Lampor!

Två sådana här pryder numera fönstren i Tv-rummet.


1:a Advent!

28:e November visar almanackan...vilket betyder att Ella blir 2 och ett halvt år. Grattis! I veckan som varit har vi överlevt magsjuka...iaf Ella och jag fick härda ut. Inte alls skoj men jag hoppas det är slut med det nu. Snön har fullkomligt vräkt ner och åter igen skulle en snöslunga göra sig bra på uppfarten. Dock verkar det vara ett större projekt att få tag på en sådan :-) inte bara vi som behöver. Skotta som gäller. Redan 1:a Advent. Julskyltning. Vi åt lunch med Viktor, Maria och Amelia på stan. Ella fick besöka Tomten i "garaget". Hon var inte det minsta rädd. Dessutom fick hon en klubba så nu ligger Tomten på plus inför Julafton. Gör oss redo för en ny vecka. Förhoppningsvis får Ella gå på dagis och träffa sina kompisar. Det behöver hon nu.

Advents fint i köket
Snöskottning och lite bus





Roomservice!

Såg nyss ett avsnitt av Roomservice i repris med Katrin Zytomierska och Alex Schulman. Det måste kännas konstigt för dem att se nu...när dom båda har nya förhållanden och barn. Rummet dom gjorde om skulle fungera som typ ett allrum/arbetsrum tills det en dag var tänkt att bli ett barnrum. Tänk vilka vändningar livet kan ta och vips ser det helt annorlunda ut.



Julklappar!

Vart ute och snurrat runt i Gävle och Valbo idag...letandes julklappar. Brukar bli så stressad när jag inte kommit igång. Nu känner jag mig lite lugnare. Nästan klar och det är inte dåligt. Väntar en del klappar med posten också.

En av Ellas klappar jag köpte idag på Barnens Hus. Barbapapa nattlampa. Hoppas på att den ska få henne att sova hela natten i sin säng haha vilket önske tänkande. Söt är den iaf :-)




Bullmamma!

När ska jag bli en bullmamma? När ska mitt intresse för bullbak infinna sig? Jag väntar tålmodigt. Men under tiden tar jag mer än gärna emot allt jag kan få av min mamma och svärmor :-) Frysen full. Synd att så mycket slinker ner i min mage bara.

Dags att hugga in på dagens saffransbulle!


Det strålar en stjärna!

Första stjärnorna på plats i sovrumsfönstret. Mysigt! Snart ska jag bege mig ut i snöstormen :-)



Magsjuka!

Ella har fått magsjuka. Började i natt. Vaknade och tog instinktivt emot en spya i handen. Reagerar vi mammor så? Verkar vara medfött. Något man bara gör i sömnen. Lämnade henne hemma med farmor och åkte en tur till Gävle. Juliga kläder inhandlades till Nova. Blåste storm ute på riks 80. Väl hemma igen var det dags att ta emot nästa spya som bestod av yogurt. Hoppas hon kryar på sig snabbt. Jag HATAR magsjuka. Risken är stor att jag står på tur. Brukar vara mottaglig för sånt :-(




Tips på Julklapp!

Designa en personlig kalender! www.minpersonligakalender.se

199:-

Lundmyr Of Sweden!

Så fint stickat set från Lundmyr Of Sweden cardigan och byxor 329:-

Ballerina Shoes Black 299:-

Söt nalle 149:-

Finns på www.babyshop.se Vill ha!

Nätshopping!

Beställer Julklappar på nätet :-) enkelt och jag får det levererat hem till postlådan. Synd på den där nedrans frakten som ställer till det ibland. Hm...

Seg Måndag!

Haft en mycket seg Måndag. Ella somnade på soffan och jag och Nova på sängen. Vaknade sen om möjligt ännu segare :-( San kom hem från jobbet och det blev den vanliga turen till ICA Maxi.

Ella kramade stora Tomten på ICA Maxi...glad och se dig tomten sa hon go´hjärtat.



