade ut för a long time ago  :=)  Hennes pappa lurade henne att det fanns gratis glass på Konsum i Kungsgården...så hon traskade dit förväntansfull. Fick gå hem igen utan glass hahahahaah. Kan jag skratta åt fortfarande.

Skötväska!

Har även fått för mig att det skulle vara roligt med en ny skötväska, inte för att jag behöver en utan bara för att jag vill. Helt onödigt jag vet. Surfade runt lite igår och insåg ganska snabbt att dom är helt sjukt dyra! Kostar runt tusenlappen om inte mer. Kanske inte var någon bra idé. Får kolla lite i affärerna om jag hittar något billigare alternativ. Mina två favoriter blev iaf dessa...

   
              OiOi 1195 kr på www.babyshop.se
  
   
             Lite mer färg...Skip Hop 949kr

Sulkyvagn!

Vi är och har vart supernöjda med våran vagn Emmaljunga City Cross hela tiden. Kommer naturligtvis fortsätta använda den men funderar på att köpa en sulkyvagn nu till sommaren. Lätt att ta med sig. Inte lika mycket för mig att släpa upp och ner för trapporna. Men vilken ska man välja? Just nu lutar det åt Carena Easy/svart. Den verkade ganska stabil när vi provkörde på Barnens Hus. Vet inte hur mycket man ska förvänta sig av en sulkyvagn.  Inte meningen att vi ska gå långpromenader med den direkt. Vill inte lägga ner för mycket pengar heller. När det gäller färgen så finns det ju aldrig den jag tänkt mig i mitt lilla huvud. Vill ha en svart med lite rosa detaljer inte för mycket rosa. Men i just denna vagn fanns det bara rosa/orange! Den går bort direkt. Blev bara svart kvar som jag kan tänka mig.
              
               
                           1294 kr


April April!

Försöker Vakna med The Voice skämta apriiilo med oss nu när dom kör hela grejen att Jakob har fått sparken?
Känns lite så...


RSS 2.0