Volbeat-We!


Party!

Blivit bjudna på några fester nu :-) Skoj men jag vill inte lämna bort Ella för mycket. Fast så borde jag väl inte känna när hon bara sovit borta en gång på 13 månader haha. Vi har snälla mor och far föräldrar som gärna ställer upp så det löser sig nog. Party on!


Mat!

Veckan har bestått av mat mat och åter mat. Ätit på olika ställen varje dag och njutit av det härliga sommarvädret på uteserveringarna. Någon smal mat har det inte blivit. I tisdags var Anna, Julia, Sofie, jag och Ella på Österns Pärla och åt. I onsdags blev det lunch på Thips Thai med San, en sovande Ella, mamma och pappa. Laga mat? Vad är det? Landar snart i verkligheten ändå när det ska börja fixas matlådor till jobbet varje dag. Passar på att njuta lite till nu. 
                  
                  Mix Saté på Österns Pärla
    

Furuvik!

Då har vi gjort vårt första besök på Furuvik denna sommar. Mötte upp Lisen, Micke och Tobias utanför vid öppningsdags. Redan en hel del folk, barnvagnar överallt :-) Började med djuren. Ella pekade och sa där. Efter det gick vi och köpte mat. Trots att vi hängde på låset så hann kön bli oändligt lång. Sedan åkte vi de karuseller som passade Ella och Tobias. Än så länge är det kanske vi som tycker det är roligare att se Ella uppleva dessa grejor som djur och karuseller för första gången än vad hon själv tycker. Blev lite bollkastning och några femmor försvann på klon som jag alltid fastnar vid. Fick med oss en hund, en bil och en fisk hem. Tillslut fick Ella nog av Furuvik och somnade. Strax efter det åkte vi hem till Lisen och Micke i Långsand. Där bjöd dom på grillat. Vädret var omväxlande hela dagen. Mest sol och lite regn. Skoj att se att Tobias och Ella verkar leka bättre och bättre tillsammans. Så söta. 23.30 var vi hemma i Sandviken igen. Vart rejält trött där ett tag och det var jag som körde. Funderade på att stanna till och ta lite luft men så piggnade jag på mig och brummade hem med en sovande San och Ella. 
                
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    


Nya frillan!

    


Sommarfest!

Totalt blev vi tillslut 24 st på vår sommarfest i lördags. Vädret pendlade hit och dit men humöret var på topp. Vaknade igår med en bakfylla från helvetet haha men det var det värt. Händer ju inte så ofta nu för tiden. Festen blev lyckad iaf och jag tror att dom flesta hade skoj. Grillade korv och bjöd på bål. Vi hade fixat några lekar bla Quiz m.m Inte alla gillar lekar men nu var vi så många och den som inte ville synas och höras för mycket kunde lätt smälta in med sina 6-7 lagkamrater. Lag Blå blev det vinnande laget med Malin, Monica, Per-Erik, Maria, Reide, Johan och Fredrik. Tror inte vi är så populära hos grannarna nu som fick utstå hög musik till säkert 2-3 på natten. Verkar som att man blir lite smått döv när man dricker alkohol. Volymen bara stiger och stiger. Vågade knappt kika utanför dörren i går morse haha. Får se om vi får något elakt telefonsamtal från Allokton i dag men någon liknade fest kommer vi inte ha på länge länge. Nästa sommar har vi förhoppningsvis hus och då kan vi kräma på hur mycket vi vill  med musiken :-) När sista gästen gick har jag ingen direkt koll på men jag skulle tippa på 3-4 någon gång. Plockade undan lite i köket innan jag vinglade till sängen. San sov då redan. På söndagsmorgonen åkte moppen fram ganska snabbt. Klibberi klabb på golven kan jag lova. Så mycket ölburkar och vinflaskor tror jag aldrig att jag sett.
Tack allihopa som kom och gjorde vår fest toppen Kram!

                   Nino, Monica och San
    
                Marie, Malin, Hans och Henrik
    
                           Marie
    
                      Linnea och Reide
    
                Per-Erik, Sofia och Björn
    
                       Jag fixar musiken
    
                       Dags för lekar
    
    
    
    
    
    
    

Skulle kunna bjuda på många fler kort från kvällen men jag tror vi stannar där runt tio tiden :-)

Åkte till Kungsgården till tre på söndagen. Ella visade inga tecken på att hon saknat oss så värst mycket. Det hade gått bra. Lite förskjutning på sovtiderna bara vilket inte spelar någon roll när hon sover borta. Vaknat någon gång vid halv 7 och börjat prata dadada som hon gör hemma. Skönt att det gick bra. Trots allt första gången hon sov borta. Saknade henne där på morgonkvisten men samtidigt var det skönt att få sova ut.
    

Läget just nu!

Just nu är 21 st anmälda till festen imorgon. Kommer att bli fullt hus (lägenhet)!

Trebekohallen!

I veckan fick jag inse att jag är helt klappkass på bowling. Något som är svårt för en tävlingsmänniska som mig haha. Att försöka dölja hur sur jag blev kändes bara onödigt och näst intill omöjligt. Visst jag har inte bowlat på typ 10 år men inte kan jag minnas att jag var sååå dålig. Lyckades med två strikar men utöver det hamnade jag mest i rännorna :-( Anna och Jocke var jätte duktiga så även San vissa stunder tihi. Vi spelade i två timmar vilket var lite väl långt, skulle räckt med en och en halv. Man blev lite lätt mör i armen mot slutet. Måste hitta rätta tekniken till nästa gång. Barnvakt till Ella är nog en fördel också då det inte är så barnvänligt i en bowlinghall. Både Julia och Ella somnade mot slutet.