Naturhistoriska Riksmuseet!

Igår spenderade vi dagen på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Fanns så mycket för Ella att titta på att hon blev helt snurrig. Sprang runt runt och ville hinna se allt. Djuren var mest intressanta och människokroppen. Finns inget bättre än att se ens barn ha roligt. Åt mat...kanske inte det bästa jag ätit men ok. Efter några timmar tog Ellas spring i benen tvärt slut och vi begav oss hem i snöovädret.

NRM


Ella blir uppäten av en T-Rex









Snäll Nova sov mest i vagnen

Fisk och räk gryta




Fredag!

Blev en pizza till lunch innan San skulle iväg och jobba em. Sen kom Sofia på besök. Mycket trevligt.
Siktar in oss på Idol ikväll. Känner mig lite rastlös dock och funderar om vi ska besöka någon. Känns som ett större projekt...gäller att inte vara för bekväm av sig.

På väg mot dagens lunch


Tatuering!

Ella är nygaddad och stolt. Vill vara lik pappa.


Smultronbackens Förskola 2010!

Så fina dom allihopa är.

Julkort!

Äntligen lyckats få till ett bra kort på Ella och Nova...så nu är julkorten beställda.

Trotsåldern!

Ella har gått över till "the dark side" vilket är det samma som trotsåldern och jag befarar att det kommer sitta i ett tag. Att hämta henne från dagis är ett projekt utan dess like. Idag ville hon ta med sig en leksak hem vilket dom såklart inte får och då brakade helvetet ut. Vem har hon fått detta humör ifrån :-) finns ett par kandidater haha.



Shopping!

Haft en shopping dag idag i Valbo. Lyckades charma till mig en ny vinterjacka och mössa av San :-) Sen blev det två klänningar till Ella på Lindex som kändes lite juliga.

Fina jackan från Esprit som jag fastnade för direkt. Nu slipper även jag frysa. Tack!

Mössa från McKinley

En av Ellas klänningar


Föräldramöte!

Igår var vi på vårt första föräldramöte på Ellas dagis. Kändes väldigt vuxet. Men det var intressant att höra lite om deras plan för våra barn. Hur dom jobbar. Mycket användbart dom får lära sig tex nu senast har Ella lärt sig att hon själv kan ta stolen och hämta det hon vill ha :-) på gott och ont. Mammas choklad på diskbänken ligger inte längre säkert. Fick se en hel del kort på vad som hänt under terminen. Som förälder suger man åt sig allt som har just med sitt barn att göra. Det är verkligen ett super duper bra dagis och vi är hel nöjda. Hoppas det kommer kännas lika bra sen när hon blir tvungen att byta avdelning.

Smultronbackensförskola


Ella och sin favorit kompis Hadil


Rolig Julklapp!

Kanske världens onödigaste julklapp men ändå lite skoj :-)
Nova får en.



www.babyshop.se

Skötbordet!

Nova somnade precis på skötbordet. Liten trivs där. Gillar att ligga och kika på mobilen från Ikea som hänger över. Rogivande...



Vinterjacka!

Behöver en ny vinterjacka NU! En fryslort som jag måste ha något varmt att bädda in mig i. Give it to me please... År och dar sedan jag köpte ny jacka. Hittade i garderoben en grön Marwin från JC haha det var lääänge sedan jag köpte den. Har använts flitigt men nu får det var nog! Ska jobba lite på det...

Barnläkare!

Då har vi vart och träffat den sämsta barnläkaren ever. Hon verkade tycka att jag var en nojig mamma som bara fokuserade på sjukdomar vilket jag inte alls gör men det är väl klart att man blir orolig när dom blir förkylda och får svårt att andas. Hon sa lite spydigt att visst kunde jag ringa till BVC varje gång jag blev lite orolig?! Det brukar jag inte göra...inte i första taget. Märktes tydligt på BVC sköterskan också att hon inte var så förtjust i henne. Hon hade verkligen noll förståelse för mig och jag känner mig bara mer orolig nu :-( förbannad också...


Fars Dag!

Åkte till Kungsgården och firade pappa på Fars Dag. Bjöds på traditionell söndagsmat...skinkstek med potatis och brunsås. Jätte gott. Ella fick äntligen träffa favoriten Kim igen. Dom hamnade framför den eftertraktade datorn. Lyssnade på musik. Nova sov mest. San jobbade hela dagen men även han firades sen.

Ella och Kim
Ella och Julia

Det ska börjas i tid


Förkyld!

Nova är förkyld och hostar en del. Gör mig jätte orolig och jag måste kolla att hon andas ofta. Ella skonades från all typ av sjukdom då hon var liten bebis. Men hon föddes ju på sommaren och det känns som att dom små är lite mer utsatt på vintern plus att Ella inte hade någon syster som kunde släpa hem en massa baciller från dagis.

Imorgon ska vi iaf till BVC och då blir det även läkarbesök så då kan jag passa på att fråga lite. Kanske jag blir lite lugnare...lr inte :-(

Fantastisk dag!

Vilken fantastisk dag. Nästan hela släkten på besök. Verkligen något jag ser fram emot när det väl sker. Nova fick fina kläder. Mys med tända ljus. Fika. Busiga barn. Toppen Lördag!

Mys

Nova

Julia

Anna, Ebba och Ella fikar

Ebba och Ella

Mamma, Ella och Sofie

Bus



Vinterskor!

Efter att jag hämtat Ella på dagis åkte vi ner på stan en sväng för att köpa vinterskor åt henne. Tänkt göra det ett bra tag men som så mycket annat har det liksom inte blivit av. Orkade inte åka till Valbo så jag hoppades finna ett par i Sandviken istället. Hade Nova i bilbarnstolen (blir lite tungt) och Ella springandes fritt vilket är något av en chansning. Tappar hon humöret är det kört. Nja...milt sagt så gjorde hon ju precis det. Bara att bita ihop och räkna till tio typ :-) lr hundra. Hon strosar flera meter bakom mig hela tiden. Slår dövörat till så fort jag tilltalar henne. Men vi kom hem med ett par skor iaf.

Strosar runt på stan i Sandviken...hejar på damen som går förbi. Tar allt i sin egen takt. Varför stressa mamma?


Provar skor...

Tappar humöret...

Dessa skor blev det tillslut...


Alltid sen!

Hur kommer det sig att jag aldrig aldrig lyckas komma i tid till BVC?! Helt totalt oduglig på det. Kommer väl inte i tid till något alls nu för tiden iof. Det börjar alltid så bra men slutar i kaos.

Nova vägde 3920 gram nu...snart uppe i 4 kg. Känns bra då det gick lite trögt med viktuppgången där i början men nu är hon back on track.

Första julklappen till Ella inhandlad. Blev ett par Nalle Puh tofflor :-)

Dagis!

Ella på väg till dagis nu på morgonen. Jisses så mycket snö vi fått.







Snö!

Då var snön ett faktum. För min del kunde den vänta ett tag till eller hålla sig borta helt. Men för Ellas skull är det ju skoj. Trotsade vädret och åkte till mamma och pappa i Kungsgården. Vinterdäcken på så det gick bra men jag körde försiktigt. Hatar att köra när det är vinter...speciellt så här i början när man är ovan.

Ella hamnade framför datorn med morfar. Blev en hel del musik på Youtube :-) dock mest Baby med Justin Bieber. Hon älskar den låten och tycks aldrig tröttna. Morfar drömmer förmodligen mardömmar om den pojken i natt.

Ella och morfar Youtubar


Redo för vintern





Nova 1 Månad!


Fire in da house!

Första brasan för denna vinter.


Onyttig!

Ännu en onyttig dag. Hamnade på Sibylla. Inte så farligt för Ella som åt köttbullar och mos men värre för mamma och pappa. Ska bli ändring på det här snart :-)

Obs! Mjölk i muggen


Converse!