    
    
    
    
    

Efteråt köpte vi med oss kycklingsallad hem och blev glatt överraskad. Trebekohallen har bästa kycklingsalladen i stan enligt mig. Måste ni prova!

40 årig Bröllopsdag!

Idag firade min moster Lotta och hennes man Gunnar "Rubinbröllop" vilket betyder att de vart gifta i 40 år. Tänk att ha tagit sig så långt tillsammans. Hör inte till vanligheten nu för tiden. Stort grattis till dem. Vi vart bjudna på en kanon middag hos min kusin Cecilia och hennes man Claus och lilla Ebba. Bättre kunde det inte ha blivit. Solen kikade fram i Gävle på em så att vi fick möjlighet att sitta ute och fika. Härlig sommardag med familjen. 
                         Dukning...
    
                          Förrätt...
    
                        Varmrätt...
    
                       Efterrätt...
    
                        Tårta...
    
                    Sofie och Pappa...
    
                          Kim...
    
                           Jag...
    
         Ella väntar på köttbullar och potatis...
    
                          Ebba...
    
                 Julia i knä på pappa Jocke...
    
               Ella ute och går med pappa...
    
                      Kim och Ebba...
    
                      Bröllopsparet...
    
Blommorna dom fick av oss. Otroligt fina. Köpt på blomsterhandeln i Valbo. Rekommenderas. Snabb service och prisvärt.
    
  Tusen tack till familjen Hedlöf för en toppen dag! Kram

    

God morgon!?

Ella har vaknat 05.30!!! hela veckan. Jag sliter mitt hår och gnuggar ögonen. Letar olika tänkbara orsaker. Är det för varmt? För ljust i rummet? För mycket kläder på sig eller kanske för lite? Har hon ätit tillräckligt under dagen? Trött blir hon sen igen vid nio tiden, lagom tills jag tycker att dagen ska börja...

När olyckan är framme!

Från att ha en bekymmerslös och lugn lördagkväll till att olyckan är frammme är inte långt. Ella ramlade med nappen i munnen och blodet forsade. Usch får ont i magen när jag tänker på det. Hon blev naturligtvis jätte ledsen. San ringde sjukrådgivningen (1177) och blev placerad i världens längsta kö. Hela Sverige måste vara sjuka. Under tiden hann Ella lugna ner sig, så även blodet. Stackars liten. Vi fick som råd att uppsöka tandläkaren på måndag för att se att allt är ok. Liten fröken ser nu botoxad ut :-(

Själv får jag återgå till att oroa mig. Inte lätt när dom små ska lära sig gå...

Regn!

    

Så här såg det ut i Sandviken igår. Precis när vi skulle bära iväg till Valbo började det fullkommligt ösa ner regn. Snabbt fylldes gatorna med vatten och det regnade in här och där. Även inne i Valbo köpcentrum var vi tvungna att plaska oss fram. När vi kom hem igen hade det mesta av vattnet redan dragit sig tillbaka iaf i stan.

    

På Årsundavägen var vattnet knähögt och flera bilar fastnade.

REA!

Lite tråkigt att kläder man köpt för att ha nu på sommaren redan hamnat på rea avdelningen. Då känns det genast inte så nytt längre. Kanske grämer man sig mest för att ha betalt fullt pris...

Hahaha I like it!

    

Mini Golf!

Idag var vi till Högbo och spelade minigolf. Har inte spelat sedan dom bytte ut banorna. Måste säga att det var ingen lätt match, oj vad jag svor. Var tvungen att ta i ganska mycket på en del. Inte så barnvänliga, bara till utseendet. Men det slutade med vinst för mig :-) något sur San haha. Bättre lycka nästa gång älskling.

                      Första banan...
    
                       Koncentration...
    
                     Några av banorna...
    
    
    
    
         Sista banan, helt omöjlig! Klar 7:a...
    
    
              Ella hittar på majskrokarna...
    

Malaysian Butterfly!

Efter att ha tagit en tur på stan med mamma och pappa mötte vi upp San på Malaysian Butterfly igår för en bit mat. Ella fixade till sig räkchips gratis genom att flirtade hej vilt med killen som jobbade där. Vart ska detta sluta?!

Förstår inte?

Igår var vi till Valbo en sväng. Länge sedan vi var dit. San köpte en jätte fin svart klänning åt mig på Brothers & Sisters som jag tänkte ha på "the big party" nästa helg :-) Köpte strl 34?! Förstår inte hur det går ihop. Jag kan ha minsta möjliga storlek men när jag ser mig själv i spegeln ser det ut som att jag skulle behöva minst 40. En gåta för mig...

Fyndade även en aprikos blus på Lindexrean. Käkade buffé.

Regnet kom på besök. Ok för någon timme men inte längre...

På kvällen tog vi en promenad till ICA Maxi. Ella skriker rätt ut när hon får syn på apan Max som bjuder på banan :-) Fortsatte sedan till Thips Thai och köpte med oss mat hem. Deras uteservering har verkligen blivit fin. Synd på det indragna öltillståndet dock. Kanske ordnar sig...

    

RSS 2.0