Jätte söta stickade Converse till Nova från Sans kusin Johanna. Tusen tack!

Lördag Em!

Vi fick besök av Viktor, Maria och deras fina Amelia. Prat, amning, ett antal blöjbyten och fika på det.

Kusinerna Nova och Amelia


Amelia

Kusinerna

Ella pussar på lillasyster

Novas söta present från Viktor och Maria


Lördag Fm!

Gjorde bort mig lite igår när jag kom på den briljanta idén att jag skulle ta en promenad ner till Ica Maxi för att handla och sen äta på Donken med Ella och Nova. Började så bra med solsken och nedförsbacke. Vagnen var fullpackad innan det var dags att gå hem igen. När jag klev ut från McDonalds önskade jag bara att jag haft bilen. Men då var det bara att knata hem. Ella vart jätte trött och somnade ståendes på brädan. Själv höll jag på att kissa på mig halva vägen och det hade nu blivit jätte kallt för en fryslort som mig. Uppförsbacken kändes oändligt lång och vagnen tung :-( Nova lyckades iaf sova nästan hela vägen hem. Men detta är inget jag gör om.

Ica Maxi


McDonalds



Fredagsmys!

Fredagsmys med Idol. Ella älskar Idol och har nu lärt sig namnen på större delen av deltagarna. Tjatar hela veckan. Tror hon gillar killarna bäst. Kallar Olle för Polle :-) Rätt person som åkte ut...tack och hej Geir.
♥♥♥♥


Dragon Gate!

Idag blev det buffé vid Dragon Gate. Lite av en favorit. Gott!

Mumsar köttbullar






Lisen och Tobias!

Idag kom Lisen och Tobias hem till oss för att spana in Nova och fika lite. Glömmer lätt bort att dom nu bor i Hagaström vilket betyder att dom kommit oss mycket närmare. Då borde vi också kunna ses lite oftare :-)

Tobias provar Ellas favorit plats i soffan. Något som inte tillåts så ofta.

Bullmonster

Nova 4 Veckor


BVC!


Igår var vi till BVC med Nova. Hon väger nu 3670 g och är 53,5 cm lång. Det går sakta men säkert framåt. Märks redan på kläderna att hon växer. Efter det blev det en lunch på stan innan Ella skulle hämtas från dagis.

På väg till BVC



Hoffmaestro!

GILLAR! Hoffmaestros Our Song från nya skivan Skank-a-tronic Punkadelica. Tycker faktiskt om hela skivan allt mer och mer. Lyssna!



Klänning!

Nova och jag var ner på stan idag för att byta en body hon fått dublett av. Länge sedan jag vart i någon affär så nu blev man ju sugen på att shoppa en hel massa. Fina jul klänningar till dom små. Tiden går så fort att snart är vi där. Julkort ska fixas, julklappar och allt annat. Orkar inte tänka så mycket på det just nu. Lyckades komma hem med denna klänning till Ella iaf...ett steg i rätt riktning. Hon blev som vanligt jätte glad...åh tack mamma vilken fin...min klänning min min....ja Ella har en liten ego period just nu :-)


Dagisutflykt!

Ella på utflykt med dagis vid vattentornet....

(Bild tagen från dagis)

Halloween!

Hade helt glömt bort att införskaffa godis till eventuella halloween besökare så jag blev igår kväll tvungen att svara bus istället för godis :-( tyvärr hade små tjejerna (häxorna) förberett sig på detta och drog snabbt fram en sjal jag fick ha för ögonen och sen skulle jag doppa handen i en burk med okänd gegga och gissa vad det var haha. Nåja det bjöd jag på. Visade sig sen att det var gammal yogurt :-) jisses vad dom skrattade. Verkar vara lite delade meningar om när det verkligen är Halloween detta år. Blir långdraget. Bäst att köpa godis. Annars råkar man väl ut för mer "bus".

RSS 2.0